POMOCY!!!!
POMOCY!!!!
Witam Wszystkich. Jestem na forum nowy (dzisiaj się zalogowałem), ale już jakiś czas sledze tą stronkę. Mam pytanie i wielką prośbę do znawców. Zauważyłem że moje tuje posiadają w niektórych miejscach żółte przebarwienia. Nie wiem czy to jest pozimowy efekt, czy coś innego. Martwię się trochę, bo staram się o nie dbać jak mogę. Mają podsypaną korę, agrowłóknine pod sobą (oprócz 35 cm otworu wokół pnia). Nawoziłem je delikatnie teraz na wiosnę długo działającym nawozem. Co może być tego przyczyną? Czy to normalne u tego typu iglaków po zimie? Dodam ze sadziłem je do gruntu w lipcu tamtego roku (drzewka kupione w doniczkach z centrum ogrodniczego). Pozdrawiam i bardzo proszę o pomoc....
- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: POMOCY!!!!
Witaj Villa, a czy jakiś piesek nie siusia po Twoich tujkach?
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Tuje są odgrodzone. Na razie taką siatką zielona zakupioną w centrum ogrodniczym, gdyż wlasciwe odrodzenie jest w trakcie budowy. Możliwe że to sprawka psa lub kocura?? Jeśli tak to zaczynam polowanie od jutra
Daj spokój gadzinie... uszkodzenia pośniegowe i tyle.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 20 kwie 2011, o 15:32
Ja niestety też mam taki problem z moją tują ;( Przeczytaj, co mi poradzono http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=17&t=43138 Mam nadzieje, że nam pomoże ...
Pozdrawiam Marta
MirekL widzę że jesteś niezłym wymiataczem forum Mam nadzieje że Twoja diagnoza się potwierdzi... Ale profilaktycznie pogonić kota można
Może to być jeszcze choroba grzybowa.Czy twoje thuje wypuszczają nowe pędy?
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
Tzn. co? Obłamane, czy jakoś inaczej piętnowane opadem?MirekL pisze:uszkodzenia pośniegowe i tyle.
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
Drugi tydzień łażę z sekatorem w kieszeni i wycinam takie gałązki- uszkodzone przez śnieg. Było go dużo za dużo, zmrożony, topniał, siadał, łamał... A że był okres bardzo ciepły- gałązki wyschły szybciutko.