Gosiny ogród
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Gosiny ogród
Gosiu, czy to prawda, że glicynia pięknie pachnie? Nigdy nie widziałam jej kwitnącej na żywo a szkoda bo jest zjawiskowa.
Fajnie wygląda ta Twoja nakrapiana kurka.
Bardzo mi się też podobają malinowe piwonie i truskawki.
Takie z grządki smakują najlepiej, prawda?
Fajnie wygląda ta Twoja nakrapiana kurka.
Bardzo mi się też podobają malinowe piwonie i truskawki.
Takie z grządki smakują najlepiej, prawda?
- gosia22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu witaj gorąco dziękuję za mile słowa. Wiec to jest jednak czosnek , nie mam pojęcia kiedy go zasadziłam .
Asiu , moja glicyna pięknie pachnie , ale szczerze pisząc nie mogłabym pod nią siedzieć bo zapach jest zbyt duszący.
Kurka ciągle znosi jajka, są mniejsze niż normalne ale uroda kurki nadrabia te mala wadę. Moj M marzy sobie o 4 a ze jest wybredny hihi, a ze byle jakiej nie chce na razie miejsce jest wolne
U mnie powolutku coraz więcej kwiatów zakwita.
Pierwsze angielki....
Asiu , moja glicyna pięknie pachnie , ale szczerze pisząc nie mogłabym pod nią siedzieć bo zapach jest zbyt duszący.
Kurka ciągle znosi jajka, są mniejsze niż normalne ale uroda kurki nadrabia te mala wadę. Moj M marzy sobie o 4 a ze jest wybredny hihi, a ze byle jakiej nie chce na razie miejsce jest wolne
U mnie powolutku coraz więcej kwiatów zakwita.
Pierwsze angielki....
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
No nie tak powolutku .U nas jeszcze dużo czasu upłynie zanim tak zakwitną .Róże śliczne
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Wow ! Śliczne róże.... zestawienie z czosnkiem bardzo udane
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu, u Ciebie takie kwiaty już Piękne piwonie i róże. Glicynia wręcz zjawiskowa.
A kurka jaka wspaniała, bardzo ciekawe upierzenie. Intryguje mnie to wolne miejsce - w sumie jest tyle ras, ciężko się zdecydować.
A kurka jaka wspaniała, bardzo ciekawe upierzenie. Intryguje mnie to wolne miejsce - w sumie jest tyle ras, ciężko się zdecydować.
- gosia22
Aniu Zielona, moja kurka to "sussex" Angielka hihi, ma bardzo łagodny charakter. Nam sie marza kurki jak barnevelder z niebieskimi piórkami albo WYANDOTTE moim marzeniem jest Brahma Perdrix ale nie wlezie do kornika
Kury takie jakie byśmy chcieli trudne są do zdobycia, czekamy na cud
Kury takie jakie byśmy chcieli trudne są do zdobycia, czekamy na cud
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Wyandotte też mam na liście, a z dużych ras cochin, widziałam ostatnio na żywo i mnie zafascynowała ta rasa. U nas zdobyć można, ale najczęściej koguta albo parkę.
A co rośnie w ogródku warzywnym u Ciebie w tym sezonie? Posiałam dopiero niedawno coco, po okresie przejściowego chłodu, powinna ładnie wzejść jak jest ciepło.
A co rośnie w ogródku warzywnym u Ciebie w tym sezonie? Posiałam dopiero niedawno coco, po okresie przejściowego chłodu, powinna ładnie wzejść jak jest ciepło.
- gosia22
Aniu, co u mnie rośnie ? Jesteśmy po 1 zbiorze bobru , bardzo ładnie dal, czekamy na 2 .
3 rodzaje rzepy, zielony groszek, coco , 3 rodzaje buraków, fasolka taka ciemno fioletowa odmiana która się pnie , kapusty, to wszystko już ładnie wzeszło. mamy tez szalotkę i czosnek M coś wspominał o czerwonej cebuli ale nie wiem czy wysiał. Zapomniałam dodać ze ziemniaki mamy ładne tego roku.
Jutro zasieje szpinak. Pomidorów jeszcze M nie zasadził, grzecznie czekają...
wiesz ze topinambur wyrzuciłam już dwie jesienie temu i jeszcze gdzie nie gdzie się pokazuje ??
Tak wygląda mój mały warzywniak :
Druga cześć warzywniaka, w tle M przekopuje ziemie.
Rzodkiewki, strasznie pikantne, tylko dla odważnych . Ja za czasów u mamy rzodkiewki jadłam z cukrem. We Francji jada je się z masłem lub sola.
Część pomidorów...
Sałata "Lolo Rosa" jakas taka czerstwa M lubi ja mniej, ale za to kolorek ma ladny. hihii
Czas na czereśnie nadszedł, wcześnie tego roku. Zaczęłam zbierać zanim ptaki przylecą i wszystko zjedzą.
Aniu a co u ciebie rośnie?
3 rodzaje rzepy, zielony groszek, coco , 3 rodzaje buraków, fasolka taka ciemno fioletowa odmiana która się pnie , kapusty, to wszystko już ładnie wzeszło. mamy tez szalotkę i czosnek M coś wspominał o czerwonej cebuli ale nie wiem czy wysiał. Zapomniałam dodać ze ziemniaki mamy ładne tego roku.
Jutro zasieje szpinak. Pomidorów jeszcze M nie zasadził, grzecznie czekają...
wiesz ze topinambur wyrzuciłam już dwie jesienie temu i jeszcze gdzie nie gdzie się pokazuje ??
Tak wygląda mój mały warzywniak :
Druga cześć warzywniaka, w tle M przekopuje ziemie.
Rzodkiewki, strasznie pikantne, tylko dla odważnych . Ja za czasów u mamy rzodkiewki jadłam z cukrem. We Francji jada je się z masłem lub sola.
Część pomidorów...
Sałata "Lolo Rosa" jakas taka czerstwa M lubi ja mniej, ale za to kolorek ma ladny. hihii
Czas na czereśnie nadszedł, wcześnie tego roku. Zaczęłam zbierać zanim ptaki przylecą i wszystko zjedzą.
Aniu a co u ciebie rośnie?
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Łooo! czereśnie! Ale by się pojadło takich prosto z drzewa.
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Gosiu ja podziwiam piękną kamienną zabudowę wsi ale to co widzę za płotem to mnie przeraża.Jakaś nowoczesna budowla,straszne.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Weź rzodkiewkę i nóż, pokrój rzodkiewkę ( ale nie do końca ) najpierw jakby w plastry, a potem pod kątem prostym.
Ma wyjść coś takiego jak słupki tylko trzymające się razem bo nie pokrojone do końca.
Posól troszkę i smacznego, nawet ostre rzodkiewki tracą swą ostrość a jak smakują ....
Ja jestem z gatunku leniwych ale się poświęcam i właśnie tak jem rzodkiewki bo tylko tak mi smakują :P
Ma wyjść coś takiego jak słupki tylko trzymające się razem bo nie pokrojone do końca.
Posól troszkę i smacznego, nawet ostre rzodkiewki tracą swą ostrość a jak smakują ....
Ja jestem z gatunku leniwych ale się poświęcam i właśnie tak jem rzodkiewki bo tylko tak mi smakują :P
- gosia22
Grażynko, nawet nie wspominaj o tym paskudztwie ! Domy z kamienia to typowe bretońskie domy, teraz nastała moda na jakieś kanciaste domy. Jak się wprowadziliśmy kilka lat temu teren nie miał zezwolenia na budowę, teraz ma... Jak się dowiedziałam to o mało mnie szlag nie trafił, miał niby być mały drewniany domek, ale ktoś tam zmienił zadanie i wybudował to okropieństwo na lokacje. Ilez ja nocy przez to świństwo nie przespałam to moje !!! Najgorsze jest to ze jeszcze wybudują jeden tuz obok !
- gosia22
Comciu spróbuje zrobić jak mówisz ! Ja jestem strasznie Nie- manualna hihi ale spróbuję !