Obiela (Exochorda)

Drzewa ozdobne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Obiela (Exochorda)

Post »

Nie znalazłam takiego wątku, więc zakładam.
Bardzo podoba mi się ten krzew. Mój jet jeszcze bardzo mały, a już ma prześliczne duże kwiaty. Ale będzie cudny jak będzie duży. Pochwalcie się swoimi.
Obrazek
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Obiela

Post »

Witajcie!
Ostatnio zainteresowałam się tym krzewem ;) Na allegro sprzedawany jako "ogrodowa panna młoda" (cały ukwiecony na biało). Napiszcie mi proszę potem jak długo kwitł.
Pozdrawiam serdecznie!
Awatar użytkownika
bukjan
200p
200p
Od: 26 paź 2009, o 15:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W piątek jadąc na działkę z Ż wstąpiliśmy do szkółki w Mierzeszynie, gdyż chciałem zakupić złotlina. Obsługujący pan obszedł ze mną kilka zagoników i stwierdził, że złotlina nie ma. Małżonka wypatrzyła migdałka i coś jeszcze. Obsługujący na pytanie co to jest odpowiedział "Pani weźmie, pani nie pożałuje" :lol: . Po dowiezieniu na działkę stwierdziliśmy, że na kartce doczepionej do roślinki jest napis OBIELA. Krzaczek posadziliśmy w słonecznym miejscu i czekamy na wysyp kwiecia bo pączków ma co nie miara.
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bukjan- pan w szkółce miał rację- nie pożałujecie!
Santia- po opisie aukcji mogę stwierdzić, że właśnie u tego sprzedawcy kupowałam w ubiegłym roku.
Awatar użytkownika
santia
500p
500p

Post »

Iwciach: interesuje mnie szczególnie jak długo kwiaty utrzymują się na drzewie (jak długo jest dekoracyjne). Rozwiążesz moje wątpliwości?
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moja kupiona była kilka dni temu i już ma pąki kwiatowe które niebawem się rozwiną

Obrazek
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Santia, nie pamiętam jak było w ubiegłym roku. W tym kwitnie już ok. 10 dni a to dopiero początek. Postaram się to sprawdzić. Z tym, że mój krzak jest jeszcze młody, mam go dopiero drugi rok.
Awatar użytkownika
santia
500p
500p

Post »

Dziękuję Ci za pomoc i czekam na relacje ;)
anna63
100p
100p
Od: 23 sty 2011, o 10:01

Post »

Też nie pamiętam jak było w zeszłym roku ale w tym zaczęła kwitnąć w zeszłym tygodniu ,kwiatki rozwijają się stopniowo więc jeszcze trochę potrwa :D zwłaszcza że mocno pączkami obsypana jest :D
pozdrawiam Anna

Po prostu mój ogród
Awatar użytkownika
santia
500p
500p

Post »

W takim razie proszę zwróć w tym roku na kwitnienie uwagę ;) Będę czekać na dalsze informacje ;)
Pozdrawiam serdecznie!
ewiwa
50p
50p
Od: 15 lip 2008, o 10:50

Post »

Moja obiela 'The Bride'. 5-letnia co najmniej. Całkowicie bezproblemowa, bardzo długo kwitnie, kwiaty w ogóle nie ucierpiały podczas majowych przymrozków. Wysokość i szerokość ok 1 m. Pokrój rozpierzchły i taki bałaganiarski. Ale warto mieć, kwitnienie jest przepiękne
Obrazek
elka123
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 17 lis 2008, o 21:10

Post »

też mam obiele, ale nabytą w tym sezonie więc sama z ciekawością czekam na efekty. Moja nie jest taka grzeczna jak tadeusza tylko o pokroju bardziej zwariowanym. W sumie się cieszę bo rośnie na skraju rabaty i nie chciałabym żeby całkowicie przysłoniła inne krzaczory. Patrząc jednak na podawane przez Was tempo wzrostu to raczej jej to nie grozi :D
Awatar użytkownika
Saskja
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 15:01
Kontakt:

Post »

Witam,
Czy możecie mi powiedziec, jak obiela znosi cięcie? Kupiłam sobie wysyłkowo jedną taką 'pannę młodą' i przyszła cała połamana. Zastanawiam się, czy jak ciachnę te połamańce, to ona mi się jeszcze kiedykolwiek ładnie zagęści.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”