U Przemka w ogrodzie cz.II
Re: U Przemka w ogrodzie cz.II
Hej Przemku , dawno nie zaglądałem do Twojego wątku
Fotografie klasa, roślinki jeszcze bardziej Widzę, że zadomowił Ci się mały przyjaciel w kielichu tulipana
A funiek czemu taki smutny
Fotografie klasa, roślinki jeszcze bardziej Widzę, że zadomowił Ci się mały przyjaciel w kielichu tulipana
A funiek czemu taki smutny
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przemku pewno zapracowany jesteś teraz bardzo.
Wiosna pełną parą idzie przez nasze ogrody.
A ja czekam na dalsze fotki z twojego ogrodu.
Wiosna pełną parą idzie przez nasze ogrody.
A ja czekam na dalsze fotki z twojego ogrodu.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jeny, ale się zagapiłam.
Nowy wątek, a ja dopiero teraz.
Przepiękna wiosna u Ciebie. Nie dziwię się, że ktoś może pomylić Twój ogród z Pęchcinem
Bardzo się cieszę, że zobaczymy się 30.
Nowy wątek, a ja dopiero teraz.
Przepiękna wiosna u Ciebie. Nie dziwię się, że ktoś może pomylić Twój ogród z Pęchcinem
Bardzo się cieszę, że zobaczymy się 30.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Przemku, rośliny już posadzone a kamienie ułożone
Szkoda, że nie wziąłem trochę fiołków od Ciebie, bo są jednak inne od moich. Przyjrzałem się moim - są drobniejsze, kwiatki bardziej fioletowe i listki nie tak intensywnie zielone. Już to kiedyś dostrzegłem, ale miałem okazję na żywo przekonać się i porównać.
A fiołki Dawida nie pachną z prostej przyczyny - fiołek leśny i fiołek kosmaty to gatunki bezwonne i pewnie takie występują u niego
Szkoda, że nie wziąłem trochę fiołków od Ciebie, bo są jednak inne od moich. Przyjrzałem się moim - są drobniejsze, kwiatki bardziej fioletowe i listki nie tak intensywnie zielone. Już to kiedyś dostrzegłem, ale miałem okazję na żywo przekonać się i porównać.
A fiołki Dawida nie pachną z prostej przyczyny - fiołek leśny i fiołek kosmaty to gatunki bezwonne i pewnie takie występują u niego
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O właśnie Jacku, jeden mnie zrozumiał
Witaj Przemek
Dzięki za gościnę i oczywiście za rośliny, które dostałem od Ciebie
Już są posadzone a kanna czeka cieplejszych dni, aby wystawić ją na świeże powietrze
Fajnie było Cię poznać w realu i mam nadzieję, że teraz mnie odwiedzisz.
A kurtkę i klucze od domu możesz mi wysłać paczką
Dzięki za gościnę i oczywiście za rośliny, które dostałem od Ciebie
Już są posadzone a kanna czeka cieplejszych dni, aby wystawić ją na świeże powietrze
Fajnie było Cię poznać w realu i mam nadzieję, że teraz mnie odwiedzisz.
A kurtkę i klucze od domu możesz mi wysłać paczką
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Geniu te fiołki pięknie teraz pachną, ale też juz zaczynam je wyrywać
Asia witam, a takie wielkie agawy są dwie
Adam dzięki za miłe słowa a psinka bardzo wesoła, tylko na fotkach jakoś tak smutno wyglada
Grażynko pracy całe mnóstwo, nie wiadomo za co się zabrać, aż na robienie zdjęć nie ma czasu, ale za kilka dni nadrobię to
Gosiu witam, tego pomylic nie sposób Pęchcin to piękny ogród, wzór, od którego dzieli mnie przepaść.
Jacku fiołków u mnie cała masa więc ich nie zabraknie i wszystkie maja pachnące kwiaty dzięki za odwiedziny i całą masę sadzonek
Dawid zwracam honor
Marcin ja dziękuję że mnie odwiedziliście i nie ma co dziękować za te kilka kiełków. Ciepło było, to i po co było dźwigać kurtkę Jak posadziłem to wszystko co przywieźliście to uzbierało się tego ponad 20 gatunków , oczywiście juz zapomniałem co jest co, jak się dzień lub dwa obrobię to zrobię fotki i poproszę o identyfikację
A tu dzisiejsze zakupki
dziś miałem na chwilę jechać na bazarek aby kupic na piątek śledzie i takie oto się dwa trafiły
napisane było że jest to Pinus mugo Ophir, oraz Pinus mugo Grune Kugel, kosztowały 35 i 25 zł więc kupiłem bez namysłu
Asia witam, a takie wielkie agawy są dwie
Adam dzięki za miłe słowa a psinka bardzo wesoła, tylko na fotkach jakoś tak smutno wyglada
Grażynko pracy całe mnóstwo, nie wiadomo za co się zabrać, aż na robienie zdjęć nie ma czasu, ale za kilka dni nadrobię to
Gosiu witam, tego pomylic nie sposób Pęchcin to piękny ogród, wzór, od którego dzieli mnie przepaść.
Jacku fiołków u mnie cała masa więc ich nie zabraknie i wszystkie maja pachnące kwiaty dzięki za odwiedziny i całą masę sadzonek
Dawid zwracam honor
Marcin ja dziękuję że mnie odwiedziliście i nie ma co dziękować za te kilka kiełków. Ciepło było, to i po co było dźwigać kurtkę Jak posadziłem to wszystko co przywieźliście to uzbierało się tego ponad 20 gatunków , oczywiście juz zapomniałem co jest co, jak się dzień lub dwa obrobię to zrobię fotki i poproszę o identyfikację
A tu dzisiejsze zakupki
dziś miałem na chwilę jechać na bazarek aby kupic na piątek śledzie i takie oto się dwa trafiły
napisane było że jest to Pinus mugo Ophir, oraz Pinus mugo Grune Kugel, kosztowały 35 i 25 zł więc kupiłem bez namysłu
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pinus mugo Grune Kugel jest śliczny, choć za iglakami nie przepadam
- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
Przemku dobiłeś mnie tymi cenami , taki sam Ophir w szkółce koło Legionowa kosztuje 85 zł więc kupiłam sobie bez nóżki za 35 ale te Twoje są boskie i w takich cenach
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ophir piękny, szczególnie zimą, będziesz zadowolony
To jakieś iglaste są te Twoje śledzie Ale za to na pewno idealnie się skomponują w ogrodzie
- katik
- 1000p
Przemku poleciałam na targ i kupiłam Pinus Nigra Brepo za 35 zł ale musiałam trochę targować bo był droższy , był też taki podobny do tego Grune Kugel ale nie miały metek z nazwami i nie wzięłam
- katik
- 1000p