Witam w ogrodzie u Aguniady
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady
ale dziś pięknie! jak to już w innym wątku zostało ustalone, dziś przerwa w glebo-terapii, czas na popołudniową chmielo-terapię więc ;-)
kilka zdjątek jednak udało się cyknąc, codziennie cos sie na ogrodzie zmienia w koncu
żuraweczka zakwitnie
tawuła Showstar
ostróżka od Nutki
czas na wiciokrzew
lilaki
modrzewiowa kula
młode przyrosty na świerczku Nana
modrzewiowe włosy
kilka zdjątek jednak udało się cyknąc, codziennie cos sie na ogrodzie zmienia w koncu
żuraweczka zakwitnie
tawuła Showstar
ostróżka od Nutki
czas na wiciokrzew
lilaki
modrzewiowa kula
młode przyrosty na świerczku Nana
modrzewiowe włosy
Widoczek z brzozami i trawnikiem super ,mój klon poległ przez zimowe mrozy .
Miłego sobotniego odpoczynku .
Miłego sobotniego odpoczynku .
- ewka63
- 500p
- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Aguniado, jak zawsze pięknie w Twoim ogrodzie. Wszystko idealnie wykonane, wspaniała uczta dla oczu
Iglaczki śliczne z przyrostami. W ogóle to w żadnym innym miesiącu zieleń nie jest tak pięknie zielona jak w maju
Iglaczki śliczne z przyrostami. W ogóle to w żadnym innym miesiącu zieleń nie jest tak pięknie zielona jak w maju
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agnieszko, u Ciebie wiciokrzew już prawie kwitnie? Mój dopiero wypuszcza liście. W ogóle to ładnie wyglądał przez pierwsze 5 lat po posadzeniu ( teraz ma 9). Poprzednie 2 sezony dostał jakiegoś grzyba - pryskanie niby pomogło, ale teraz niestety 3/4 gałęzi miał wyschnięte i musiałam go mocno powycinać. Ciekawa jestem, ja k długo te pnącza są w stanie ładnie kwitnąć? Przedtem miałam jeszcze drugi - musiałam wyciąć po 5 latach
Lilaki też u mnie jeszcze nie porozwijały pęków kwiatowych. Już nie mogę się doczekać na ten cudowny zapach...
Lilaki też u mnie jeszcze nie porozwijały pęków kwiatowych. Już nie mogę się doczekać na ten cudowny zapach...
-
- 100p
- Od: 16 kwie 2011, o 21:18
Witaj Agnieszko. Uroczo jest w Twoim ogródku. Widać, że wszystko jest starannie zaplanowane i zadbane - godne podziwu. Te brzozy.....ehhhh coś cudnego! Będę zaglądała żeby nacieszyć oczy! Pozdrawiam
Pozdrawiam Magda
Witam w niedzielne, deszczowe południe...
Stachu, Dzięki - odpoczelam wczoraj a i chmieloterapii nie odmowilam a Ty?
Ewo, masz racje - maj to chyba najpiekniejszy miesiac z najbardziej soczysta zielenia... liściaki zachwycają świeżością, a młode przyrosty na iglakach powodują, że ciągle chce się na nie patrzec...
Mucho, Dzięki za ponowne odwiedziny... Twoje wiciokrzewy tez za chwile rusza... moj wspina sie po siatce w oslonietym dereniami miejscu, moze jest mu tam cieplo i dlatego rozwija sie wczesniej... przeczytalam gdzies, ze uwoelbiaja go mszyce, czego poprzednio u siebie nie zauwazylam - musze go dokladnie obejrzec... co do kwitniecia, to moj wiciokrzew ma dopiero 4 lata... nie jest jakos szczegolnie wybujaly, ale kwitnie pieknie w zasadzie przez cale lato... skoro swojego odswiezylas, to w tym roku powinien odwdzieczyc sie pieknymi kwiatami.
Lenanna - miło mi, że mogłam Cię gościć u siebie, widzę, że na forum jest wielu miłosnikow brzoz wpadnę z rewizytą do Ciebie
Stachu, Dzięki - odpoczelam wczoraj a i chmieloterapii nie odmowilam a Ty?
Ewo, masz racje - maj to chyba najpiekniejszy miesiac z najbardziej soczysta zielenia... liściaki zachwycają świeżością, a młode przyrosty na iglakach powodują, że ciągle chce się na nie patrzec...
Mucho, Dzięki za ponowne odwiedziny... Twoje wiciokrzewy tez za chwile rusza... moj wspina sie po siatce w oslonietym dereniami miejscu, moze jest mu tam cieplo i dlatego rozwija sie wczesniej... przeczytalam gdzies, ze uwoelbiaja go mszyce, czego poprzednio u siebie nie zauwazylam - musze go dokladnie obejrzec... co do kwitniecia, to moj wiciokrzew ma dopiero 4 lata... nie jest jakos szczegolnie wybujaly, ale kwitnie pieknie w zasadzie przez cale lato... skoro swojego odswiezylas, to w tym roku powinien odwdzieczyc sie pieknymi kwiatami.
Lenanna - miło mi, że mogłam Cię gościć u siebie, widzę, że na forum jest wielu miłosnikow brzoz wpadnę z rewizytą do Ciebie
piękny ogród, wszystko takie idealne, jestem pod wrażeniem:)
witaj Beciu - Dzięki za dobre słowo
kilka zdjęć w deszczu:
surfinie
Harlequin we łzach
floksy
wierzbowa sukienka
będą nowe szyszki
oczko też kwitnie
irga szczepiona
kilka zdjęć w deszczu:
surfinie
Harlequin we łzach
floksy
wierzbowa sukienka
będą nowe szyszki
oczko też kwitnie
irga szczepiona
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Swojego berberysa przesadziłam niedawno, trochę ucierpiał... Ale wierzę, że dostał się w lepsze miejsce.
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Agnieszko przyszłam z rewizytą . Pięknie u Ciebie....a brzozy....jak z bajki, no i tyle kwiatuszków w skrzynkach . Też będę Cię odiwedzać...na kawkę pod brzozami
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
-
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Agunia masz wszystko czego mi brakuje, brzozowy zagajnik za ogrodzeniem, i brzozy w ogrodzie - super trawnik do pozazdroszczenia, równiutki jak stół, masz pod nim siatkę? u mnie krety pracują nad ukształtowaniem terenu no i nie jest taki równy, ciągle zbieram kopce, dosiewam trawę, masakra
-
- 100p
- Od: 16 kwie 2011, o 21:18
Uwielbiam deszczowe klimaty na zdjęciach roślin! Diamenciki dodają im uroku!
U Ciebie w ogrodzie taka różnorodność o jakiej ja mogę pomarzyć ale miło się marzy patrząc na Twój ogród. A brzozy może nie są tak często spotykane w ogrodach dlatego robią takie wrażenie. Pozdrawiam
U Ciebie w ogrodzie taka różnorodność o jakiej ja mogę pomarzyć ale miło się marzy patrząc na Twój ogród. A brzozy może nie są tak często spotykane w ogrodach dlatego robią takie wrażenie. Pozdrawiam
Pozdrawiam Magda
Urszulo, Magdo, Carterko - Dzięki za odwiedziny też uwielbiam te moje brzozy, rowniez za to, ze mam ich tyle za ogrodzeniem prawde mowiac mam nadzieje, ze sasiad jeszcze dlugo sie nie wybuduje, a jeśli nawet to ma dwie dzialki i licze, ze tak posadowi dom, iz brzóz nadal bedzie sporo widok z okna jest bezcenny trawnik tylko wydaje sie byc rownym... nie mam pod nim siatki i krety z nornicami w zimie zrobily na nim masakre... zebralismy kilka taczek kopcow, dosiewalismy trawe... wczoraj wykrecilam sobie bolesnie stope wpadajac w jeden z takich dolkow :/ niestety, na tym etapie to nie jest do opanowania. Madry Polak po szkodzie ;)
Ewa, kiedys przesadzalam w srodku sezonu jednego berberysa (cos zmienialismy na rabacie) i przezyl bez wiekszego uszczerbku na zdrowiu... Twoj tez sobie poradzi na nowym miejscu ide sprawdzic co ze zdjeciami w Twoim watku
Ewa, kiedys przesadzalam w srodku sezonu jednego berberysa (cos zmienialismy na rabacie) i przezyl bez wiekszego uszczerbku na zdrowiu... Twoj tez sobie poradzi na nowym miejscu ide sprawdzic co ze zdjeciami w Twoim watku