Gosiny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Gosiny ogród

Post »

Gosiu, czy to prawda, że glicynia pięknie pachnie? Nigdy nie widziałam jej kwitnącej na żywo a szkoda bo jest zjawiskowa.
Fajnie wygląda ta Twoja nakrapiana kurka.
Bardzo mi się też podobają malinowe piwonie i truskawki.
Takie z grządki smakują najlepiej, prawda? ;:152
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu witaj gorąco :wit dziękuję za mile słowa. Wiec to jest jednak czosnek , nie mam pojęcia kiedy go zasadziłam . ;:224 :;230

Asiu , moja glicyna pięknie pachnie ;:108 , ale szczerze pisząc nie mogłabym pod nią siedzieć bo zapach jest zbyt duszący.
Kurka ciągle znosi jajka, są mniejsze niż normalne ale uroda kurki nadrabia te mala wadę. Moj M marzy sobie o 4 a ze jest wybredny hihi, a ze byle jakiej nie chce na razie miejsce jest wolne :;230 :;230

U mnie powolutku coraz więcej kwiatów zakwita.

Pierwsze angielki.... :D

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

No nie tak powolutku .U nas jeszcze dużo czasu upłynie zanim tak zakwitną .Róże śliczne ;:138
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Wow ! Śliczne róże.... ;:138 zestawienie z czosnkiem bardzo udane ;:138
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu, u Ciebie takie kwiaty już :shock: Piękne piwonie i róże. Glicynia wręcz zjawiskowa.
A kurka jaka wspaniała, bardzo ciekawe upierzenie. Intryguje mnie to wolne miejsce - w sumie jest tyle ras, ciężko się zdecydować.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Zielona, moja kurka to "sussex" Angielka hihi, ma bardzo łagodny charakter. Nam sie marza kurki jak barnevelder z niebieskimi piórkami albo WYANDOTTE moim marzeniem jest Brahma Perdrix ale nie wlezie do kornika :;230 :;230
Kury takie jakie byśmy chcieli trudne są do zdobycia, czekamy na cud :;230 :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Wyandotte też mam na liście, a z dużych ras cochin, widziałam ostatnio na żywo i mnie zafascynowała ta rasa. U nas zdobyć można, ale najczęściej koguta albo parkę.
A co rośnie w ogródku warzywnym u Ciebie w tym sezonie? Posiałam dopiero niedawno coco, po okresie przejściowego chłodu, powinna ładnie wzejść jak jest ciepło.
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, co u mnie rośnie ? Jesteśmy po 1 zbiorze bobru , bardzo ładnie dal, czekamy na 2 .
3 rodzaje rzepy, zielony groszek, coco , 3 rodzaje buraków, fasolka taka ciemno fioletowa odmiana która się pnie , kapusty, to wszystko już ładnie wzeszło. mamy tez szalotkę i czosnek M coś wspominał o czerwonej cebuli ale nie wiem czy wysiał. Zapomniałam dodać ze ziemniaki mamy ładne tego roku.
Jutro zasieje szpinak. Pomidorów jeszcze M nie zasadził, grzecznie czekają... :wink:

wiesz ze topinambur wyrzuciłam już dwie jesienie temu i jeszcze gdzie nie gdzie się pokazuje ??
Tak wygląda mój mały warzywniak :

Obrazek

Druga cześć warzywniaka, w tle M przekopuje ziemie.

Obrazek

Rzodkiewki, strasznie pikantne, tylko dla odważnych ;:55 . Ja za czasów u mamy rzodkiewki jadłam z cukrem. We Francji jada je się z masłem lub sola.

Obrazek

Część pomidorów...

Obrazek

Sałata "Lolo Rosa" jakas taka czerstwa M lubi ja mniej, ale za to kolorek ma ladny. hihii

Obrazek

Czas na czereśnie nadszedł, wcześnie tego roku. Zaczęłam zbierać zanim ptaki przylecą i wszystko zjedzą.

Obrazek

Aniu a co u ciebie rośnie?
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Łooo! czereśnie! Ale by się pojadło takich prosto z drzewa.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Gosiu ja podziwiam piękną kamienną zabudowę wsi ale to co widzę za płotem to mnie przeraża.Jakaś nowoczesna budowla,straszne.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Weź rzodkiewkę i nóż, pokrój rzodkiewkę ( ale nie do końca ) najpierw jakby w plastry, a potem pod kątem prostym.
Ma wyjść coś takiego jak słupki tylko trzymające się razem bo nie pokrojone do końca.
Posól troszkę i smacznego, nawet ostre rzodkiewki tracą swą ostrość a jak smakują ....
Ja jestem z gatunku leniwych ale się poświęcam i właśnie tak jem rzodkiewki bo tylko tak mi smakują :P
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko, nawet nie wspominaj o tym paskudztwie ! Domy z kamienia to typowe bretońskie domy, teraz nastała moda na jakieś kanciaste domy. Jak się wprowadziliśmy kilka lat temu teren nie miał zezwolenia na budowę, teraz ma... Jak się dowiedziałam to o mało mnie szlag nie trafił, miał niby być mały drewniany domek, ale ktoś tam zmienił zadanie i wybudował to okropieństwo na lokacje. Ilez ja nocy przez to świństwo nie przespałam to moje !!! Najgorsze jest to ze jeszcze wybudują jeden tuz obok !
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Comciu spróbuje zrobić jak mówisz ! Ja jestem strasznie Nie- manualna hihi ale spróbuję !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”