Witam w ogrodzie u Aguniady

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady

Post »

ale dziś pięknie! jak to już w innym wątku zostało ustalone, dziś przerwa w glebo-terapii, czas na popołudniową chmielo-terapię więc ;-)

kilka zdjątek jednak udało się cyknąc, codziennie cos sie na ogrodzie zmienia w koncu :)

Obrazek
żuraweczka zakwitnie :)

Obrazek
tawuła Showstar

Obrazek
ostróżka od Nutki ;:196

Obrazek
czas na wiciokrzew

Obrazek
lilaki

Obrazek
modrzewiowa kula

Obrazek
młode przyrosty na świerczku Nana

Obrazek
modrzewiowe włosy
Stachu 1956

Post »

Widoczek z brzozami i trawnikiem super ,mój klon poległ przez zimowe mrozy .
Miłego sobotniego odpoczynku ;:136 .
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Aguniado, jak zawsze pięknie w Twoim ogrodzie. Wszystko idealnie wykonane, wspaniała uczta dla oczu :)
Iglaczki śliczne z przyrostami. W ogóle to w żadnym innym miesiącu zieleń nie jest tak pięknie zielona jak w maju :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
muchazezlotym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2008, o 13:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agnieszko, u Ciebie wiciokrzew już prawie kwitnie? :shock: :shock: Mój dopiero wypuszcza liście. W ogóle to ładnie wyglądał przez pierwsze 5 lat po posadzeniu ( teraz ma 9). Poprzednie 2 sezony dostał jakiegoś grzyba - pryskanie niby pomogło, ale teraz niestety 3/4 gałęzi miał wyschnięte i musiałam go mocno powycinać. :( Ciekawa jestem, ja k długo te pnącza są w stanie ładnie kwitnąć? Przedtem miałam jeszcze drugi - musiałam wyciąć po 5 latach ;:145 ;:145

Lilaki też u mnie jeszcze nie porozwijały pęków kwiatowych. Już nie mogę się doczekać na ten cudowny zapach...
lenanna
100p
100p
Od: 16 kwie 2011, o 21:18

Post »

Witaj Agnieszko. Uroczo jest w Twoim ogródku. Widać, że wszystko jest starannie zaplanowane i zadbane - godne podziwu. Te brzozy.....ehhhh coś cudnego! Będę zaglądała żeby nacieszyć oczy! Pozdrawiam
Pozdrawiam Magda
x-ag-a
---

Post »

Witam w niedzielne, deszczowe południe...
Stachu, Dzięki - odpoczelam wczoraj a i chmieloterapii nie odmowilam :) a Ty?
Ewo, masz racje - maj to chyba najpiekniejszy miesiac z najbardziej soczysta zielenia... liściaki zachwycają świeżością, a młode przyrosty na iglakach powodują, że ciągle chce się na nie patrzec...
Mucho, Dzięki za ponowne odwiedziny... Twoje wiciokrzewy tez za chwile rusza... moj wspina sie po siatce w oslonietym dereniami miejscu, moze jest mu tam cieplo i dlatego rozwija sie wczesniej... przeczytalam gdzies, ze uwoelbiaja go mszyce, czego poprzednio u siebie nie zauwazylam - musze go dokladnie obejrzec... co do kwitniecia, to moj wiciokrzew ma dopiero 4 lata... nie jest jakos szczegolnie wybujaly, ale kwitnie pieknie w zasadzie przez cale lato... skoro swojego odswiezylas, to w tym roku powinien odwdzieczyc sie pieknymi kwiatami.
Lenanna - miło mi, że mogłam Cię gościć u siebie, widzę, że na forum jest wielu miłosnikow brzoz :) wpadnę z rewizytą do Ciebie :)
Awatar użytkownika
becia2
500p
500p
Od: 31 lip 2010, o 09:21

Post »

piękny ogród, wszystko takie idealne, jestem pod wrażeniem:)
x-ag-a
---

Post »

witaj Beciu - Dzięki za dobre słowo :)

kilka zdjęć w deszczu:

Obrazek
surfinie

Obrazek
Harlequin we łzach

Obrazek
floksy

Obrazek
wierzbowa sukienka

Obrazek
będą nowe szyszki :)

Obrazek
oczko też kwitnie

Obrazek
irga szczepiona
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Swojego berberysa przesadziłam niedawno, trochę ucierpiał... Ale wierzę, że dostał się w lepsze miejsce.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Agnieszko przyszłam z rewizytą :). Pięknie u Ciebie....a brzozy....jak z bajki, no i tyle kwiatuszków w skrzynkach :). Też będę Cię odiwedzać...na kawkę pod brzozami ;:3
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Agunia masz wszystko czego mi brakuje, brzozowy zagajnik za ogrodzeniem, i brzozy w ogrodzie - super ;:63 trawnik do pozazdroszczenia, równiutki jak stół, masz pod nim siatkę? u mnie krety pracują nad ukształtowaniem terenu :;230 no i nie jest taki równy, ciągle zbieram kopce, dosiewam trawę, masakra
lenanna
100p
100p
Od: 16 kwie 2011, o 21:18

Post »

Uwielbiam deszczowe klimaty na zdjęciach roślin! Diamenciki dodają im uroku!
U Ciebie w ogrodzie taka różnorodność o jakiej ja mogę pomarzyć ale miło się marzy patrząc na Twój ogród. A brzozy może nie są tak często spotykane w ogrodach dlatego robią takie wrażenie. Pozdrawiam
Pozdrawiam Magda
x-ag-a
---

Post »

Urszulo, Magdo, Carterko - Dzięki za odwiedziny ;:196 też uwielbiam te moje brzozy, rowniez za to, ze mam ich tyle za ogrodzeniem :) prawde mowiac mam nadzieje, ze sasiad jeszcze dlugo sie nie wybuduje, a jeśli nawet to ma dwie dzialki i licze, ze tak posadowi dom, iz brzóz nadal bedzie sporo :) widok z okna jest bezcenny :) trawnik tylko wydaje sie byc rownym... nie mam pod nim siatki i krety z nornicami w zimie zrobily na nim masakre... zebralismy kilka taczek kopcow, dosiewalismy trawe... wczoraj wykrecilam sobie bolesnie stope wpadajac w jeden z takich dolkow :/ niestety, na tym etapie to nie jest do opanowania. Madry Polak po szkodzie ;)
Ewa, kiedys przesadzalam w srodku sezonu jednego berberysa (cos zmienialismy na rabacie) i przezyl bez wiekszego uszczerbku na zdrowiu... Twoj tez sobie poradzi na nowym miejscu :) ide sprawdzic co ze zdjeciami w Twoim watku :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”