Zielone zakątki u Marty cz. 3 /doniczkowe/
Re: Zielone zakątki u Marty cz. 3 /doniczkowe/
Henryku dziękuję za opinię ale że Ty nie wyśledziłeś kwitnącego kłujaka w tle rozczarowana jestem :P
Iwonko ano właśnie ta pogoda i chwasty.. ja jeszcze ciągle na antybiotyku, więc oszczędzam się jak mogę, ale nie jest łatwo tak patrzeć jak tyle w ogrodzie się dzieje Asiu ja też go dotychczas tylko w książkach oglądałam ale wart jest posiadania; i z faktu urody i zapachu. Alinko pachnie obłędnie, zobaczymy jak będzie przyrastał Celinko ja tu czasem zaglądam, tylko w niedyspozycji to i pisać się nie chciało.. ale.. jeszcze trochę, i będę tu na dłużej Justynko Sprekelia śliczny kwiatuszek, tylko bardzo krótko cieszy niestety.. Eluś dziękuję no staram się jak mogę, oszczędzam, nie pracuję w ogrodzie, doniczki tylko doglądam.. i kiedy ja Wam to wszystko pokażę? zaległości mam mnóstwo w swoich fotkach, nie mówiąc już o zaległościach w Waszych wątkach..
no to dzisiaj Lantana przebarwia się z żółtego na intensywny róż, czasem zawiązuje owocostany, pachnie mniej niż heliotrop, ale dość ciekawie , tylko śmieciuga trochę, ale .. czego się nie robi..
Iwonko ano właśnie ta pogoda i chwasty.. ja jeszcze ciągle na antybiotyku, więc oszczędzam się jak mogę, ale nie jest łatwo tak patrzeć jak tyle w ogrodzie się dzieje Asiu ja też go dotychczas tylko w książkach oglądałam ale wart jest posiadania; i z faktu urody i zapachu. Alinko pachnie obłędnie, zobaczymy jak będzie przyrastał Celinko ja tu czasem zaglądam, tylko w niedyspozycji to i pisać się nie chciało.. ale.. jeszcze trochę, i będę tu na dłużej Justynko Sprekelia śliczny kwiatuszek, tylko bardzo krótko cieszy niestety.. Eluś dziękuję no staram się jak mogę, oszczędzam, nie pracuję w ogrodzie, doniczki tylko doglądam.. i kiedy ja Wam to wszystko pokażę? zaległości mam mnóstwo w swoich fotkach, nie mówiąc już o zaległościach w Waszych wątkach..
no to dzisiaj Lantana przebarwia się z żółtego na intensywny róż, czasem zawiązuje owocostany, pachnie mniej niż heliotrop, ale dość ciekawie , tylko śmieciuga trochę, ale .. czego się nie robi..
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Powiedz Martusiu czy te rośliny są jedno czy wieloletnie? tzn Heliotrop i Lantana
Heliotrop Celinko hoduje się jako zwykłą doniczkową roślinkę. Lantana jest typowym tarasowcem, może dorastać do 160cm bez cięcia, ale na zimę do piwniczki. Ja raczej nie pozwolę jej na tyle przyrostu, niechaj się krzewi, natomiast heliotrop.. zobaczymy jak mu będzie szło..
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Pięknie wyglądają te roślinki. Zdrowia życzę a właściwie szybkiego jego odzyskania
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
- AnnaAgnieszka
- 1000p
- Od: 16 sie 2010, o 10:03
No i kolejna tajemnicza roślinka u Ciebie, piękna.
Skąd Ty bierzesz takie cuda? Muszę poczytać o Heliotropie i może uda mi się go gdzieś zdobyć, bardzo jestem ciekawa tego zapachu.
Skąd Ty bierzesz takie cuda? Muszę poczytać o Heliotropie i może uda mi się go gdzieś zdobyć, bardzo jestem ciekawa tego zapachu.
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto piękna lantana.
Aniu, Renatko, Asiu dziękuję
Alinko mam zaprzyjaźnioną przemiłą osóbkę, czasami coś tam sobie upatrzę.. A heliotrop na prawdę wart uwagi..
Chyba najwyższy czas nadrobić zaległości.. i pokazać wszystkie roślinki- paczki jakie do mnie nadciągnęły podczas mojej absencji na FO, ja milczałam, ale listonosz miał co nieco pracy
Po paczuszkach od Celinki i aledry7 przybyła..
... *diamencikowa :
Później pepe i Clerodendron od *Adama :
Sansewierka od *Agusi /agapuszka_83_28/ , oraz _aeschynantus_/ ten cięgle się ukorzenia/ :
Paczucha od *Basi /basia57/- Basiu zaskoczyłaś mnie ogromem roślinek :
Niespodziankowa paczuszka od *Elci/elcia1974/ - Elu , zawartość przeszła moje najśmielsze oczekiwania.. Ty ich chyba na prawdę nie lubisz :
oraz wczorajsza.. od *Asi /mis20/ , z moją własną, już osobistą multiflorką i juczką variegata, za którą się uśmiechałam już od dłuższego czasu:
Wszystkie w świetnej formie, ale za te , które jeszcze na korzonki czekają- trzymajcie mocno kciukaski
Hm.. chyba nikogo , żadnej paczuszki nie ominęłam To teraz w wolnej chwili pokażę aktualne przyrosty i kwitnienia
Alinko mam zaprzyjaźnioną przemiłą osóbkę, czasami coś tam sobie upatrzę.. A heliotrop na prawdę wart uwagi..
Chyba najwyższy czas nadrobić zaległości.. i pokazać wszystkie roślinki- paczki jakie do mnie nadciągnęły podczas mojej absencji na FO, ja milczałam, ale listonosz miał co nieco pracy
Po paczuszkach od Celinki i aledry7 przybyła..
... *diamencikowa :
Później pepe i Clerodendron od *Adama :
Sansewierka od *Agusi /agapuszka_83_28/ , oraz _aeschynantus_/ ten cięgle się ukorzenia/ :
Paczucha od *Basi /basia57/- Basiu zaskoczyłaś mnie ogromem roślinek :
Niespodziankowa paczuszka od *Elci/elcia1974/ - Elu , zawartość przeszła moje najśmielsze oczekiwania.. Ty ich chyba na prawdę nie lubisz :
oraz wczorajsza.. od *Asi /mis20/ , z moją własną, już osobistą multiflorką i juczką variegata, za którą się uśmiechałam już od dłuższego czasu:
Wszystkie w świetnej formie, ale za te , które jeszcze na korzonki czekają- trzymajcie mocno kciukaski
Hm.. chyba nikogo , żadnej paczuszki nie ominęłam To teraz w wolnej chwili pokażę aktualne przyrosty i kwitnienia
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Wspaniałe wszystkie paczuszki oj kochana gdzie Ty to wszystko upchasz?? bo masa tego niech szybko i ładnie przyrastają wszystkie
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
ale znów Ci się namnożyło roślinek
Wszystkie piękne a multiflorka od Asi to zapewne Ci zakwitnie jeszcze w trakcie ukorzeniania jak moja
Heliotrop i Lantana mają śliczne kwiatuszki
Wszystkie piękne a multiflorka od Asi to zapewne Ci zakwitnie jeszcze w trakcie ukorzeniania jak moja
Heliotrop i Lantana mają śliczne kwiatuszki
Celinko, Arletko no może jakoś dam radę
To ja się przyznam, może mnie Asia wirtualnie nie ;:44 Jeszcze przed uzyskaniem odpowiedzi co do pączków.. skubnęłam je mając nadzieję, że to przyspieszy proces ukorzeniania... mam nadzieję.. A na kwitnienie będę musiała teraz niestety poczekać
Ale .. trudno, człowiek zawsze się uczy na błędach, szkoda tylko, że na własnych
Aktualnie kwitnące..:
Moje juz prywatne, osobiste kwitnienia grudników od heliofitki , w tym długo poszukiwany łosoś - Iwonko
To ja się przyznam, może mnie Asia wirtualnie nie ;:44 Jeszcze przed uzyskaniem odpowiedzi co do pączków.. skubnęłam je mając nadzieję, że to przyspieszy proces ukorzeniania... mam nadzieję.. A na kwitnienie będę musiała teraz niestety poczekać
Ale .. trudno, człowiek zawsze się uczy na błędach, szkoda tylko, że na własnych
Aktualnie kwitnące..:
Moje juz prywatne, osobiste kwitnienia grudników od heliofitki , w tym długo poszukiwany łosoś - Iwonko
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
ja też się nad tym zastanawiałam, ale dziewczyny na hojowym forum poradziły aby tego absolutnie nie robić, bo one właśnie z tych starych nawet "pędzików kwiatowych" potem jeszcze kwitną. I tak sobie stały w wodzie i zakwitły jeszcze przed posadzeniem do doniczki.
Kaktusiki cudeńka
Kaktusiki cudeńka
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Marta rany ale cudowne kłujaki
a i lantana wspaniała teraz grudnik kwitnie
a i lantana wspaniała teraz grudnik kwitnie