Obiela (Exochorda)
- iwciach
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Obiela (Exochorda)
Nie znalazłam takiego wątku, więc zakładam.
Bardzo podoba mi się ten krzew. Mój jet jeszcze bardzo mały, a już ma prześliczne duże kwiaty. Ale będzie cudny jak będzie duży. Pochwalcie się swoimi.
Bardzo podoba mi się ten krzew. Mój jet jeszcze bardzo mały, a już ma prześliczne duże kwiaty. Ale będzie cudny jak będzie duży. Pochwalcie się swoimi.
Re: Obiela
Witajcie!
Ostatnio zainteresowałam się tym krzewem ;) Na allegro sprzedawany jako "ogrodowa panna młoda" (cały ukwiecony na biało). Napiszcie mi proszę potem jak długo kwitł.
Pozdrawiam serdecznie!
Ostatnio zainteresowałam się tym krzewem ;) Na allegro sprzedawany jako "ogrodowa panna młoda" (cały ukwiecony na biało). Napiszcie mi proszę potem jak długo kwitł.
Pozdrawiam serdecznie!
- bukjan
- 200p
- Od: 26 paź 2009, o 15:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W piątek jadąc na działkę z Ż wstąpiliśmy do szkółki w Mierzeszynie, gdyż chciałem zakupić złotlina. Obsługujący pan obszedł ze mną kilka zagoników i stwierdził, że złotlina nie ma. Małżonka wypatrzyła migdałka i coś jeszcze. Obsługujący na pytanie co to jest odpowiedział "Pani weźmie, pani nie pożałuje" . Po dowiezieniu na działkę stwierdziliśmy, że na kartce doczepionej do roślinki jest napis OBIELA. Krzaczek posadziliśmy w słonecznym miejscu i czekamy na wysyp kwiecia bo pączków ma co nie miara.
- iwciach
- Kontakt:
Bukjan- pan w szkółce miał rację- nie pożałujecie!
Santia- po opisie aukcji mogę stwierdzić, że właśnie u tego sprzedawcy kupowałam w ubiegłym roku.
Santia- po opisie aukcji mogę stwierdzić, że właśnie u tego sprzedawcy kupowałam w ubiegłym roku.
Iwciach: interesuje mnie szczególnie jak długo kwiaty utrzymują się na drzewie (jak długo jest dekoracyjne). Rozwiążesz moje wątpliwości?
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja kupiona była kilka dni temu i już ma pąki kwiatowe które niebawem się rozwiną
Pozdrawiam Zenek
- iwciach
- Kontakt:
Santia, nie pamiętam jak było w ubiegłym roku. W tym kwitnie już ok. 10 dni a to dopiero początek. Postaram się to sprawdzić. Z tym, że mój krzak jest jeszcze młody, mam go dopiero drugi rok.
Dziękuję Ci za pomoc i czekam na relacje ;)
-
- 100p
- Od: 23 sty 2011, o 10:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też nie pamiętam jak było w zeszłym roku ale w tym zaczęła kwitnąć w zeszłym tygodniu ,kwiatki rozwijają się stopniowo więc jeszcze trochę potrwa zwłaszcza że mocno pączkami obsypana jest
W takim razie proszę zwróć w tym roku na kwitnienie uwagę ;) Będę czekać na dalsze informacje ;)
Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrawiam serdecznie!
Moja obiela 'The Bride'. 5-letnia co najmniej. Całkowicie bezproblemowa, bardzo długo kwitnie, kwiaty w ogóle nie ucierpiały podczas majowych przymrozków. Wysokość i szerokość ok 1 m. Pokrój rozpierzchły i taki bałaganiarski. Ale warto mieć, kwitnienie jest przepiękne
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 17 lis 2008, o 21:10
też mam obiele, ale nabytą w tym sezonie więc sama z ciekawością czekam na efekty. Moja nie jest taka grzeczna jak tadeusza tylko o pokroju bardziej zwariowanym. W sumie się cieszę bo rośnie na skraju rabaty i nie chciałabym żeby całkowicie przysłoniła inne krzaczory. Patrząc jednak na podawane przez Was tempo wzrostu to raczej jej to nie grozi
- Saskja
- 200p
- Od: 8 lut 2011, o 15:01
- Kontakt:
Witam,
Czy możecie mi powiedziec, jak obiela znosi cięcie? Kupiłam sobie wysyłkowo jedną taką 'pannę młodą' i przyszła cała połamana. Zastanawiam się, czy jak ciachnę te połamańce, to ona mi się jeszcze kiedykolwiek ładnie zagęści.
Czy możecie mi powiedziec, jak obiela znosi cięcie? Kupiłam sobie wysyłkowo jedną taką 'pannę młodą' i przyszła cała połamana. Zastanawiam się, czy jak ciachnę te połamańce, to ona mi się jeszcze kiedykolwiek ładnie zagęści.
Pozdrawiam, Agnieszka
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami
Mój wątek - Pisarka w Ogrodzie pod Dębami