Co z migdałkiem?

Drzewa ozdobne
Awatar użytkownika
sylwik
500p
500p
Od: 22 lip 2006, o 10:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Co z migdałkiem?

Post »

Esony 1 masz rację że to nie migdałek. Właśnie oglądam liście swojego migdałka i widzę że różnice są. Dobrze wypatrzyłaś liście ze zdjęcia, że są inne.
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fafka pisze:Joanno nie wyrzucaj budlei, bo ona potrafi ruszyć bardzo późno. Jest zasada, że krzewy podmarźnięte trzyma się nawet do czerwca, bo mogą odbić od korzenia.
Mój migdałek też ma inne listki, więc moim zdaniem też podkładka. O budlei słyszałam to samo. Czeka się, czeka aż raptem zachwyci ;)
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mam też tawułę śliwolistną ,ele kwitnie trochę póżniej niż ten okaz.On kwitnie razem z różowym migdałkiem . Pod taką nazwą kupiłam go od producenta z Puław.
Misiaczka
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 16:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam migdałka jakieś 2 lata i w tym roku mnie zaskoczył. Kwitnie jak szalony (był przycinany), niektóre gałązki są "oblepione kwiatami"Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Joanna5
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 14 kwie 2011, o 12:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Macie rację, krzew budlei ruszył od korzenia. Wprawdzie na wszelki wypadek kupiłam dwa nowe /różowy i biały/, ale widzę, że stary bardzo ładnie odbija.
Wiem, że budleję nazywają też motylim krzewem, bo je przywabia, ale u mnie w ubiegłym roku siadały na niej wyłącznie rusałki pawiki. Wokół latały admirały, żałobniki, inne /nie znane mi z nazwy/ i jakoś nie wykazywały zainteresowania. Mam nadzieję, że tego lata moje budleje skuszą tłumy tych skrzydlatych przybyszów.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”