Mój ogród
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 9 paź 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród
A to białe obok niebieskiej ułudki niezapominajki to co
witaj
pospacerowałam po Twoim ogrodzie, piękny jest:)
jestem pod jego wrażeniem,
kolorowy zawrót głowy, na każdym zdjęciu coś wartego uwagi:)
czy ktoś pomagał Ci w zaprojektowaniu ogrodu?
pozdrawiam
pospacerowałam po Twoim ogrodzie, piękny jest:)
jestem pod jego wrażeniem,
kolorowy zawrót głowy, na każdym zdjęciu coś wartego uwagi:)
czy ktoś pomagał Ci w zaprojektowaniu ogrodu?
pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tulipanki prześliczne (wcale nie są wątłe). Zazdroszczę pergoli...och, ile pnących róż i powojników mogłabym posadzić, a tak tylko podziwiam u innych
- nemezja
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
jola z izer niestety nie wiem co to:). Jakiś rozchodnik. Taką kępkę mama kupiła jakieś 3 tygodnie temu i trzyma się:).
Becia Dziękuję. Nikt nie pomagał. Wszystko tworzone było bez jakiegoś ogólnego zamysłu. Stopniowo i już od wielu lat. To jakiś klomb, tu skalniak, tu oczko i tak to się chyba jakoś zgrało w jedną całość. A i myślę to jeszcze nie koniec i coś się wymyśli. Kiedyś będzie trzeba wyciąć starą część( wielkie świerki) i ją zagospodarować.
Heliofitko może na zdjęciach tego nie widać, ale marne są:). a co do pergoli to rzeczywiście fajna rzecz, jak się umie ją zagospodarowac .U nas zawojował ją jeden z wiciokrzewów( mimo, że jest ich tam chyba 5). Przycinam je mocno wczesną wiosną przed wypuszczeniem liści. Od kilku lat muszą dzielić się z glicynią, która uparcie nie kwitnie, ale i tak ma piękne liście. Ale tą prowadzę w drugą stronę. A na najwęższej części pergoli rosną w sumie 3 clematisy: fioletowo-bordowy, blado fioletowy i różowy(ponoć, bo jeszcze nie kwitł). A w samym rogu powoli pnie się górę kobea.
Becia Dziękuję. Nikt nie pomagał. Wszystko tworzone było bez jakiegoś ogólnego zamysłu. Stopniowo i już od wielu lat. To jakiś klomb, tu skalniak, tu oczko i tak to się chyba jakoś zgrało w jedną całość. A i myślę to jeszcze nie koniec i coś się wymyśli. Kiedyś będzie trzeba wyciąć starą część( wielkie świerki) i ją zagospodarować.
Heliofitko może na zdjęciach tego nie widać, ale marne są:). a co do pergoli to rzeczywiście fajna rzecz, jak się umie ją zagospodarowac .U nas zawojował ją jeden z wiciokrzewów( mimo, że jest ich tam chyba 5). Przycinam je mocno wczesną wiosną przed wypuszczeniem liści. Od kilku lat muszą dzielić się z glicynią, która uparcie nie kwitnie, ale i tak ma piękne liście. Ale tą prowadzę w drugą stronę. A na najwęższej części pergoli rosną w sumie 3 clematisy: fioletowo-bordowy, blado fioletowy i różowy(ponoć, bo jeszcze nie kwitł). A w samym rogu powoli pnie się górę kobea.
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo ladny ogrod-gratuluje.Milo sie przeglada zdjecia i zazdrosc bierze ze taki duzy i taki piekny
- nemezja
Dziękuję doromichu.
- carterka
- 500p
- Od: 29 sie 2008, o 13:01
- Kontakt:
Nemezjo trafiłam do Ciebie przez warzywniaczek i strasznie się z tego ciesze . Masz niesamowity ogród, ostróżki, dalie, oczko, magnolia....no nie będę wszystkiego wymieniać, ale wszystko mi się podoba .
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- nemezja
Carterko dziękuję. A ostróżki to moje ulubione lokatorki w ogrodzie. Niedługo zakwitnie na co tylko czekam, by wstawić zdjęcie:).
- carterka
- 500p
- Kontakt:
Koniecznie!!! A powiedz mi, czy z jednej rośliny wyrasta tylko jednen kwiat, czy więcej?
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- nemezja
Tzn zależy jak duża jest to roślina. W pierwszym roku zdarza się, że bonusowo zakwitnie(bo normalnie kwitnie w następnym roku po wysianiu) i wtedy jest to jeden kwiat. Ale już w kolejnych latach jest ich więcej. Bo i ostróżka się rozrasta.
- carterka
- 500p
- Kontakt:
Dziękuję , widziałam na targu już takie duże sadzonki ostróżek...chyba się po nie przejadę
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
mój wątek - Moja zieleń
- nemezja
- nemezja