Pomidorki koktajlowe - 1cz.

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
anae31
100p
100p
Od: 16 mar 2011, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....

Post »

Z pewnością od tej samej... kupowałyśmy... Uważam.. że powinno się ujawniać dane osobowe oszustów.. Aby uchronić innych od zakupu... u takich sprzedawców.. Co na to regulamin forum? Można podać nick z Allegro?
Pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p
Od: 5 sty 2010, o 21:45

Post »

kryptoreklama to nie będzie :;230 , jeśli się ma dowody , że sprzedawca jest nieuczciwy powinno się to ujawniać
moim subiektywnym zdaniem pisanie , że towar niezgodny z opisem bądź tam coś podobnego hmmm to nasze subiektywne odczucia, ale inaczej wygląda, jak sprzedawca nie wywiązuje się z umowy bo nie przesyła towaru , bo trzeba się upominać i miesiąc czekać , etc :)
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Awatar użytkownika
Mnemozyna
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 16 kwie 2011, o 13:17

Post »

Gdybym miała sąsiadów to może i bym oddała, na razie nie wiem co z nimi zrobię. 25 ton gruntu (czyli naparstek) mam już myślowo obsadzone. Chciałam je przeznaczyć pod pomidory (pomidory???) kolczaste ? udany zakup z aukcji i kilka innych roślinnych drobiazgów.
A co do podawania nazwy użytkownika to nie wiem czy to konieczne. Tytuł aukcji, na której kupiłam swoje widma to ?Pomidor czarny miniaturka Bonsai? aukcja nadal jest aktualna, każdy może sprawdzić. To prawdziwe świństwo ze strony sprzedającej, przecież tunel sam mi się nie rozrośnie i nie pozabijam sadzonek, o które dbam od tak dawna. Niby nie ich wina, ale jestem oziębła w kontaktach z nimi.
Dodam jeszcze, że wszystkie swoje nasionka kupowałam na aukcjach i w zeszłym roku wszystkie były idealne i nie było niespodzianek.
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24

Post »

weteran pisze:kryptoreklama to nie będzie :;230 , jeśli się ma dowody , że sprzedawca jest nieuczciwy powinno się to ujawniać
Jak najbardziej. Ale...
Ale na portalu Allegro istnieją mechanizmy zwalczania takich praktyk. Przenoszenie problemów tu niczemu nie służy a może narazić osobę kupującą na nieprzyjemności jeżeli nie zna powodów takiego zachowania sprzedającego. Trzeba mieć więcej zaufania do renomowanych dystrybutorów nasion lub skorzystać z okazji wymiany nasion tu na forum.

Pozdrawiam
anae31
100p
100p
Od: 16 mar 2011, o 09:57

Post »

forumowicz pisze:
weteran pisze:kryptoreklama to nie będzie :;230 , jeśli się ma dowody , że sprzedawca jest nieuczciwy powinno się to ujawniać
Jak najbardziej. Ale...
Ale na portalu allegrooo istnieją mechanizmy zwalczania takich praktyk. Przenoszenie problemów tu niczemu nie służy a może narazić osobę kupującą na nieprzyjemności jeżeli nie zna powodów takiego zachowania sprzedającego. Trzeba mieć więcej zaufania do renomowanych dystrybutorów nasion lub skorzystać z okazji wymiany nasion tu na forum.

Pozdrawiam
Póki co zgłosiłam.. Allegro problem.. zobaczymy... jak to będzie.. ale jak nic nie zrobią.. to ujawnię mimo wszystko.. jej nicka..
Pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

Ta kobitka ma prawie 500 negatywów i ponad 400 neutrali a pamiętać trzeba, że większość kupujących wystawia komentarze jak tylko nasiona dojdą a nie jak zaowocują rośliny z nich wyrosłe, więc tych negów może być faktycznie i dwa razy tyle. W ogóle ja bym się 10 razy zastanowiła nad zakupem u kogoś, kto w aukcji żeni "bonsai" z "pomidor". Z daleka śmierdzi naciąganiem. Przez Allegro nic nie wskórasz, najwyżej dadzą jej ostrzeżenie a Tobie polecą zgłosić oszustwo na policję, która nic nie zrobi bo idzie o 6 zł.
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
Awatar użytkownika
Mnemozyna
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 16 kwie 2011, o 13:17

Post »

Przyznaję się, że najpierw kliknęłam na Kup Teraz, a dopiero potem sprawdziłam sprzedającą. Byłam w amoku chęci rozsiewania nowego życia. Łapie mnie to już trzeci rok na przełomie zimy i wiosny.
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p
Od: 5 sty 2010, o 21:45

Post »

Tula jesteś w błędzie Policja rozpocznie postępowanie , Sprzedawca będzie przesłuchiwany etc.
Z autopsji wiem , że w takich przypadkach sprzedawcy bez względu na kwotę szybko się kontaktowali i załatwiali sprawę polubownie , tylko po to , żebym na Policji oświadczył , że sprawa już załatwiona .
Jedyny minus to ten , że na komendzie traci się trochę czasu na te papierkowe pieprzoty, ale warto , oszust , czy naciągacz , uważam , że trzeba walczyć z takimi patologiami , jeśli wszyscy będą odpuszczać będzie jeszcze gorzej niestety
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
madzik1388
100p
100p
Od: 21 kwie 2010, o 11:46

Post »

Ja niestety musiałam posiać raz jeszcze koktajlówki, jakos nie mam szczęścia do pomidorów w tym roku, normalnie mi powiędły, a nie były przelane i przesuszone. Na szczęście młode puszczają już kiełki, ciekawe co z nich będzie
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00

Post »

Weteran masz rację, że oszustów trzeba tępić. Mnie babka (nie od pomidorów) skubnęła na 42 zł, po kontaktach z allegro zadzwoniłam na policję dowiedzieć się, jak sprawę załatwić. Tam mi powiedzieli, że o taką kwotę to owszem, zgłoszenie przyjmą ale nie ma co liczyć na jakieś ich działania i faktyczny zwrot kasy. Podarowałam sobie ze względu na nawał ważniejszych spraw. Może po prostu panu policjantowi nie chciało się w tym momencie pracować.
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
OLINKA
50p
50p
Od: 28 lut 2011, o 20:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam ! a jak myślicie jest sens sadzić jeszcze nasiona pomidorków koktajlowych do wysadzania do gruntu ? Czy zdążą jeszcze na tyle urosnąć aby zaowocowały w odpowiednim czasie?
Lara
50p
50p
Od: 18 sie 2007, o 18:23

Post »

Miałam ochotę posiać pomidory koktailowe ale córka powiedziała, że takie małe to na pewno modyfikowane genetycznie i ona ich jeść nie będzie :cry: Jakie jest Wasze zdanie na ten temat - są GMO czy nie bo już sama nie wiem...
Kasencja

Post »

weteran pisze:czyli jednak się potwierdza , że u facetów kobiety powinny kupować :D :D :D

Chociaż ja coś tam u kobiety kupowałem chyba jakieś naczynia i byłem bardzo zadowolony , nie wiem czy Pani też :;230 (bez podtekstów oczywiście )

a sadzonki rozdaj sąsiadom :D , wprawdzie widziałem sadzonki wysyłane pocztą , hmmm doszły ale zanim się pozbierały to lato się kończyło :D
Eeee tam potwierdza.... mnie właśnie facet wyrolował :P ...
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”