Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
Re: Ogród IGI. Żurawkowy zawrót głowy.
Witaj Igo
Niemożliwe że mnie tu jeszcze nie było.....Masz oszałamiający ogród z moimi ulubionymi żurawkami,hostami i masą innych cudowności
Będę stałym gościem i podglądaczem
Niemożliwe że mnie tu jeszcze nie było.....Masz oszałamiający ogród z moimi ulubionymi żurawkami,hostami i masą innych cudowności
Będę stałym gościem i podglądaczem
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
Iguś co z odp. na moje zapyt.????
Pozdrawiam cieplutko. Arleta (Aka)
Miejsko-wiejski ogród Aki
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Taki grzyb parasol też mi się uplągł ale wyrzuciłem.Mam kredyt do spłacenia.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- przemekg
- 1000p
- Od: 9 sty 2010, o 16:59
Witaj Igo Jeszcze raz chciałem się zwrócić z pytaniem i prośbą o małą wskazówkę. Które z poniższych odmian, wolą bardziej cieniste miejsce, a którym trochę słońca nic nie zrobi
'Mysteria'; 'Lipstick'; 'Gypsy Dancer'; 'Ginger Ale' ; 'Fire Chief' ;'Berry Smoothie'; 'Amethyst Myst'; 'Autumn Leaves'; SOLAR POWER; LIME MARMALADE ; LEMON CLIFFON ;CHERRY COLA ; 'Obsidian' ; 'Peach Flambe' ; 'Plum Royale' ; 'Purple Petticoats' ; 'Shanghai' ; 'Sparkling Burgundy' ; 'Velvet Night' ; 'Stoplight' ; 'Sweet Tea' ; 'Tapestry';
Dziękuję za ładne sadzonki
'Mysteria'; 'Lipstick'; 'Gypsy Dancer'; 'Ginger Ale' ; 'Fire Chief' ;'Berry Smoothie'; 'Amethyst Myst'; 'Autumn Leaves'; SOLAR POWER; LIME MARMALADE ; LEMON CLIFFON ;CHERRY COLA ; 'Obsidian' ; 'Peach Flambe' ; 'Plum Royale' ; 'Purple Petticoats' ; 'Shanghai' ; 'Sparkling Burgundy' ; 'Velvet Night' ; 'Stoplight' ; 'Sweet Tea' ; 'Tapestry';
Dziękuję za ładne sadzonki
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Te mogą być sadzone na słońcu, pozostałe w cieniu.przemekg pisze: 'Mysteria'; 'Lipstick'; 'Gypsy Dancer'; 'Ginger Ale' ; 'Fire Chief' ;'Berry Smoothie'; 'Amethyst Myst'; 'Autumn Leaves'; SOLAR POWERCHERRY COLA ; 'Obsidian' ; 'Peach Flambe' ; 'Purple Petticoats' ; 'Shanghai' ; 'Sparkling Burgundy' ; 'Velvet Night' ; 'Tapestry';
Janku, takich grzybów mam mnóstwo , podobno jadalne, ale nie próbowałam.
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Oooo....masz smardze....ja szukałam-bo zeszłej wiosny były-ale na razie nie ma....
Witam Igo piękne żurawki
Pozwoliłem zebrać sobie Twoje zdjęcia z wątku
To prawie jak czary
Małe pytanko co to za piękna bylina, która zajmuje pół rabaty.
To już nie taka mała prośba, ale poproszę Igi jak znajdziesz chwilkę opisz błagam co znajduje się na tej rabacie w którym miejscu. CUDO
Pozwoliłem zebrać sobie Twoje zdjęcia z wątku
To prawie jak czary
Małe pytanko co to za piękna bylina, która zajmuje pół rabaty.
To już nie taka mała prośba, ale poproszę Igi jak znajdziesz chwilkę opisz błagam co znajduje się na tej rabacie w którym miejscu. CUDO
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo lubię tę rabatkę ... chciałabym mieć coś takiego ... i właśnie teraz znalazłam miejsce - nie wiem , to jakieś zaćmienie - od 2 lat zastanawiam się co posadzić przy moim cienistym wejściu do domu..
Pierwotnie miał być iglak na świateczną dekorację, potem Rh - ale własnie tam spada śnieg z dachu - i mie może rosnąc krzew ani drzewo - ale mogą chyba rosnąć hosty i żurawki ????
Paprociom jest tam dość dobrze .... Igo , jak myślisz ?
Bo już sama nie wiem - a miejsce zarasta chwastami i nie jest zbyt dekoracyjne ...
Pierwotnie miał być iglak na świateczną dekorację, potem Rh - ale własnie tam spada śnieg z dachu - i mie może rosnąc krzew ani drzewo - ale mogą chyba rosnąć hosty i żurawki ????
Paprociom jest tam dość dobrze .... Igo , jak myślisz ?
Bo już sama nie wiem - a miejsce zarasta chwastami i nie jest zbyt dekoracyjne ...
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
iga23 pisze:Celinko, widzę,że straty w całym kraju, a myślałam,że to u nas tak paskudnie było.
Kasiu, fiołek to siewka, tego mam wszędzie pełno, a jak się dostanie do kępy liliowców to nie da się ruszyć. Sorki za przychówek.
Mirko, moje niektóre wrzosy przezimowały pięknie, ale nie wszystkie, zależy od odmiany.
Oleńko, odbijemy sobie w Minikowie, a diabli tam zdrowy rozsądek.
Jak ja lubię kupować roślinki.
Moja ulubiona trawa skalniakowa.
Floksy odbijają, ale będą do mocnego przycięcia.
Mój Piotrek się śmieje,że mamy wolierę dla ptaków.
Wiosna we wszystkich kolorach, śliczne są pełne narcyzy, ale się łamią pod ciężarem kwiatów.
Kokoryczki się szykują do kwitnienia.
Co to za zielono-żółta trawka??? Możesz podać nazwę??
-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko, to Festuca Golden Toupee. To co rośnie ma już 3 lata, szału przyrostu nie ma, ale jest nierozłogowa , i maleńka, w sam raz na skalniak. Jak mi się uda będę miała u siebie w sklepie.
Bernadetko, moje rabata jest właśnie w cieniu, to północna ściana budynku, i też nie powinny rosnąć tam rh, bo z dachu sypie się śnieg, i z podjazdu my rzucamy przy odśnieżaniu, ale jakoś sobie radzą.
Maaag, to nie czary tylko rośliny , które po zimie odbiją i są ok, ta duża bylina to Ciemiernik korsykański, nie zimuję u mnie , więc jest wiosną wycięta do zera, i potem pięknie rośnie . Z tyły rabaty rosną rh jako tło.
I żurawki, ale dwa zdjęcia są z innego terminu, i są zmiany.
Napisze co na drugim , od lewej.
Pepermint spice
Ginger ale
Obsidian
Green spice
Stoplihgt
Mahogany
Paris
Lime rickey
Hollywood
Sanspot
Plum royale, Sothern comfort
Na trzecim zdjęciu jest dosadzona Gieorgia peach, taka wściekle różowa.
Bernadetko, moje rabata jest właśnie w cieniu, to północna ściana budynku, i też nie powinny rosnąć tam rh, bo z dachu sypie się śnieg, i z podjazdu my rzucamy przy odśnieżaniu, ale jakoś sobie radzą.
Maaag, to nie czary tylko rośliny , które po zimie odbiją i są ok, ta duża bylina to Ciemiernik korsykański, nie zimuję u mnie , więc jest wiosną wycięta do zera, i potem pięknie rośnie . Z tyły rabaty rosną rh jako tło.
I żurawki, ale dwa zdjęcia są z innego terminu, i są zmiany.
Napisze co na drugim , od lewej.
Pepermint spice
Ginger ale
Obsidian
Green spice
Stoplihgt
Mahogany
Paris
Lime rickey
Hollywood
Sanspot
Plum royale, Sothern comfort
Na trzecim zdjęciu jest dosadzona Gieorgia peach, taka wściekle różowa.
smardzy u mnie w zeszłym roku było na wiadry, ale niestety ze względu na nieciekawy ich wygląd nie zdecydowałąm się ich skosztować....
a i jeszcze jedno-one są pod ochroną!
Iguś-priv poszedł!
a i jeszcze jedno-one są pod ochroną!
Iguś-priv poszedł!
Pozdrawiam cieplutko. Arleta (Aka)