Ogródek Doroty - dodad cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Re: Ogródek Doroty - dodad cz.3

Post »

Przepiękne rabaty, cudowne zdjęcia - jak obrazy :D Najbardziej podoba mi się to z oczkiem. Coś cudownego :D Brawo! Nowa rabata też bedzie fajna, jak będzie już kwitnąca. Gratulacje dla M za ławkę ze stoliczkami. Super! Super pomysł i wykonanie.
Azalka
200p
200p
Od: 13 cze 2010, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A cóż to żółtego łazi Ci w oczku po kamieniach? Jaka to roślinka?
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Szkoda, że moja tojeść nie jest taka ekspansywna.
Może.. ma za suche stanowisko? ;:24
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo sympatyczna huśtawka i w dodatku zacnie wykorzystana na kawkę :D W ogóle piękne odsłony ogrodu - bogata wiosna, każdy tu znajdzie coś ciekawego, co przyciągnie oko. Ja chłonę wszystkie tonacje zieleni, a jest na co popatrzeć.
I epidemia epimediów Cię dopadła jak widzę :wink:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Dorotko, dziękuję za życzenia ;:196
Napisałam długi post, ale coś słabo mi dzisiaj działa neostrada i uleciał w niebyt... Powtórzę jedynie, że ogród masz piękny i na pewno wyróżnia się na tle pozostałych na Podkarpaciu!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Dorotko, u Ciebie to jest co podziwiać...
Pięknie skomponowane rabaty i te rośliny... cudnie...
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witajcie!
Strasznie miałam zajęte te wolne dni :) Dobrze chociaż, że u nas było w miarę pogodnie.
Siberio, to odmiana 'Aurea', równie ekspansywna, ale ja pozwalam jej rosnąć tylko w kierunku wody :wink:
Jola, zmiany.... no troszke trawnika zabiorę :;230 A tak serio, to chce tam zrobić miejsce na hortensje bukietowe. Dwie już są a planuję jeszcze ze dwie. I jakoś muszę rozwiązać problem osuwającego się zimą z dachu szklarni śniegu :( Moje powojniki te co startowały od ziemi też zaczynają puszczać maleńkie paczki, może po kilka kwiatów będzie (byle nie przyplątało się jakieś dziadostwo :evil: ) U nas na razie przymrozków nie było. Dziś w nocy 2 na plusie.
Basia odgapiaj ile chcesz. Z tymi kompleksami to przesadzasz ;:108 Twoja działeczka jest piękna. I masz rację działka rządzi się zupełnie innymi prawami. Planuję, bo to co przeżyłam w zeszłym roku to był szok. Cały ogród rozkopany :roll: Wszędzie miałam coś zaczętego i nie skończonego. Nigdy więcej, brrrr...
Majeczko, chciałabym żeby ogród już był skończony, choć jak wszyscy wiemy taki stan jest dla ogrodnika niemożliwy do osiągnięcia :wink:
Iza, z zakupami trudno sie ograniczyć, coś o tym wiem, ale w portfelu już wieje pustkami :( Musze troszkę przystopować, choć do zagospodarowania będę mieć spory kawałek przy nowym tarasie. Figlarne tulipany..... coś w tym jest :wink: Nawet M. sie podoba :)
Obrazek
Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza, zawstydzasz mnie :oops: Bardzo mi miło, że zdjęcia się podobają. Nowa rabata ma za zadanie chociaż troszkę przysłonić widok na studnię od strony ogrodu. Niestety na razie brak kasy na kamień do jej obłożenia i chyba nieprędko to nastąpi. Pan mi to wycenił na jakąś niebotyczną kwotę :shock: M. gratulacje odebrał, prosił aby podziękować :)
Dla ciebie - spojrzenie na jeziorko z troszkę innej strony
Obrazek
Azalko, to tojeść rozesłana 'Aurea". Dosłownie łazi :wink: ekspansywna ale do opanowania :) Kwitnie bardzo ładnie na żółto.
Aniu, obawiam się, że to może być przyczyną. U mnie w suchym miejscu też nie chce rosnąć, natomiast przy oczku rośnie prawie w wodzie i tam czuje się doskonale.
Aniu witaj, dawno cię nie było. Niestety poniosłam sromotną porażkę na polu "parapetowym" jedynie pomidorki koktajlowe jakoś1 sie trzymają, reszta.... szkoda mówić :( Dlatego nadrabiam w ogrodzie, tutaj przynajmniej mam jakieś sukcesy :wink:
Epidemia na szczęście mnie omija, ta obfitość odmian to czysty przypadek. Wszystkie miały być Rubrum :) . Owszem ładne są, ale kolekcjonerstwo jest mi obce. Zachwyciło mnie jeszcze białe, które oglądałam chyba u Gabrysi.
Moniko, ja też mam jakieś problemy w netem. Coś dziś szaleje, zrywa łączność. dziękuje w imieniu ogrodu :wink: ale z pewnością jest wiele pięknych ogrodów w okolicy. Chociaż prawdą jest, że moda na zagospodarowane ogrody panuje stosunkowo niedawno. Wiele jest jeszcze domów wokół których królują grządki. Ale z roku na rok jest coraz lepiej.
Gabrysiu, dziękuję ci bardzo ;:196

Pięknie rozwinęły się wachlarzyki na klonie
[Obrazek

Może ktoś rozpozna co to za roślina? Dostałam od szwagierki, ale nie umiem tego zidentyfikować
Obrazek

I jeszcze takie tam.... różne :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

No te takie tam najładniejsze :D
ulikmi
500p
500p
Od: 1 lut 2011, o 15:03
Kontakt:

Post »

Cudne tulipanki - a przed tulipankami to co ;:88 bo bardzo ładne
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

A przed tulipankami tirarella, jak marzenie :D
Chuchaj na ogród :D
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Jak to fajnie mieć w ogrodzie korę ewentualnie mieć wszystko wyplewione i robić takie perspektywiczne zdjęcia! Ale, ale, ja robię w tej kwestii duże postępy i z czasem i takie zdjęcia porobię :lol:
Dorotka, zgadzam się, Twoich tulipanów nie można nie kochać, moich niektórych śmiało można nie kochać...Nawet nornice ich nie pokochały :;230
Nie czujesz potrzeby kolekcjonerstwa? a tak Ci dobrze poszło z epimediami :;230
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszka, no jak mogłoby być inaczej :wink:
Ulka - Iza odpowiedziała. Lubie tiarelki, bardzo ładne te kwiatuszki :)
Iza, chucham i jak na razie chyba skutecznie, mrozu nie było.
Marto, kora zakupiona tylko na tą jedną rabatę, bo ona dość na widoku jest :) Teszta na razie czeka i chyba długo poczeka. Chwasty jeszcze nie przypuściły inwazji więc się łudzę, że roboty nie będzie. Ale tam rosła np mięta i nie ma szans na to że wszystkie korzonki wyplewiłam i perz i podagrycznik i pokrzywy ......
U mnie na szczęście nornice nie grasują, choć ostatnio widziałam jakieś podejrzane korytarze :?
Epidemia, tfu epimedia przez przypadek kolorowe, ale tyle zostanie, no chyba, że mi coś wpadnie w ręce :wink:
Za to kalin przybędzie na pewno. Na razie jest taka
Obrazek
Ale angielska juz czeka na mnie w ogrodniczym. I jeszcze parę innych tez mam na oku :)

Pierwiosnek ma na jednym krzaczku dwa kolory kwiatów
Obrazek Obrazek

A brzoza na jabłoni ma się całkiem dobrze
Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”