Ogród Oli , sezon 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Oli , sezon 2011

Post »

Krysiu, Igorku, dziękuję Wam ogromnie za identyfikację ;:180 Jesienią kupowałam cebulki jak szalona,a teraz nawet nie wiem co i gdzie posadziłam ;:14

Dla równowagi dodam jeszcze inny czosnek ozdobny :
Obrazek

I takie tam :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Ale wszystko u ciebie pędzi , śliczna serduszka ;:138
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Tez mam taki czosnek , i nie wiedziałam co to jest , u mnie ma ładne liście i dopiero jeden pąk . tez wsadzony razem z tulipanami , /. pięknie wszystko kwitnie , musiałam uciekać do domu bo idzie burza i pada deszcz .. będzie można przesadzać prymulki ,, bo już było sucho ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Stachu 1956

Post »

podziwiam kolekcję tulipanów , coś pięknego .
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Olu, masz piękną kolekcję tulipanów...aż też chciałoby sie mieć....
Wszystko u Ciebie dużo szybciej kwitnie jak u mnie. Moje dąbrówki jeszcze w pąkach, mam je od jesieni i nie kwitły jeszcze, nawet nie sądziłam,że mogą tak ładnie wyglądać :)
Ja też tak mam,że nie wiem, co gdzie jest posadzone....domyślam się tylko,że w danym miejscu chyba sadziłam.W tym roku pustynnik wyszedł, a tyle go szukałam w tamtym roku....i nie znalazłam :)

Miłych snów ;:19 ;:196
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu, melduję się w nowym wątku. Podziwiałam tulipany. :D
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Moja serduszka czerwona jeszcze się ociąga, kwitnie tylko biała. Bardzo je lubię.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
lenanna
100p
100p
Od: 16 kwie 2011, o 21:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

oj muszę się dowiedzieć czy migdałek nadaje się na tutejszy klimat bo tak pięknie kwitnie, ze się zakochałam ;:167 A co do tulipanów to mam plan znacznie powiększyć moją kolekcję w przyszłym roku. Na razie cierpię bo jeden rodzaj tulipanów w ogóle nie zakwitł. Pytałam na forum jaka może być tego przyczyna ale cisza, nikt nie odpisał. :(
Pozdrawiam Magda
Stachu 1956

Post »

Ola , dziękuję bardzo za tak pochlebną opinię o mojej działce .
Co do cebulek kwiatowych zapewne coś posadzę.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Ola, a czy pamiętasz nazwę tego czerwonego półpełnego tulipana, z żółtym środkiem? Chyba też go mam, ze ŚC. O ile pamiętam, to były najdroższe cebulki :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agatka123 pisze:Ale wszystko u ciebie pędzi , śliczna serduszka
Oj pędzi, pedzi Agnieszko jak szalone. Czasem nie nadążam podziwiać. Tulipany zaraz zakończą swój festiwal. Całe szczęście, że przez to forum zaczęłam namiętnie dokumentować roślinki :D
maniusika pisze:Tez mam taki czosnek , i nie wiedziałam co to jest
No to już jesteśmy do przodu o jedną zidentyfikowaną nazwę :heja Ja i tak mam sklerozę, ale fotkę podpisałam i już zawsze mogę podglądnąćdo ściągawki :D
Ann-ka72 pisze:Olu, masz piękną kolekcję tulipanów...aż też chciałoby sie mieć....
Aniu , a cóż za problem ? Zapisz w kalendarzu i jesienią na cebulowe zakupy :D
Dąbrówka ładnie u mnie kwitnie w pełnym słoneczku. W cieniu jest bardziej okrywowa. Całe szczęście, że pustynnik jednak sam się odnalazł :D
Adrianno witam, witam serdecznie. Zaraz coś jeszcze z tulipanów wstawię, bo już ich czas pomału się kończy :(

Krysiu, a ja mam tylko tą jedyną serduszkę i już kwitnie od dawna :D A widzisz, niby odległość między naszymi ogrodami praktycznie żadna, a roślinki i tak kwitną kiedy same chcą :D

Lenanno, niby dolnośląskie jest prawie najcieplejszym rejonem Polski, ale migdałek przetrzymuje zimy bezproblemowo nie tylko u mnie. Jedyna wada, że kwitnie bardzo krótko a potem jest już mniej dekoracyjny. Ale podczas kwitnienia zachwyca, och zachwyca ;:108
Co do tulipanów, to u mnie także te stare nasadzenia nie wszystkie zakwitły. A może zmieniły kolory ? Już mnie takie dziwactwo nie zdziwi. W każdym razie nie doczekałam się na tulipany kwitnące w zeszłym sezonie. Od kiedy pstrykam fotki, nic nie ujdzie mojej uwagi :lol:
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
Awatar użytkownika
AAleksandra
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stachu, opinia o Twoim ogrodzie w pełni uzasadniona ;:108 Podziwiam Cię za pewność i wprawę z jaką operujesz sekatorem. To wymaga dużej odwagi, bo niektóre cięcia mogą przynieść więcej szkód niż pożytku. U mnie ręka z sekatorem wciąż drży :oops:

Basiu, te tulipanki kupiłam od Pana Janusza z wrocławskich Maślic. Niestety nie znam nazwy, ale Pan Janusz założył wątek na naszym forum a jesienią będze wysprzedawał swe uprawy. Zaraz poszukam jego wątku.O tu zerknij : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 38&start=0
Trzymaj Basiu rękę na pulsie i kupisz tam cebulki w atrakcyjnej cenie.

Dzisiaj taki dzień, że pracować nie wypadało. Po obejrzeniu beatyfikacji i seansie na filmie "Młyn i Krzyż" Majewskiego, nie pozostało mi nic innego jak tylko kontenplować żywą naturę w swoim ogrodzie i zastanowić się nad przemijaniem. Czas mija, ale pozostają wspomnienia ....
Aby zatrzymać choć na chwilkę czas wstawiam jeszcze tulipanki. Za dzień może kilka dni i po nich zostaną wspomnienia :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne tulipany :roll: Takie obrazki warto utrwalać, bo w naturze nigdy nic się nie powtarza dosłownie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”