Canna - Paciorecznik cz.2
Re: Canna - Paciorecznik cz.2
Okryłem wszystkie wsadzone canny.
Na kilkadziesiąt sztuk niektóre mają przymrożone końcówki liści, ale ogólnie bilans jest pozytywny.
Zmroziło mi liście bananowców, więc liście cann też by nie przeżyły.
Siewki stoją w garażu. Posadziłem je w dużych kastrach budowlanych i nie wiem, czy będę wsadzał je do gruntu.
Wszystko zależy od tempa ich wzrostu.
Na kilkadziesiąt sztuk niektóre mają przymrożone końcówki liści, ale ogólnie bilans jest pozytywny.
Zmroziło mi liście bananowców, więc liście cann też by nie przeżyły.
Siewki stoją w garażu. Posadziłem je w dużych kastrach budowlanych i nie wiem, czy będę wsadzał je do gruntu.
Wszystko zależy od tempa ich wzrostu.
U mnie niestety pomarźnięte listki cann. Mam za swoje lenistwo . Dziwne nic innego oprócz cann mi nie zmarzło. Mam nadzieję że szybko odbiją....człowiek uczy się na błędach.
- markonix
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 16:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
pomidorowa pisze:Nie wiem tylko co to za odmiana. Kwiaty były czerwone. Mam nadzieję, że w tym roku również zakwitnie
na mój gust to pewnie indica....
Ja swoje kanny wtargałam do garażu. Tylko boję się o te co wkopałam do ziemi, ale to indica i jeszcze nie puściły liści, myślę że nic im w ziemi się nie stało.
Anka
Ogród Anki
Ogród Anki
Janusz, jaką wielkość osiągają: Brighton Orange i Orange Beauty? Pytam, bo chcę pomału wysadzać moje kanny do gruntu i żeby je ładnie skomponować muszę znać wysokości docelowe.
Pozdrawiam. Jola.
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jolu zawsze możesz poczytać na stronie http://www.canna.pl
- Anna29
- 500p
- Od: 4 maja 2008, o 11:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pooglądałam na stonce jakie są kanny i zakochałam się w Stuttgarcie.
Pięknie wybarwione liście. I ta wysokość, którą może osiągnąć. Czy są jeszcze jakieś kanny, które rosną tak wysoko?
Pięknie wybarwione liście. I ta wysokość, którą może osiągnąć. Czy są jeszcze jakieś kanny, które rosną tak wysoko?
Orange Beauty może wyrosnąć zarówno na 1,60 (u mnie 2 lata temu), jak i na 40 cm (ubiegły rok).
W dobrych warunkach rośnie wysoko, ma szerokie grube liście.
Ubiegły rok był u mnie kiepski, ale nawet na tych kilkudziesięciu centymetrach Orange Beauty zakwitło.
Dużych odmian jest sporo.
Testuję w tym roku Musaefolia Grande i kilka innych. Zobaczymy na koniec sezonu.
W dobrych warunkach rośnie wysoko, ma szerokie grube liście.
Ubiegły rok był u mnie kiepski, ale nawet na tych kilkudziesięciu centymetrach Orange Beauty zakwitło.
Dużych odmian jest sporo.
Testuję w tym roku Musaefolia Grande i kilka innych. Zobaczymy na koniec sezonu.
- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zjawiam się po pracowitym tygodniu ale po to by zamknąć wątek zgodnie z regulaminem forum.
Spotkamy się w nowym już trzecim z kolei wątku o tych pięknych roślinach co zdobywają coraz więcej zwolenników.
Sezon kwiatów wiosenno -letnich już zaczął się.Wspólne doświadczenia, nowe odmiany, pytania, odpowiedzi i prezentacje naszych kann będzie można zamieszczać w nowym wątku "Kanna paciorecznik 3 "
Spotkamy się w nowym już trzecim z kolei wątku o tych pięknych roślinach co zdobywają coraz więcej zwolenników.
Sezon kwiatów wiosenno -letnich już zaczął się.Wspólne doświadczenia, nowe odmiany, pytania, odpowiedzi i prezentacje naszych kann będzie można zamieszczać w nowym wątku "Kanna paciorecznik 3 "
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Tych odmian tam nie znalazłam i dlatego pytam.pamelka pisze:Jolu zawsze możesz poczytać na stronie http://www.canna.pl
Andres, dziękuję za odpowiedź. Biorąc pod uwagę żyzność mojej gleby i to, że kanny u mnie wyrastają ponad normę, mogę się spodziewać tej górnej granicy, bo tę dolną to już w doniczce prawie osiągnęła.
Pozdrawiam. Jola.
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
Fafka to poszukaj tam jeszcze raz.
Wejdź w światowa galeria w wykaz alfabetyczny, a znajdziesz.
Wejdź w światowa galeria w wykaz alfabetyczny, a znajdziesz.
Dziękuję, Claudio. Już sobie znalazłam gdzie indziej, a w http://www.canna.pl coś dzisiaj nie mogłam wejść, bo mój program antywirusowy pokazywał, że tam jest wirus.
Kanny już posadzone. Zobaczymy w sezonie, czy udało mi się skomponować je ładnie, ale to już pewnie w nowym wątku.
Kanny już posadzone. Zobaczymy w sezonie, czy udało mi się skomponować je ładnie, ale to już pewnie w nowym wątku.
Pozdrawiam. Jola.
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Jestem nowa na tym forum i mam takie pytanko.Moje canny pedzilam kilka tygodni w domu w donicach, wystawilam je na dwor i wydaje mi sie ze przestaly rosnac -maja ok 20 cm.Czy moze byc dla nich za mokro i zimno?U mnie pada juz czyba 4 dzien.
Dorota