Canna - Paciorecznik cz.2
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Canna - Paciorecznik cz.2
Janusz a moje wszystkie stoją na tarasie, strona południowa. Niech się przyzwyczajają
Na Pretorię mogę jeszcze liczyć
Na Pretorię mogę jeszcze liczyć
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ciekawe jak zaprezentuje się maj.Czy te zapowiadane przymrozki będą. Trzeba uważać.
Pretoria czeka tak obiecałem.
Pretoria czeka tak obiecałem.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Może być nad ranem przymrozek. Przeważnie sprawdza się jak narcyzy wieczorem słabo pachną to będzie duże ochłodzenie.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
Naprawdę.. Jutro obwącham moje Narcyzy w ogrodzie. :P
Moje małe Cannki z nasionek mieszkają w tunelu foliowym i czekają na lepsze ( cieplejsze ) czasy.,
Moje małe Cannki z nasionek mieszkają w tunelu foliowym i czekają na lepsze ( cieplejsze ) czasy.,
pozdrawiam, Anita
Ja moje kanny przeniosłem na te 3-4 dni do altanki, w sobotę wystawię je znów pod folię
- pomidorowa
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 19 lut 2011, o 16:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam wszystkich :*
Chce pokazać Wam moją kannę. Do tej pory nie wiedziałam w ogóle co to za roślina. Kłącza przezimowały w piwnicy, wystawiłam je w połowie lutego do domu. Nie myślałam, że cokolwiek z takich suchotek może wyrosnąć. A tu proszę-bardzo miła niespodzianka. Niestety nie podzieliłam jej przed odsadzeniem, ale nie przeszkodziło jej to w wybiciu.
Nie wiem tylko co to za odmiana. Kwiaty były czerwone. Mam nadzieję, że w tym roku również zakwitnie
Chce pokazać Wam moją kannę. Do tej pory nie wiedziałam w ogóle co to za roślina. Kłącza przezimowały w piwnicy, wystawiłam je w połowie lutego do domu. Nie myślałam, że cokolwiek z takich suchotek może wyrosnąć. A tu proszę-bardzo miła niespodzianka. Niestety nie podzieliłam jej przed odsadzeniem, ale nie przeszkodziło jej to w wybiciu.
Nie wiem tylko co to za odmiana. Kwiaty były czerwone. Mam nadzieję, że w tym roku również zakwitnie
Lubię patrzeć jak rośliny się puszczają..
Pozdrawiam - Ania.
Pozdrawiam - Ania.
Dziś zapowiadają przymrozki , więc Ci co mają już w gruncie niech lecą zabezpieczać
Pozdrawiam. Ewa
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Moje canny od kilku dni stały w donicach na tarasie, ale jak zobaczyłam prognozy - schowalam do altany. Tam jest dość ciepło więc im nic nie będzie. Ale przed pracą nie zdażę ich powystawiać - muszą zostać na dzień w środku. I tak do końca zapowiadanych przymrozków.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
a ja swoje mam już w gruncie i martwię się bo chyba zima wraca nie mam możliwości ich przykryć bo zostały 60 km ode mnie. Myślicie ze im ta pogoda zaszkodzi??
Pozdrawiam Aneta
Daliowo mikusi
Daliowo mikusi
Jak będzie przymrozek to na pewno zaszkodzi.
w taki razie już po nich bo siedzą już 2 tydzień w ziemi ale nie wypuściły jeszcze nic na wierzch.
Pozdrawiam Aneta
Daliowo mikusi
Daliowo mikusi
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
Mikusia jak nic nie wypuściły, to nic nie powinno się stać bo ziemia nie zmarzła.
Gorzej mają Ci co wsadzili wyrośnięte. Tak myślę.
Gorzej mają Ci co wsadzili wyrośnięte. Tak myślę.
- monikawal
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 24 mar 2011, o 17:32
Witajcie!
Moje roślinki są już 2tygodnie w ziemi,ale na dzisiejszą noc przykryłam kartonami i nic im się nie stało,całe szczęście
Moje roślinki są już 2tygodnie w ziemi,ale na dzisiejszą noc przykryłam kartonami i nic im się nie stało,całe szczęście
Pozdrawiam cieplutko Monika