Ogród Dorbie
Re: Ogród Dorbie
A wiesz jak wczoraj padł. Rano był na zawodach w rugby ze szkołą, zajęli 3 miejsce. Potem spedził czas z kolegą i po poludniu pojechał na trening rugby. I tu zrobiłam błąd, że go pusciłam na ten trening. On mi po powrocie pokazuje skierowanie na badania sportowe! A ja A rozmawialismy o tym ze nie bedzie chodzil tam na treningi, ten jedyny raz mial byc nagrodą za dobry wynik na turnieju. Tak mi zepsuł wczorajszy wieczor i dzis rano dalszy ciąg. Przeciez on nie bedzie mial kiedy sie uczyc. Poza tym ma w srody trening judo dodatkowy, na ktory mu sie trudno wybrac. Oj, ja nie chce by sie przetrenowal, jest taki malutki - najmniejszy w klasie i chudy, same miesnie
-
- 200p
- Od: 2 sie 2010, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gratulacje dla pierwszoklasisty i starszaka za wyniki sportowe.
Dorota, do wakacji 4 tygodnie, może niech spróbuje rugby, jak się nakręcił to ci żyć nie da i jak sam nie sprawdzi jak to ciężko pogodzić tyle zajęć, to nie posłucha.
Może treningi w przyszłym roku będa innego dnia i da się to zgrać jakoś ?
Może z judo zrezygnuje, skoro niechętnie na dodatkową godzinę chodzi, a może rugby go jednak rozczaruje ?
Może treningi nie okażą się takie proste i sam po miesiącu spasuje z ulgą ?
Daj mu spróbować, umów się, że po zakończeniu roku szkolnego podejmiecie razem decyzję co do zajęć dodatkowych.
Ale postaw warunki:
1. Najpierw lekcje, potem sport, obowiązki w domu itd.
kciuki trzymam, wiem jak to jest jak się dziecko uprze
Dorota, do wakacji 4 tygodnie, może niech spróbuje rugby, jak się nakręcił to ci żyć nie da i jak sam nie sprawdzi jak to ciężko pogodzić tyle zajęć, to nie posłucha.
Może treningi w przyszłym roku będa innego dnia i da się to zgrać jakoś ?
Może z judo zrezygnuje, skoro niechętnie na dodatkową godzinę chodzi, a może rugby go jednak rozczaruje ?
Może treningi nie okażą się takie proste i sam po miesiącu spasuje z ulgą ?
Daj mu spróbować, umów się, że po zakończeniu roku szkolnego podejmiecie razem decyzję co do zajęć dodatkowych.
Ale postaw warunki:
1. Najpierw lekcje, potem sport, obowiązki w domu itd.
kciuki trzymam, wiem jak to jest jak się dziecko uprze
- Sure
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Doroto, jak same mięśnie, to dobrze!
Wiem, że już Ty zadbasz o to, żeby się nie przetrenował, ale rzeczywiście chłopak ma sportowe zainteresowania, trzeba to wykorzystać...
Wiem, że już Ty zadbasz o to, żeby się nie przetrenował, ale rzeczywiście chłopak ma sportowe zainteresowania, trzeba to wykorzystać...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Kochanie to tylko się cieszyć, że dziecko ma zainteresowania. Mój najchętniej siedziałby przy komputerze. Ma mało ruchu i dlatego dwa razy w tygodniu wożę go na basen i na hip hop. Trochę to dla mnie uciążliwe, ale nie chcę by siedział w domu i się nudził lub wpatrywał w telewizor. Ja się zawsze cieszę jak moje dziecko przejawia zainteresowanie inne niż gry i bajki.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
Dzięki za slowa otuchy . Oczywiscie najwiekszym problemem sa odległości. Rugby jest na drugim końcu Gdańska, jeżdżąc tam wykończyłabym siebie i męża. Wystarczy mi czwartek jak koncze pracę o 13.30 a do domu zjeżdzamy na 20.45 i mamy okienka po 1-2 godz miedzy zajęciami - judo, basen i Kuby i Huberta. Ja sobie pomiędzy ich zajeciami tez pojde na aerobik, ale ostatnio wszystko mi padlo, bo nie ma chetnych na aerobik i grupa sie rozpadła. Z judo mu nie pozwolimy tak łatwo zrezygnowac bo ma pewne osiągnięcia i talent, a on jest wplywowy i jak koledzy mowia ze ten trener ma nudne treningi to on juz sie zastanawia czy moze sa nudne Fakt, ze judo go pasjonuje. Wczoraj sie juz uspokoil i nie meczyl mnie o rugby, zobaczymy co dalej.
Jak na razie to mam do wypelnienia ankiete ze szkoly i nie wiem jak sobie z nia poradzic Bo moje dziecko przecietne w ocenach, na polrocze mial 4,66 chyba, wypelnil jakis test w klasie jako drugi! I teraz ja musze wypelnic ankiete nt nauczania w szkole dziecka zdolnego! Czego ja oczekuje. A ja nigdy nie myslalam o Kubie jako dziecku zdolnym! Nigdy nie przejawial jakichs nadzwyczajnych zdolnosci, a tu byl lepszy od klasowego prymusa? To jest dla mnie jakis szok i nauczka, ze ja sie tym moim syneczkiem chyba nie zajmuje jak nie wiem jak sobie z tym poradzic
Jak na razie to mam do wypelnienia ankiete ze szkoly i nie wiem jak sobie z nia poradzic Bo moje dziecko przecietne w ocenach, na polrocze mial 4,66 chyba, wypelnil jakis test w klasie jako drugi! I teraz ja musze wypelnic ankiete nt nauczania w szkole dziecka zdolnego! Czego ja oczekuje. A ja nigdy nie myslalam o Kubie jako dziecku zdolnym! Nigdy nie przejawial jakichs nadzwyczajnych zdolnosci, a tu byl lepszy od klasowego prymusa? To jest dla mnie jakis szok i nauczka, ze ja sie tym moim syneczkiem chyba nie zajmuje jak nie wiem jak sobie z tym poradzic
A tak ogrodowo, to zrobilismy ścieżke z kamyczkow wokól piaskownicy i wygląda fajnie i zaryzykowałam i na to wolne miejsce kolo brzozy posadziłam drzewka owocowe karłowe kolumnowe, ktore byly w donicacha na tarasie.
A poza tym z tych workow kory, ktore kupilam 19sztuk (Magda ) zostało mi 8 i nie widac zebym cos wysypala. Tonami ta kore trzeba wozic
Pogoda nieciekawa, ciemno jest i jakby deszczowo...
A poza tym z tych workow kory, ktore kupilam 19sztuk (Magda ) zostało mi 8 i nie widac zebym cos wysypala. Tonami ta kore trzeba wozic
Pogoda nieciekawa, ciemno jest i jakby deszczowo...
-
- 200p
- Od: 2 sie 2010, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorota, ja dzisiaj 12 wysypałam i ... też tego nie widać zaczynam się zastanawiać, czy na wrzesień nie domówić tej kory
pokaż zdjęcia
pokaż zdjęcia
Kochani, czy to jest chloroza?
Jeden z Rh to ma, ale kwitnie ładnie
Magda, dla Ciebie
buk Purpure Fountain
wierzba hakuro odbiła
i szczepiona na pniu też
i Pissardni tez odbiła, ale cała góra była do wycięcia
Jeden z Rh to ma, ale kwitnie ładnie
Magda, dla Ciebie
buk Purpure Fountain
wierzba hakuro odbiła
i szczepiona na pniu też
i Pissardni tez odbiła, ale cała góra była do wycięcia
I jeszcze kilka zdjęć
Tak było równo 3 lata temu
dzisiaj
clematis rośnie
Róże też
kora od Penelopy a pięciorniki już mają pierwsze kwiaty - po prawej w górnym rogu posadzona niedawno leszczyna Contorta
wokół tarasu
zaraz zakwitnie azalia
Tak było równo 3 lata temu
dzisiaj
clematis rośnie
Róże też
kora od Penelopy a pięciorniki już mają pierwsze kwiaty - po prawej w górnym rogu posadzona niedawno leszczyna Contorta
wokół tarasu
zaraz zakwitnie azalia
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
Dorotko mało piszę ale czytuję regularnie .Dużo się u Ciebie dzieje a ogród pięknieje z dnia na dzień .
Dziękiagnieszka72 pisze:Dorotko mało piszę ale czytuję regularnie .Dużo się u Ciebie dzieje a ogród pięknieje z dnia na dzień .
- Nutka81
- 1000p
- Od: 13 maja 2010, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko, aż niedowiary, ze w 3 lata ogród tak odmieniłaś. Przepięknie już u Ciebie
Ta skarpa koło tarasu, i rabatka chyba z ziołami...kolorowe cuda
Chyba co nieco z czasem zgapię od Ciebie ;)
Ta skarpa koło tarasu, i rabatka chyba z ziołami...kolorowe cuda
Chyba co nieco z czasem zgapię od Ciebie ;)
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<