Aksamitka - królowa jednorocznych cz.1
Re: Aksamitka - królowa jednorocznych
moje aksamitki po przesadzeniu do gruntu troche zmiarnialy, a liscie przybraly brazowy kolor na koncowkach mrozow nie bylo, wiec co sie moglo stac?
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To reakcja liści na niższe temperatury, troszkę się wyziębiły być może tylko przez wiatr i stąd takie zabarwienie liści.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
ja dopiero będę siała aksamitki ale nie wiem czy nie za późno? mam zamiar jutro lub pojutrze bo ma się ocieplić...
A moglibyście mi jeszcze doradzić? Wiem,że aksamitki odstraszają niektóre szkodniki ale nie wiem czy na wszystkich grządkach z warzywami mogę kilka wysiać czy jest tak ,że z warzywami niektórymi się nie lubią.??
A moglibyście mi jeszcze doradzić? Wiem,że aksamitki odstraszają niektóre szkodniki ale nie wiem czy na wszystkich grządkach z warzywami mogę kilka wysiać czy jest tak ,że z warzywami niektórymi się nie lubią.??
-
- 200p
- Od: 24 maja 2009, o 23:57
Z tego co wiem to są b." towarzyskie" dla wszystkich roślin.
Pamiętajcie o ogrodach...
- NITKA
- 1000p
- Od: 29 sie 2010, o 11:30
Moje mimo,że stoją w tunelu i na noc okrywam je włókniną też gdzieniegdzie maja takie przebarwienia, to samo jest z Lobelią.Noce są stanowczo za zimne..
pozdrawiam, Anita
-
- 200p
- Od: 16 mar 2010, o 09:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Ale już niedługo. Od weekendu zdecydowanie cieplej. Ja w sobotę wnoszę je z powrotem do tunelu:)
Absolutnie nie jest za późno na sianie aksamitek
-
- 200p
- Od: 24 maja 2009, o 23:57
Jest to b. dobry czas. Ja będę siać około 12 -13 maja oczywiście do gruntu. Mam też rozsadę około 13 sztuk. A te pójda w tym czasie do gruntu.
Pamiętajcie o ogrodach...
-
- 50p
- Od: 26 mar 2011, o 18:31
A ja właśnie przegoniłam gołębia, który sobie urządził lądowisko w mojej skrzynce z aksamitkami
- paola1a
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
Piękne!!! Czy na każdą doniczkę przypada tylko jedna aksamitka czy jest ich tam więcej stąd taki efekt? Jeśli możesz to napisz, kiedy je wysiewałaś że są już takie dorodne i czy podkarmiasz je jakimś nawozem.
Paulina
- Tunia-mar
- 200p
- Od: 18 lut 2010, o 08:35
paola1a ta skrzynka ma około 80 cm i jest w niej posadzonych 10 sadzonek, wysiałam je jakoś w marcu (musiałabym sie cofnąć na forum żeby się upewnić), teraz co kilka dni podlewam je nawozem ...do pelargonii bo tylko taki mam więc wszystkie kwitnące na balkonie nim traktuję:)
- Tunia-mar
- 200p
- Od: 18 lut 2010, o 08:35
Począwszy od pierwszej "doniczki" one sa posadzone jakby zygzakiem:) blisko siebie najwyżej co 10cm