Mój ogród - lila31 cz.2. 2008r.
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mój ogród - lila31 cz.2. 2008r.
Pierwsza część wątku "Mój ogród - lila31" znajduje się pod adresem:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=1780
Wiosna w lutym.
Fotograficzna inwentaryzacja działki wykazała, że rośliny czują wiosnę.
Czy ich budzenie się do życia nie jest zbyt wczesne, czas pokaże.
Róże i hortensje wypuszczają pierwsze pączki.
Przebiśnieg lada moment zakwitnie, a wilczomlecz nic sobie nie robi z takiej zimy. Jest ozdobny cały czas.
Tulipany wychodzą z ziemi ale to ich pora. Pora jest także na oczar i ciemiernik.
Natomiast mocno za wcześnie wybrała się pszczoła, chyba w nocy zamarznie, niestety dla niej jest mocno za wcześnie. Bazie już pięknie zdobią wierzbę, pąki pigwowca jeszcze chwileczkę i się rozwiną, podobnie jak pąki mahonii.
Późny ciemiernik biały zaczyna kwitnąć, a wrzosiec kwitnie już od dawna. Orlik wypuszcza pierwsze listeczki.
Wydaje się, że wiosna tuż, tuż ale przecież to dopiero 4 luty.
- stokrotka12311
- 500p
- Od: 18 gru 2006, o 00:43
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na fotkach kolorowo, ale całokształt jeszcze jesienny? zimowy? trudno powiedzieć co to za pora roku.
Małgosiu teraz już ciemierniki można łatwo kupić, zdobyć, więc na pewno uda Ci się je posadzić. Tego Ci życzę.
No właśnie Stokrotko, przecież to dopiero luty.
Byłoby szkoda gdyby rośliny zmarzły, ale z drugiej strony, fajnie, że jest już na czym oko "zatrzymać".
Małgosiu teraz już ciemierniki można łatwo kupić, zdobyć, więc na pewno uda Ci się je posadzić. Tego Ci życzę.
No właśnie Stokrotko, przecież to dopiero luty.
Byłoby szkoda gdyby rośliny zmarzły, ale z drugiej strony, fajnie, że jest już na czym oko "zatrzymać".
- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lilu powiedz mi co to za wilczomlecz taki piękny .Wygląda bardzo dostojnie
Wiosna idzie do ciebie wielkimi krokami i oby już pozostała .Kolorki piękne jak na tę porę roku.
Małgosiu ja wysiałam ciemierniki i jak się spotkamy to ci wręczę , ale ja mam tylko białe
Pozdrawiam.
Wiosna idzie do ciebie wielkimi krokami i oby już pozostała .Kolorki piękne jak na tę porę roku.
Małgosiu ja wysiałam ciemierniki i jak się spotkamy to ci wręczę , ale ja mam tylko białe
Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 22 sty 2006, o 11:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Lilu ! A jest na czym zatrzymać, oj jest ! Miło, że 'poczęstowałaś' nas swoją piękną wiosną w lutym.lila31 pisze:...
Jak ja lubię takie widoki na perfekcyjnych jak zwykle fotkach !
Pamiętam, że w ubiegłym roku też martwiliśmy się zbyt szybkimi przejawami wiosny i w końcu tak źle nie było.
Miejmy nadzieję, że sytuacja się powtórzy ... natura chyba wie, co robi ?
Ale tej pszczółki to mi żal - nie długo się nacieszy życiem
Oby nam świeciło i mrozów już nie było !
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.