Moje...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje...
Piękne nowości i tak ich dużo, najpiekniejszy p. sumatrana no i oczywiście masdevallia Red Beauty
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
Fajnie, mam nadzieję, że ci puści jakieś keiki... Ale i tak będę się starała szukać takiego. Miałam nawet zamówić z orchidgarden, ale uznałam, ze 115 zł to za dużo jak na jednego niekwitnącego Phal.Wiem,że ciężko jest go zdobyć,obiecuję Ci,że jak będzie keik to masz pierwszeństwo
A nowości masz piękne. Ten pierwszy, rózowy Phal., to prawdopodobnie violacea sumatra lub jakaś jego hybryda. Kupiłam sobie bardzo podobnego w Sosnowcu, mój to violacea sumatra.
- syljed
- 200p
- Od: 17 lis 2010, o 18:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Arletko nie napadłam na bank,bo wszystko bym wykupiłaarlet3 pisze: czyś Ty bank obrobiła dziewczyno dlaczego mnie nie zabrałaś
Przepiękne nowości niech Ci pięknie rosną.
Ale ja to nic mój mąż zaszalał,drzewka,krzewy i swojskie jedzenie.
ewarost pisze:Piękne nowości tfu, tfu, tfu..żeby nie zauroczyć niech kwitną jak najdłużej... chętnie zobaczę kolejne fotki jak już pokażą swoje kwiatowe oblicze
Migrenqa pisze:Nooooooooo, to miniaturowe Oncidium to z chęcią bym przytuliła...
renatas pisze:Duuuuuuuuuużo tych nowości ,niech Ci pięknie kwitną!
Dziękuję bardzo,oncidium się tak do mnie uśmiechało,że nie mogłam sobie odmówićLaura1806 pisze:Od razu widać,że wyjazd na wystawę bardzo się udał Piękne nowości Pewnie spełniło się wiele storczykowych marzeń
Faktycznie jest coś nie tak,ponieważ jak zamawiałam to chodziło mi o coś innego(tylko,że człowiek jest taki rozczepany),widocznie pan z OS pomylił się i zamienił fiszki,ale czy na moją korzyść??Anno pisze:Ten różowy śliczny phal. to nie p. sumatrana. Ty albo ktoś zrobił błąd. Kwiaty sumatrany są zupełnie inne. Jak na moje oko to phal. violacea 'Sumatra' :P zobacz. A nowości śliczne
Dziękujękasia74 pisze:Piękne nowości i tak ich dużo, najpiekniejszy p. sumatrana no i oczywiście masdevallia Red Beauty
Czas pokaże co będzie z tego,a co do phal.sumatra to Ania ma rację,ze to violacea sumatra(mam taką nadzieję)Storczykowa pisze:Fajnie, mam nadzieję, że ci puści jakieś keiki... Ale i tak będę się starała szukać takiego. Miałam nawet zamówić z orchidgarden, ale uznałam, ze 115 zł to za dużo jak na jednego niekwitnącego Phal.Wiem,że ciężko jest go zdobyć,obiecuję Ci,że jak będzie keik to masz pierwszeństwo
A nowości masz piękne. Ten pierwszy, rózowy Phal., to prawdopodobnie violacea sumatra lub jakaś jego hybryda. Kupiłam sobie bardzo podobnego w Sosnowcu, mój to violacea sumatra.
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Sylwio jak dla mnie to violacea sumatra jest ładniejszy i chyba pachnie a sumatranę to pewnie jeszcze sobie kupisz za jakiś czas.
- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Sylwio jeszcze moje oczy nie odpoczęły od ciągłego gapienia się w monitor z poprzednimi nowościami, a już raczysz nas następną serią cudowności.
Sylwuniu bo przy tej chorobie jaką jest storczykoza grozi nam jeszcze ślepota od patrzenia i wzdychania , a ekranu to już doczyścić niemożna .....
A poważnie to cudowności i jeszcze raz cudowności ,brawo , niech kwitną Tobie jak najszybciej i najwięcej.
Sylwuniu bo przy tej chorobie jaką jest storczykoza grozi nam jeszcze ślepota od patrzenia i wzdychania , a ekranu to już doczyścić niemożna .....
A poważnie to cudowności i jeszcze raz cudowności ,brawo , niech kwitną Tobie jak najszybciej i najwięcej.
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Wow...ale zakupy
Śliczne nowości, masdevallia the best
- syljed
- 200p
kasia74 pisze:Sylwio jak dla mnie to violacea sumatra jest ładniejszy i chyba pachnie a sumatranę to pewnie jeszcze sobie kupisz za jakiś czas.
Pewnie tak zrobię
Marku tylko nie przyjmuję rachunków od okulisty owszem grozi Nam ślepota,no a ekran to parę razy dziennie czyszczę,ale widzę,że nie sama jestemmarwes pisze:Sylwio jeszcze moje oczy nie odpoczęły od ciągłego gapienia się w monitor z poprzednimi nowościami, a już raczysz nas następną serią cudowności.
Dziękuję bardzo
Justynko jak ją zobaczyłam widziałam tam karteczkę z moim imieniem zamiast fiszki z nazwąjustus27 pisze:Wow...ale zakupy
Wstyd mi przyznać,ale zapomniałam o 2 masdevalliach i o jednym Phal. ,które przyszły przed świętami i nie pokazałam ich jeszcze i nie zrobiłam im zdjęć jak kwitły
A od wczoraj intensywna budowa orchidaria się zaczęła,podpowiem tylko ,że wymiary to 120x85x40
Relacja potem
Zakupy rzeczywiście się udały Phal. przepiękne, a mnie spodobał się stellis- niby niepozorny, ale urokliwy. Czy jest karyśny ?
Renia
Renia
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
I jeszcze duże orchidarium...ależ zazdroszczę, cociaż nie wiem, czy wymieniłabym orchidarium na... działkę
Najważniejsze, by roślinki czuły się dobrze...niezależnie czy na działce, czy w orchidarium... ;)
Chwal się kolejnymi nowościami
Najważniejsze, by roślinki czuły się dobrze...niezależnie czy na działce, czy w orchidarium... ;)
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Nie no zaraz pad jakie piękna ta ostatnia Masdevallia!!
Orchidarium będzie spore.Super!
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
- syljed
- 200p
Venus9 pisze:Sylwiu ale poszalałaś piękne nowości sobie sprawiłaś
reniab7 pisze:Zakupy rzeczywiście się udały Phal. przepiękne, a mnie spodobał się stellis- niby niepozorny, ale urokliwy. Czy jest karyśny ?
Renia
Dziękuję dziewczynymyrtille1986 pisze:Nie no zaraz pad jakie piękna ta ostatnia Masdevallia!!
Justynko powiem Ci,że mam i to i to ale coraz bardziej orchidarium mi się podoba ;)justus27 pisze:I jeszcze duże orchidarium...ależ zazdroszczę, cociaż nie wiem, czy wymieniłabym orchidarium na... działkę
I oto one 3 dni pracy
przed (prawie bo już zdążyłam przykleić kokos i korek)
i po
I nowości przed świąteczne
Masdevallia Atropurpurea
Masdevallia Lata
niestety już przekwitała jak robiłam zdjęcie
Phal. SU-AN Cricuet
i też przekwitł nie zdążyłam zrobić zdjęcia kwiatka
- syljed
- 200p
A i zapomniałam,że Phal. SU-AN Cricuet to tak naprawdę 3 roślinki i u Phal. Mariae też odkryłam keiki