Ogródkowe rozmaitości cz.4
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródkowe rozmaitości cz.4
Nelu, pieknie się robi w ogródku. Coraz bardziej kolorowo. Już nie mogę się doczekac kiedy cały czas będe mogła poświęcić ogrodowi. Teraz to przede wszystkim przygotowania świateczne.
Nelu, z okazji świąt życzę Ci Zdrowych,pogodnych Świat Wielkanocnych.
Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodzinnym i wśród przyjaciół oraz Wesołego Alleluja!
Nelu, z okazji świąt życzę Ci Zdrowych,pogodnych Świat Wielkanocnych.
Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodzinnym i wśród przyjaciół oraz Wesołego Alleluja!
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
W takim razie Ci przywiozę jak M da się namówić na wyjazd.
Pozdrówki i
Pozdrówki i
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Nela, mam nadzieję, że Świięta spędzasz miło kawał ciężkiej roboty wykonałaś, czas więc na leniuchowanie
Jesienna budleja to Blue Chip? Tak mi się spodobała, że nawet nazwę zapamiętałam
Jesienna budleja to Blue Chip? Tak mi się spodobała, że nawet nazwę zapamiętałam
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
-
- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
To mikstura niezła do nowoczesnych róż. Ale należy ją trzymać z dala od róż historycznych - pali liście od jednego psiknięcia. Wypróbowałam ...litr ciepłej wody ,parę kropel ludwika i kieliszek octu...ale nie stosowałam...
Twoje clematisy rwą się do życia, zrobiły na mnie duże wrażenie ... moje hm... jakby się nieco wahały... po trzy mysie ogonki wyszły... I wielce zacne zakupy poczyniłaś
Czytałam o przygotowaniach świątecznych... mój M popełnił jajka kminkowo - cebulowe
Ale rewolucje w ogrodzie... Już czekam na porę kwitnienia róż...
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Hosta zrobiła na mnie wielkie wrażenie. Mam dwie takie, ale posadzone w takim miejscu, że mogą się bujać jeszcze przez długie lata. Na pewno nie dam rady ich wykopać.
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Kochani ...wszystkim dziękuję za życzenia świąteczne
Eluś hostę tylko gdzieś pod drzewewm,koło iglaków,absolutnie koło róż... ,korzeń zdominuje wszystko naokoło
Małgoś coraz więcej kolorów ,a u mnie powoli powstaje busz,teraz jeszcze po obfitych deszczach wszystko bujnie ruszyło do ataku...
Już prawie po świętach w końcu mogłam wypiąć się z łańcucha od kuchenki...
Jolusiek dzięki za kartkę świąteczną
Grażka czyli w środę czekam...,róża zaparza się w wiadrze
Basiu nie wiem, czy kiedykolwiek będę leniuchować ...nie potrafię...
A ta budleję co pokazałam...dumnie brzmi...raczej maleństwa,które wychodzą to odmiana
Empire Blue z tych wysokich,a Blue Chip żyje...a myślałam ,że nic z niej nie będzie,gdyż same suche patyki oderwałam,ale puszcza z korzenia...
Izka jak dobrze ,że mnie ostrzegłaś...bo pewnie bym zastosowała tą mieszaninę na wszystkie róże...
Niektóre moje clematisy tez się wahają,ale na razie tylko jeden Venosa Violacea nie daje znaku życia... Ale czekam... ,w końcu to nasza ogrodnicza cecha...czekanie
Ewa hosty podobnie co wieloletnie bukszpany ,te akurat wykopywałam na rozpoczęcie sezonu...
lepiej sadzić w miejscu docelowym i ich nie ruszać...
Tobie to nie grozi...masz tak dużo terenu...
Eluś hostę tylko gdzieś pod drzewewm,koło iglaków,absolutnie koło róż... ,korzeń zdominuje wszystko naokoło
Małgoś coraz więcej kolorów ,a u mnie powoli powstaje busz,teraz jeszcze po obfitych deszczach wszystko bujnie ruszyło do ataku...
Już prawie po świętach w końcu mogłam wypiąć się z łańcucha od kuchenki...
Jolusiek dzięki za kartkę świąteczną
Grażka czyli w środę czekam...,róża zaparza się w wiadrze
Basiu nie wiem, czy kiedykolwiek będę leniuchować ...nie potrafię...
A ta budleję co pokazałam...dumnie brzmi...raczej maleństwa,które wychodzą to odmiana
Empire Blue z tych wysokich,a Blue Chip żyje...a myślałam ,że nic z niej nie będzie,gdyż same suche patyki oderwałam,ale puszcza z korzenia...
Izka jak dobrze ,że mnie ostrzegłaś...bo pewnie bym zastosowała tą mieszaninę na wszystkie róże...
Niektóre moje clematisy tez się wahają,ale na razie tylko jeden Venosa Violacea nie daje znaku życia... Ale czekam... ,w końcu to nasza ogrodnicza cecha...czekanie
Ewa hosty podobnie co wieloletnie bukszpany ,te akurat wykopywałam na rozpoczęcie sezonu...
lepiej sadzić w miejscu docelowym i ich nie ruszać...
Tobie to nie grozi...masz tak dużo terenu...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Neluś moja Venosa Violacea żyje więc Twoja na pewno też ożyje....trzymam kciuki.
Na szczęście wszystkie moje jakby co żyją a już się martwiłam. :P
Na szczęście wszystkie moje jakby co żyją a już się martwiłam. :P
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Eluś mam nadzieję,że wszystko ożyje w swoim czasie...
Ten powojnik robi wrażenie,także ,gdyby nie dał znaku życia,nie miałabym innego wyjścia ,jak go zakupić
Zbliżam się do setki,czas zamknąć ten wątek i rozpocząć nowy...
Zapraszam więc wszystkich do odwiedzania mojego ogródka w nowym wątku... a znajdziecie go
tutaj
Ten powojnik robi wrażenie,także ,gdyby nie dał znaku życia,nie miałabym innego wyjścia ,jak go zakupić
Zbliżam się do setki,czas zamknąć ten wątek i rozpocząć nowy...
Zapraszam więc wszystkich do odwiedzania mojego ogródka w nowym wątku... a znajdziecie go
tutaj
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Neluś przyjadę, ale nie w środę.
M ma inne plany i tych nie przebiję.
Ale na pewno będę.
Wcześniej dam Ci znać.
M ma inne plany i tych nie przebiję.
Ale na pewno będę.
Wcześniej dam Ci znać.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki