Elila- Mój ogródek-początek.
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Elila- Mój ogródek-początek.
Zdrowych i spokojnych Świąt
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Jak chcesz aby powojnik ci ładnie kwitł musisz go karmić , poziomki przesadź a po kwiaty do powojnika podjedź do mnie zawsze coś wybierzemy , ja obsadzam niebieskim floksikiem , więc i tobie mogę polecić ,jest zielony cały rok ...
Wesołych świąt ,smacznego jajka oraz mokrego śmigusa -dyngusa ..
Wesołych świąt ,smacznego jajka oraz mokrego śmigusa -dyngusa ..
- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Kontakt:
Święta, świta i po świętach....
Dziękuję wszystkim za życzonka!!!
U mnie pogoda dopisuje, świeci słoneczko, jest przyjemnie i zielono. Trawa skoszona przed świętami wcale nie wygląda na skoszoną
Hostarium też rośnie w oczach, niestety nie mogę teraz zrobić zdjęcia, bo słońce jakoś dziwnie pada...
Migdałek już rozwinął pierwsze kwiaty

Róża też szaleje z listkami

I pierwszy kwiatuszek na poziomce

Dziękuję wszystkim za życzonka!!!
U mnie pogoda dopisuje, świeci słoneczko, jest przyjemnie i zielono. Trawa skoszona przed świętami wcale nie wygląda na skoszoną

Hostarium też rośnie w oczach, niestety nie mogę teraz zrobić zdjęcia, bo słońce jakoś dziwnie pada...
Migdałek już rozwinął pierwsze kwiaty

Róża też szaleje z listkami

I pierwszy kwiatuszek na poziomce

- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29

Jaki to powojnik?
Z wcześniejszych wpisów wywnioskowałam, że kącik z clematisem ma dwie opcje:
1; powojnik nie kwitnie, bo głodny

2: powojnik kwitnie, bo nawieziony, ale poziomki pełnią funkcję ozdobną

ewentualnie 3; mamusia zjada poziomki co by pociechom nie zaszkodziło, a co poświęci się

Pozdrawiam

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Migdałek ma dużo kwiatków, wygląda super.
Szkoda, że nie wpadłam na to, żeby posadzić pod powojnikami poziomki, mam ich dużo, rozrastają się jak dzikie. Posiałam aksamitki, ale trochę czasu minie zanim wyrosną. O ile w ogóle wyrosną
Szkoda, że nie wpadłam na to, żeby posadzić pod powojnikami poziomki, mam ich dużo, rozrastają się jak dzikie. Posiałam aksamitki, ale trochę czasu minie zanim wyrosną. O ile w ogóle wyrosną

- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Kontakt:
Klarysko bardzo podoba mi się Twoje spojrzenie na mój klematis i poziomki. Moje obydwa klematisy to zwyczajne fioletowe, chyba pierwsze jakie pojawiły się na naszym rynku, roślina mateczna ma pewnie z 15 lat
Dzięki za odwiedziny...
Lucynko, amatorów na takie dobroci u mnie nie brakuje....
Megi
Widzę, że z tymi poziomkami pod klematisem to nie był tak całkiem głupi pomysł skoro Tobie się podoba.

Lucynko, amatorów na takie dobroci u mnie nie brakuje....
Megi

- klarysa
Cieszę się,że potraktowałaś z
moje uwagi. Takie było moje założenie. Ogródek cudny. Marzę o migdałku, może w miejscu wierzby, która padła? Pozdrawiam 

Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...

- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
U mnie też pojawił się pierwszy, jedyny jak na razie, kwiatek na poziomce, a mam 7 krzaczków...
Z kolei u mnie, oprócz mnie, amatorem poziomek jest córa, ona zjada nawet na wpół zielone owoce i mówi, że dobre, a dla mnie są kwaśne...

Z kolei u mnie, oprócz mnie, amatorem poziomek jest córa, ona zjada nawet na wpół zielone owoce i mówi, że dobre, a dla mnie są kwaśne...

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
...jak ślicznie i jeszcze będą poziomeczki 

- megi1402
- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Poziomki jako rośliny zadarniające nogi clematisa na pewno się sprawdzą, gęste liście całe lato i do tego ładne, z białymi kwiatuszkami.
Ale czy dla kilku owoców poziomek rezygnować z dokarmiania clematisa i zubożyć jego kwitnienie? Może jakiś naturalny nawóz, który nie struje poziomek, a clematisa wzmocni?
Ale czy dla kilku owoców poziomek rezygnować z dokarmiania clematisa i zubożyć jego kwitnienie? Może jakiś naturalny nawóz, który nie struje poziomek, a clematisa wzmocni?
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
...Ja tam sie nie znam co z tym przenawożeniem
ale u mnie pod powojnikami rosną takie truskawki ozdobne i trzmieliny ,barwinki,suchodrzew chinski i jeszcze kilka innych ,sypie równo jak leci azofoską albo kurzakiem co akurat mam pod ręką i kwitna a owocami sie objadamy
Piekny migdałek !!Tez chcę!!

Piekny migdałek !!Tez chcę!!
marzenia się spełniają! Dana
- klarysa
Witam
Moje clematisy mają pod nogami lawendę. Założenie było dobre, ale życie sobie. Lawenda malutka i wymarza, a powojniki mają gołe stopy. Muszę coś wymyślić. Chociaż nie zauważyłam, żeby im to przeszkadzało. W tym roku idą jak burza. Ale mam takie zwykłe Warszawska Nike, jakiś biały botaniczny? z malutkimi pachnącymi kwiatkami i żółty. Nowo zakupiony niebieski nn jeszcze w domu w donicy. Nawożę je uniwersalnym do kwitnących lub naturalnym krowiakiem lub końskim. Czy kurzy nie ma za dużo azotu i roślina idzie w liście a nie w kwiaty?
Chyba się skusze na tego migdałka...

Chyba się skusze na tego migdałka...
Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...