Pierwszy storczyk :)

Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pierwszy storczyk :)

Post »

Podlewa się, jak ma sucho, czyli korzonki srebrno-szare, lekka doniczka, nie ma rosy na ściankach. Jak szybko przesycha, to trzeba cześciej podlewać. Teraz jest ciepło to storczyki szybko przesychają. Swoje podlewałam kilka dni temu (podlewam podlewaczką) a już niektóre mają sucho.
Nastalka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 28 kwie 2011, o 20:18

Post »

Hej :)
Mam kolejne do Was pytanie moi specjaliści :) dzisiaj jak moja mama myła szafkę, to przewrócił się mój storczyk i odpadł mu jeden duży, piękny pąk z kawałkiem gałązki na której się znajdował :( nic mu nie będzie czy trzeba coś zrobić żeby się nie popsuł? Jest taki piękny, wrzucę później zdjęcia całego jak zrobię..
Natalia
Nastalka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

jak się mu przyjrzałam to zauważyłam coś niepokojącego :( jeden mały listek, który był przykryty przez duży cały zżółkł, a jeden pączek który wyrósł u mnie w domu też jest żółty :( co robić??

Bardzo proszę o pomoc...
Natalia
Migrenqa
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 19:15

Post »

Według mnie nie ma powodu do niepokoju. Pączek zżółkł być może z powodu aklimatyzacji ( nie napisałaś od kiedy storczyk jest u Ciebie w domu). A listek-dolny- prawdopodobnie jeden ze starszych odpadł ze "starości". Ale dla pewności sprawdź korzonki i pozostałe listki czy nie ma nieproszonych lokatorów, czy listki nie paćkają się.
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 20:50
Kontakt:

Post »

Dlaczego masz rybkę w kuli ?? I do tego welonka ?? :cry: Kula nie jest właściwym zbiornikiem do hodowli ryb (niszczy błędnik, narządy wewnętrzne) , tym bardziej takiej ryby, co potrzebuje co najmniej 100 l. akwarium...
A storczyk bardzo ładny. Ciekawy kolor i dużo wielkich kwiatów.
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Nastalka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

swojego mam dopiero 2 tygodnie więc to może faktycznie przez zmianę miejsca :)
a mam jeszcze pytanie - zauważyłam u niego taki jakby nektar na jednym kwiatku, dlaczego jest tylko na jednym? I tak właściwie to po co on się pojawia? :)
Natalia
Migrenqa
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 19:15

Post »

Takie soczki to gutacja. Wygugluj sobie, bo nie chciałabym wprowadzac Cię w błąd.
Pozdrawiam Agnieszka
Nastalka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

i mój nowy nabytek:
Obrazek
Natalia
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Kontakt:

Post »

To nie nektar (masz na myśli pomar. kulki ?). To pyłkowiny. Storczyk ładny, ten nowy też :P Jak widzę, tylko dla roślinek jesteś dobra... Bo komentarz na temat kuli ignorujesz...
Only a few find the way, some don't recognize it when they do. Some don't ever want to
Moje storczyki
Mój Garnek
Damian87
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 13 maja 2011, o 21:12

Post »

Na zdjęciach przedstawiam Storczyka mojej babci ;D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Kontakt:

Post »

Załóż własny temat. Ten jest autorstwa Nastalki, która męczy biedne zwierzątka. :evil:
Moje storczyki
Mój Garnek
Awatar użytkownika
dudus327
500p
500p
Od: 23 cze 2011, o 13:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj :wit
Cieszę się że przybył nam nowy storczykomaniak :D . Storczyki masz śliczne, i obyś poradziła sobie z ich uprawą - tego ci życzę ;:138

Anno, nie męcz jej tak, przecież ona chciała pokazać storczyki a nie jak męczy "biedne zwierzątka" :wink:
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Kontakt:

Post »

dudus327 pisze: Anno, nie męcz jej tak, przecież ona chciała pokazać storczyki a nie jak męczy "biedne zwierzątka" :wink:
Zwykła znieczulica nam się kłania :evil:
Moje storczyki
Mój Garnek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anno
500p
500p
Kontakt:

Post »

Kolejna znieczulica... Śliczne kwiatki, a w tle np. skatowany kot. Nie mamy prawa pisnąć na niego słowa, mamy tylko kwiatki podziwiać. Bez urazy, ale wasze postawy są bardzo egoistyczne :(
Moje storczyki
Mój Garnek
Nastalka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...

Post »

Uuuua długo mnie tu nie było...
moje storczyki rosną ładnie a dzisiaj dostałam Falka mini :

Obrazek

i właśnie mam pytanie - jest on posadzony w mchu. Jak myślicie, trzeba go przesadzić do innego podłoża czy nie?? Proszę o radę :)

a co do rybki to nawet mi się nie chce odpisywać... Niektórzy jak się przyczepią to nie mogą się odczepić a ja nie mam zamiaru ani ochoty uskuteczniać tu kłótni a jak chcesz Anno dalej robić ze mnie na forum znęcającą się nad zwierzętami to proszę bardzo, ja nie będę tu odpowiadać na Twoje zarzuty bo nie tego tyczy się wątek. Chcesz to pisz na priv.

Pozdrawiam ;)
Natalia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”