Ogród Oli , sezon 2011
- AAleksandra
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Oli , sezon 2011
Krysiu, Igorku, dziękuję Wam ogromnie za identyfikację Jesienią kupowałam cebulki jak szalona,a teraz nawet nie wiem co i gdzie posadziłam
Dla równowagi dodam jeszcze inny czosnek ozdobny :
I takie tam :
Dla równowagi dodam jeszcze inny czosnek ozdobny :
I takie tam :
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Ale wszystko u ciebie pędzi , śliczna serduszka
- maniusika
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Tez mam taki czosnek , i nie wiedziałam co to jest , u mnie ma ładne liście i dopiero jeden pąk . tez wsadzony razem z tulipanami , /. pięknie wszystko kwitnie , musiałam uciekać do domu bo idzie burza i pada deszcz .. będzie można przesadzać prymulki ,, bo już było sucho ..
-
- 1000p
- Od: 1 paź 2009, o 18:56
Olu, masz piękną kolekcję tulipanów...aż też chciałoby sie mieć....
Wszystko u Ciebie dużo szybciej kwitnie jak u mnie. Moje dąbrówki jeszcze w pąkach, mam je od jesieni i nie kwitły jeszcze, nawet nie sądziłam,że mogą tak ładnie wyglądać
Ja też tak mam,że nie wiem, co gdzie jest posadzone....domyślam się tylko,że w danym miejscu chyba sadziłam.W tym roku pustynnik wyszedł, a tyle go szukałam w tamtym roku....i nie znalazłam
Miłych snów
Wszystko u Ciebie dużo szybciej kwitnie jak u mnie. Moje dąbrówki jeszcze w pąkach, mam je od jesieni i nie kwitły jeszcze, nawet nie sądziłam,że mogą tak ładnie wyglądać
Ja też tak mam,że nie wiem, co gdzie jest posadzone....domyślam się tylko,że w danym miejscu chyba sadziłam.W tym roku pustynnik wyszedł, a tyle go szukałam w tamtym roku....i nie znalazłam
Miłych snów
Anna
Mój ogród...
Mój ogród...
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu, melduję się w nowym wątku. Podziwiałam tulipany.
- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
Moja serduszka czerwona jeszcze się ociąga, kwitnie tylko biała. Bardzo je lubię.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
-
- 100p
- Od: 16 kwie 2011, o 21:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
oj muszę się dowiedzieć czy migdałek nadaje się na tutejszy klimat bo tak pięknie kwitnie, ze się zakochałam A co do tulipanów to mam plan znacznie powiększyć moją kolekcję w przyszłym roku. Na razie cierpię bo jeden rodzaj tulipanów w ogóle nie zakwitł. Pytałam na forum jaka może być tego przyczyna ale cisza, nikt nie odpisał.
Pozdrawiam Magda
Ola , dziękuję bardzo za tak pochlebną opinię o mojej działce .
Co do cebulek kwiatowych zapewne coś posadzę.
Co do cebulek kwiatowych zapewne coś posadzę.
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Ola, a czy pamiętasz nazwę tego czerwonego półpełnego tulipana, z żółtym środkiem? Chyba też go mam, ze ŚC. O ile pamiętam, to były najdroższe cebulki
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- AAleksandra
Oj pędzi, pedzi Agnieszko jak szalone. Czasem nie nadążam podziwiać. Tulipany zaraz zakończą swój festiwal. Całe szczęście, że przez to forum zaczęłam namiętnie dokumentować roślinkiagatka123 pisze:Ale wszystko u ciebie pędzi , śliczna serduszka
No to już jesteśmy do przodu o jedną zidentyfikowaną nazwę Ja i tak mam sklerozę, ale fotkę podpisałam i już zawsze mogę podglądnąćdo ściągawkimaniusika pisze:Tez mam taki czosnek , i nie wiedziałam co to jest
Aniu , a cóż za problem ? Zapisz w kalendarzu i jesienią na cebulowe zakupyAnn-ka72 pisze:Olu, masz piękną kolekcję tulipanów...aż też chciałoby sie mieć....
Dąbrówka ładnie u mnie kwitnie w pełnym słoneczku. W cieniu jest bardziej okrywowa. Całe szczęście, że pustynnik jednak sam się odnalazł
Adrianno witam, witam serdecznie. Zaraz coś jeszcze z tulipanów wstawię, bo już ich czas pomału się kończy
Krysiu, a ja mam tylko tą jedyną serduszkę i już kwitnie od dawna A widzisz, niby odległość między naszymi ogrodami praktycznie żadna, a roślinki i tak kwitną kiedy same chcą
Lenanno, niby dolnośląskie jest prawie najcieplejszym rejonem Polski, ale migdałek przetrzymuje zimy bezproblemowo nie tylko u mnie. Jedyna wada, że kwitnie bardzo krótko a potem jest już mniej dekoracyjny. Ale podczas kwitnienia zachwyca, och zachwyca
Co do tulipanów, to u mnie także te stare nasadzenia nie wszystkie zakwitły. A może zmieniły kolory ? Już mnie takie dziwactwo nie zdziwi. W każdym razie nie doczekałam się na tulipany kwitnące w zeszłym sezonie. Od kiedy pstrykam fotki, nic nie ujdzie mojej uwagi
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- AAleksandra
Stachu, opinia o Twoim ogrodzie w pełni uzasadniona Podziwiam Cię za pewność i wprawę z jaką operujesz sekatorem. To wymaga dużej odwagi, bo niektóre cięcia mogą przynieść więcej szkód niż pożytku. U mnie ręka z sekatorem wciąż drży
Basiu, te tulipanki kupiłam od Pana Janusza z wrocławskich Maślic. Niestety nie znam nazwy, ale Pan Janusz założył wątek na naszym forum a jesienią będze wysprzedawał swe uprawy. Zaraz poszukam jego wątku.O tu zerknij : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 38&start=0
Trzymaj Basiu rękę na pulsie i kupisz tam cebulki w atrakcyjnej cenie.
Dzisiaj taki dzień, że pracować nie wypadało. Po obejrzeniu beatyfikacji i seansie na filmie "Młyn i Krzyż" Majewskiego, nie pozostało mi nic innego jak tylko kontenplować żywą naturę w swoim ogrodzie i zastanowić się nad przemijaniem. Czas mija, ale pozostają wspomnienia ....
Aby zatrzymać choć na chwilkę czas wstawiam jeszcze tulipanki. Za dzień może kilka dni i po nich zostaną wspomnienia :
Basiu, te tulipanki kupiłam od Pana Janusza z wrocławskich Maślic. Niestety nie znam nazwy, ale Pan Janusz założył wątek na naszym forum a jesienią będze wysprzedawał swe uprawy. Zaraz poszukam jego wątku.O tu zerknij : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 38&start=0
Trzymaj Basiu rękę na pulsie i kupisz tam cebulki w atrakcyjnej cenie.
Dzisiaj taki dzień, że pracować nie wypadało. Po obejrzeniu beatyfikacji i seansie na filmie "Młyn i Krzyż" Majewskiego, nie pozostało mi nic innego jak tylko kontenplować żywą naturę w swoim ogrodzie i zastanowić się nad przemijaniem. Czas mija, ale pozostają wspomnienia ....
Aby zatrzymać choć na chwilkę czas wstawiam jeszcze tulipanki. Za dzień może kilka dni i po nich zostaną wspomnienia :
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne tulipany Takie obrazki warto utrwalać, bo w naturze nigdy nic się nie powtarza dosłownie.