Kwiatki u Beatki ;)
- pozia
- 200p
- Od: 28 lut 2011, o 20:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kwiatki u Beatki ;)
Lenanno witaj w moim wątku
Dalie zakupiłam w kaprach i trzymam je ciepłym parapecie. Generalnie na dalie jest jeszcze za ciepło, no ale cóż nie zabronię jej rosnąć ;) co do uszczykiwania i łamania łodyżek to zobaczymy. Zrobiłam to na jednej i widzę że będzie wyższa i pełna. Dalia która zaczyna kwitnąć ma 15 cm
Kuchenny ogród trochę nie wyszedł ... będę kupowała bazylię i prawdopodobnie majeranek i oregano ze sklepu. Niestety nie wszystko udaje się za pierwszym razem
Elcia każdego dnia coraz bardziej się rozwija cieszy mnie jej widok i to bardzo
Dalie zakupiłam w kaprach i trzymam je ciepłym parapecie. Generalnie na dalie jest jeszcze za ciepło, no ale cóż nie zabronię jej rosnąć ;) co do uszczykiwania i łamania łodyżek to zobaczymy. Zrobiłam to na jednej i widzę że będzie wyższa i pełna. Dalia która zaczyna kwitnąć ma 15 cm
Kuchenny ogród trochę nie wyszedł ... będę kupowała bazylię i prawdopodobnie majeranek i oregano ze sklepu. Niestety nie wszystko udaje się za pierwszym razem
Elcia każdego dnia coraz bardziej się rozwija cieszy mnie jej widok i to bardzo
-
- 100p
- Od: 16 kwie 2011, o 21:18
No niestety rzadko kiedy wszystko udaje się za pierwszym razem ale nie ma tego złego bo zawsze to jedno doświadczenie więcej
Pozdrawiam Magda
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Czekam i ja na pełen rozkwit dalii, też kupowałam karpy ale mam problem z przechowywaniem, więcej wysiewam ale te już nie są taki śliczne.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- pozia
- 200p
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
Dalia piękny ma kolorek:) z nn kwiatuszkiem niestety nie pomogę, może ktoś inny?
- fiołek afrykański
- 100p
- Od: 22 wrz 2008, o 10:53
to szczawik Deppego ;) też mam w doniczce i też zauważyłam , że wykluwa się mały kwiatuszek ;)
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
o już znamy nawzwę:) śliczne listki ma ten szczawik, ciekawa jestem jak zakwitnie:)
- pozia
- 200p
Nie pamiętam czy ta nazwa była na opakowaniu. Z tego co pamiętam to raczej coś innego było. Ale jak patrzę na zdjęciach wyszukanych u Wujka Gooogle to kwiatki by pasowały
Pożyjemy - zobaczymy
Dziś zarejestrowałam pierwszy rozwijający się kwiatuszek dodatkowo kolejna truskawka kwitnie ... tylko pszczółek nie widuję
Pożyjemy - zobaczymy
Dziś zarejestrowałam pierwszy rozwijający się kwiatuszek dodatkowo kolejna truskawka kwitnie ... tylko pszczółek nie widuję
- AnnaAgnieszka
- 1000p
- Od: 16 sie 2010, o 10:03
Dalia ma piękny kwiatuszek, szczawik ładnie się rozwija, zaraz zrobi się z niego urocza zielona kulka z kwiatuszkami
-
- 100p
- Od: 16 kwie 2011, o 21:18
Nn też mi wygląda na szczawik, trochę podobny do mojego chilijskiego i nawet by do niego pasował
Pozdrawiam Magda
To nic że nie wiesz co rośnie, ważne że ma się dobrze, jak rozkwitnie to będzie łatwiej rozpoznać
- zeberka4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
To w 100% szczawik deppego,mozesz go zimowac w domu bez problemu,cebulki zasuszyc na zime i wsadzic na przyszly rok ;) oczywiscie na koniec lata