Plastry oczyszczające
- Lorrie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Plastry oczyszczające
Ostatnio przeczytałam o plastrach oczyszczających, przyklejanych na stopy - idzie wiosna, trzeba przygotować nie tyko ogród do sezonu Nie wiem tylko, czy to nie jest jakaś ściema - może ktoś z Was to stosował, lub słyszał coś na ten temat? Przed ewentualnym zakupem chciałabym usłyszeć coś od Was Kupić - nie kupić...?
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Plastry oczyszczające
To JEST ściema
Przyklej sobie na noc zwykły plaster z płótna, bez niczego, a rano znajdziesz na nim to samo, co piszą, że znajdziesz na tamtym, reklamowanym i kosztownym. Szkoda pieniędzy... człowiek nie oczyszcza się w ten sposób, owszem, przez skórę tak, ale w postaci potu, a najbardziej przez nerki i jelita...
Gdzieś to czytałam, ale czy teraz znajdę, nie wiem...
Przyklej sobie na noc zwykły plaster z płótna, bez niczego, a rano znajdziesz na nim to samo, co piszą, że znajdziesz na tamtym, reklamowanym i kosztownym. Szkoda pieniędzy... człowiek nie oczyszcza się w ten sposób, owszem, przez skórę tak, ale w postaci potu, a najbardziej przez nerki i jelita...
Gdzieś to czytałam, ale czy teraz znajdę, nie wiem...
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Lorrie
- Kontakt:
Jak znajdziesz to podeślij linka
- Nalewka
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 paź 2006, o 12:42
Poczytaj komentarze:
- http://gadzetomania.pl/2009/09/30/plast ... e-z-toksyn
Np.
"Miałem raz zajęcia na studiach z babką od sekt i opowiadała że przeszła się na takie spotkanie o tych plastrach a że była farmaceutką to zapytała się czy aby nie jest to jakiś związek który pod wpływm potu zabarwia materiał no i wtedy wyprowadzili ją z sali ;)"
"Placebo? Jestes czlowieku przekonany o skutecznosci i sam na wlasny organizm wplywasz w ten spsob, ze pewnego dnia budzisz sie z mniej zbarwionym plasterkiem i czujesz sie spokojniejszy, wiec organizm powtarza zabieg, a plasterek pozostaje coraz mniej zabarwiony po kazdej ?kuracji?, az czlowiek zaczyna spac w miare spokojnie i wtedy ?kuracja? zakonczona? "
Nie widzę teraz wyników badań, a tylko opinie użytkowników... Szkoda, ale może jeszcze ktoś coś znajdzie?
Jak dla mnie to bujda podobna do dziurkowanej blachy czyszczącej srebro - kupiłam naście lat temu, pieczołowicie sprawdziłam na własnych drobiazgach, nie zadziałało, chociaż przecie reklamowali, że będzie działać, no i stoi to-to w kuchni do dziś, jako pomnik mojej naiwności
- http://gadzetomania.pl/2009/09/30/plast ... e-z-toksyn
Np.
"Miałem raz zajęcia na studiach z babką od sekt i opowiadała że przeszła się na takie spotkanie o tych plastrach a że była farmaceutką to zapytała się czy aby nie jest to jakiś związek który pod wpływm potu zabarwia materiał no i wtedy wyprowadzili ją z sali ;)"
"Placebo? Jestes czlowieku przekonany o skutecznosci i sam na wlasny organizm wplywasz w ten spsob, ze pewnego dnia budzisz sie z mniej zbarwionym plasterkiem i czujesz sie spokojniejszy, wiec organizm powtarza zabieg, a plasterek pozostaje coraz mniej zabarwiony po kazdej ?kuracji?, az czlowiek zaczyna spac w miare spokojnie i wtedy ?kuracja? zakonczona? "
Nie widzę teraz wyników badań, a tylko opinie użytkowników... Szkoda, ale może jeszcze ktoś coś znajdzie?
Jak dla mnie to bujda podobna do dziurkowanej blachy czyszczącej srebro - kupiłam naście lat temu, pieczołowicie sprawdziłam na własnych drobiazgach, nie zadziałało, chociaż przecie reklamowali, że będzie działać, no i stoi to-to w kuchni do dziś, jako pomnik mojej naiwności
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- Magnolcia
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 13 lut 2011, o 22:03
Te plastry to pic na wodę. Najlepsza jest jakaś dietka oczyszczająca + picie sporych ilości wody min. niegazowanej + aktywność fizyczna. Należy oczywiście unikać alkoholu i papierosów.
-
- 1000p
- Od: 17 cze 2008, o 19:02
Ja używałam te plastry . To jest ściema . Gdy plaster spryskałam wodą to zrobił się brązowy taki sam jak po całej nocy gdy odkleiłam . Stwierdziłam wtedy , że plaster zabarwił się pod wpływem potu .
Pozdrawiam Bogumiła
Moje linki
Moje linki
Dziwne powinno działać, inna sprawa że równie dobrze działa zwykła folia aluminiowa.Nalewka pisze: Jak dla mnie to bujda podobna do dziurkowanej blachy czyszczącej srebro (...) nie zadziałało
--
Pozdrawiam
mm
Pozdrawiam
mm
- Lorrie
- Kontakt:
Zostałam przekonana do podarowania sobie tego zakupu. Ze zdziwieniem stwierdzam, że takich naiwnych jak ja na Alll nie brakuje
- Baryczka
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Oj, znam kilka osób, których naiwność czasem mnie rozbawia do łez.
Oto kilka z tych superproduktów, z którymi się spotykam na co dzień:
- garnki z firmy z...er, które miały uzdrowić pewnych państwa- posiadają je i używają kilkanaście lat, cierpią na postępującą miażdżycę, nadciśnienie, nadwagę, (ok. 4 tys.zł)
- pościele z owczej/wielbłądziej wełny- miały usunąć bóle kręgosłupa pana domu- ma je od roku- poprawy nie widać, (2 tys. zł)
- mata ozonowa- poprawia wygląd skóry, zmniejsza cellulit, nadwagę, świetnie relaksuje, usuwa toksyny z organizmu, a dzięki ozonowi zmniejsza nasilenie astmy- bujda na resorach, oprócz funkcji relaksacji- sama sprawdziłam (4 tys. zł)
-super ścierki- do okien/szyb, do plastiku, do drewna- na mokro i sucho- rewelacja- wręcz dom sam się sprząta- po roku wyglądały jak szmatki zrobione z podkoszulki, mimo że pani domu bardzo o nie dbała (0,5 tys. zł),
- plastikowe pojemniki- również rozprowadzane przez przedstawicieli/domokrążców- szczerze mówiąc nie widzę w nich nic specjalnego (oprócz ceny!)- niby przedłużają świeżość produktów/potraw- nie zauważyłam tego- owszem jakościowo są ok- ale pewnie podobne plastiki z marketu też by się dobrze sprawdziły...
Pewnie każdy z nas mógłby mnożyć takie przykłady
Sumując wartość tych zakupów nazbierało by się na ładny, mały samochodzik w dobrym stanie
Znam osoby, które w tv oglądają tylko telezakupy lub kanał z nimi- wierzą, że kawałek metalu je uleczy, plasterek oczyści, garnek odchudzi. Proszę o rozsądek
Oto kilka z tych superproduktów, z którymi się spotykam na co dzień:
- garnki z firmy z...er, które miały uzdrowić pewnych państwa- posiadają je i używają kilkanaście lat, cierpią na postępującą miażdżycę, nadciśnienie, nadwagę, (ok. 4 tys.zł)
- pościele z owczej/wielbłądziej wełny- miały usunąć bóle kręgosłupa pana domu- ma je od roku- poprawy nie widać, (2 tys. zł)
- mata ozonowa- poprawia wygląd skóry, zmniejsza cellulit, nadwagę, świetnie relaksuje, usuwa toksyny z organizmu, a dzięki ozonowi zmniejsza nasilenie astmy- bujda na resorach, oprócz funkcji relaksacji- sama sprawdziłam (4 tys. zł)
-super ścierki- do okien/szyb, do plastiku, do drewna- na mokro i sucho- rewelacja- wręcz dom sam się sprząta- po roku wyglądały jak szmatki zrobione z podkoszulki, mimo że pani domu bardzo o nie dbała (0,5 tys. zł),
- plastikowe pojemniki- również rozprowadzane przez przedstawicieli/domokrążców- szczerze mówiąc nie widzę w nich nic specjalnego (oprócz ceny!)- niby przedłużają świeżość produktów/potraw- nie zauważyłam tego- owszem jakościowo są ok- ale pewnie podobne plastiki z marketu też by się dobrze sprawdziły...
Pewnie każdy z nas mógłby mnożyć takie przykłady
Sumując wartość tych zakupów nazbierało by się na ładny, mały samochodzik w dobrym stanie
Znam osoby, które w tv oglądają tylko telezakupy lub kanał z nimi- wierzą, że kawałek metalu je uleczy, plasterek oczyści, garnek odchudzi. Proszę o rozsądek
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Lorrie
- Kontakt:
fajny się robi ten wątek
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak działa ta folia, możesz wytłumaczyć?marmul pisze:
Dziwne powinno działać, inna sprawa że równie dobrze działa zwykła folia aluminiowa.
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
W niemetalowym naczyniu należy położyć folię aluminiową na niej srebrne przedmioty (jeśli są tłuste warto je umyć płynem do naczyń) i wszystko zalać słoną gorącą wodą. Po kilku minutach biżuteria będzie czysta. Nie należy tak czyścić srebra patynowanego.ostatnia szansa pisze: Jak działa ta folia, możesz wytłumaczyć?
Tworzy się ogniwo elektrochemiczne: folia to anoda, srebro to katoda, słona woda jest elektrolitem. Na katodzie będą się redukować jony srebra ze związków które powstały na powierzchni biżuterii (czyli z brudu - głównie siarczek srebra). Innymi słowy ta część srebra która zmieniła się w nalot, zmieni się znów w srebro (dlatego można tak czyścić przedmioty posrebrzane, z których ścierając osad pozbyliśmy by się warstwy srebra).
Będzie powstawał także H2S (z Ag2S) warto więc naczynie wystawić na zewnątrz, bo będzie z niego śmierdziało.
--
Pozdrawiam
mm
Pozdrawiam
mm