Pod gruszą...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod gruszą...

Post »

Hej Joasiu :wit
Wpadłam z rewizytą i jestem pod wrażeniem Koni przecudnej urody, siedliska i tej pięknej starej stodoły ;:138 Będę zaglądać i podpatrywać jak sobie dajesz radę z ogrodem :D
Pozdrawiam, Emka
Ogród
agnieszkar1978
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2009, o 12:07

Post »

Witaj. Wpadłam z rewizytą. Piękny widok. Konie są cudne mój M mówi że kiedyś on też będzie miał większy kawałek ziemi wśró lasów i obowiązkowo konie. Ciągnie go do korzeni :D
Lucy2na

Post »

Lubię takie miejsca z duszą ...nie takie nowoczesne kańciaste ale takie gtze kazde drzewko , kamień kwiatek zna swoją jedyną historię.....
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Joasiu :wit I ja do Ciebie zajrzałam.... Jestem oczarowana Twoim siedliskiem ;:138 To moje marzenie !! Domek jest fantastyczny, te kamienie i cegły.... widać, że ma swoją historię ! Będę do Ciebie zaglądać !
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Hej dziewczyny :)

Hmm, mówicie, że brzoza nie taka mała... Następnym razem postawię kogos obok niej, to zobaczycie proporcje :) Lubie brzozy bardzo, ale słyszałam, że pod nimi mało roślinek można posadzić, bo podobno pod nią sucho bardzo... :?
Oczywiście, jak zrobię kwiatkowe zakupy to pochwalę się zaraz. Może bym sobie oprócz clematisów też hortensję kupiła :?: Tylko jaką, doradźcie kochane, jaką warto, jaką same u siebie macie :)

Jeśli chodzi o historię tego miejsca, to sama jestem jej bardzo ciekawa. Mam nadzieję, że kiedyś dowiem się czegoś o tym miejscu i podzielę się z Wami ;:196
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Joasiu jarzebiny obie kupiłam u nas na Kociewiu. Ta zwykła była już dość duża. Pięknie się przyjęła. U Ciebie jak najbardziej pasuje jarzębina. Mam tez posadzoną lipę też już mnie przerosła. A jeżeli chodzi o brzozy to owszem wysuszają teren ale co nieco pod nią można posadzić. W moim wątku na 10 stronie mam wstawione fotki tego co u mnie rośnie pod brzozą. Co nieco muszę już poprzesadzać bo się straszliwie rozrosły.
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Lusiu, dziękuję bardzo ;:196
Zajrzałam do Ciebie, poczytałam o brzozie i roślinkach. Muszę rozejrzeć się za jarzębiną i lipą. Na allergo jarzębiny nie są zbyt tanie, może gdzieś indziej jeszcze znajdę, zresztą jakoś wolałabym drzewko zobaczyć na własne oczy... :?
Awatar użytkownika
Atma
50p
50p
Od: 13 kwie 2011, o 15:45

Post »

A nie lepiej taką młodą jarzębinkę wykopać z lasu...?
A ja dostałam dzisiaj paczkę z 12-stoma odmianami liliowców od Emila :heja . Jutro fotki u mnie na forum.
Lucy2na

Post »

12 odman liliowców jak się rozrosną to zamawiam....
A u mnie jarzębinka sama wyrosła ...ptaszki mi posiały ..dąb szt1 i jarzębinka szt1
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Joasiu ja Ci bardzo polecam hortnesje, ja sama mam limelight http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0&start=56 mam jeszcze ogordową, ale nie wiem czy ją polecać, bo kwitnie na zeszłorocznych pędach, które lubią marznąć :(
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Lucy2na

Post »

niestety moja w tym roku to już zmarzła nawet 2 razy...
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Lucynko moja właśnie też...straciłam już nadzieję, na kwiaty :(
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
Atma
50p
50p
Od: 13 kwie 2011, o 15:45

Post »

No właśnie ja też nie mam szczęścia do hortensji...mam jedną jakąś odmianę pnącą. Nawet łądnie puszcza...zobaczymy
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Dziewczyny dąb u nas tez rośnie, ale jarzębinki nie mamy, a bardzo by mi się przydała ;)
Może jesienią uda nam się posadzić, będzie już jako taki porządek na działce.

Agatko, dziękuję za poradę dotycząca hortensji. Właśnie to ich przemarzanie mnie zniechęca. Moja Mama ma na działce parę i choć je okrywa co roku, jakoś nie może dochować się kwiatów, bo przemarzają. Na tym naszym wygwizdowie pewnie byłoby tak samo, dlatego te kwitnące na zeszłorocznych pędach raczej odpadają. Pnącą też mam od prawie.... dwóch tygodni, zobaczymy jak się będzie sprawowała :wink:
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Już wiem, co chcę od M na urodziny ;:138
Dzisiaj, jadąc do stajni, wstąpiłam do takiego małego ogrodnictwa, a tam, w kąciku stoją trzy jarzębiny. Stoją i patrzą na mnie. Takie spore, w doniczkach. Nawet już kwitły :)
Muszę tylko poczekać do końca czerwca i może jedną bym dostała... :? :?:
Chyba wprowadzę nową tradycję, na każde moje urodziny jedno drzewko. Co Wy na to?
Na starość, jak dożyję, mam szansę na mały lasek :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”