Witajcie mili Goście
beatann Dziękuję - też się z nich bardzo cieszę ... to moje pierwsze gerbery .. i już kilka miesięcy mi kwitną nieprzerwanie ...
Grażynko - ręce to ja mam .. zielone od chwastów ( mlecze ) i brązowe od ziemi .. bo jakoś tak się składa, że rękawiczki dziwnie i zupełnie nie wiadomo kiedy znikają z moich dłoni i później ich lokalizacja jest prawie niemożliwa ...
Dorotko - Epimedium dostałam od Kogoś z Forum ( nie pamiętam od Kogo , ale ciepło o Ofiarodawcy myślę ) Właściwie jest bezproblemowe - tylko w pierwszym roku się przestraszyłam , ze nornice sobie z nim poradziły - bo korytarze znalazłam w tym miejscu ... ale na szczęście , obawy były przedwczesne. Rośnie u mnie w lekkim półcieniu - i to wszystko co z nim robię. zachwyca mnie kwiatami i później pięknie wybarwionymi listkami .. W tym roku sadzonki powędrowały do kilku innych ogrodów - nawet dzisiaj coś ukopałam koleżance ...
Jeżeli chcesz to jesienią podeślę Ci sadzonkę - teraz już nie obiecuje - bo roślinka jest już dość duża - i dodatkowo już sporo jej rozdałam - jak podrośnie - to się przypomnij. Chętnie się podzielę.
A własnie niedawno dokupiłam na forum 2 inne epi - o żółtych kwiatach. I z niecierpliwością na nie czekam
![Smile :)](./images/smiles/icon_smile.gif)