Cegiełka do cegiełki- mój ogródek niewielki :)
- skorpion811-51
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Cegiełka do cegiełki- mój ogródek niewielki :)
Paulo coraz bardziej u Ciebie kwitnąco i nawet poziomki masz ja też posadziłam dziesięć krzaczków bo
dostałam a szkoda byłoby zmarnować ,ale RH Twoje bardzo ładne kolory orliki też śliczne...
dostałam a szkoda byłoby zmarnować ,ale RH Twoje bardzo ładne kolory orliki też śliczne...
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z tego, co czytam, to możesz sobie urządzić pół ogrodu z tego, co ludzie wyrzucają Chciałabym mieć takie źródło zaopatrzenia.
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Dwa dni temu szła kobiecinaa moją drogą i usłyszałam taki tekst: "po co pani tyle roślin?? Oddałaby pani trochę mojej synowej, ona tak je lubi". Ręce mi opadły
Paulo, udanej niedzieli
Paulo, udanej niedzieli
- Steasi
- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Misiu dziękuje No ja też raczej unikam pracy w gorączki, mimo że jest jej sporo. Ale wtedy to i strach przesadzić cokolwiek na dobrą sprawę. A te 170 wyszło mi tak, bo ja zawsze wysypuje całą paczkę. Poziomki są przepyszne A z orlikami bardzo prawdopodobne, niestety.
Stasiu mam poziomeczki malutki i mam kilka krzaczków przyniesionych z lasu. One już kończą kwitnienie więc niedługo owocki Rh szczerze mówiąc dziadka- ja miałam 2, po tym jak zdechły przyszły tylko azalię. Odpuściłam sobie na siłę uszczęśliwianie czegoś co nie chce u mnie rosnąc.
Wandziu szczerze mówiąc to mam stamtąd tylko dąbrówkę, barwinek, irysy jakieś drobne i orlika. A i kilka skalniaczkowych. Wbrew pozorom wcale nie tak wiele.
Moniś trzeba było powiedzieć że jak tak lubi to może przyjść pielić Dziękuje dziś zapowiada się praca w ogrodzie i pisanie pracy na łąkarstwo
Wczoraj jak robiłam obchód po ogródku namierzyłam pierwsze mszyce u siebie, które siedzą na melampodium. Dziś na wieczór dostaną oprysku. Na różach i zawilcach (gdzie były zawsze w ilościach hurtowych) -cisza. Jedna różyczka ma masę pąków. Posadzona jest koło przejścia zatem będzie cudnie Wczoraj troszkę pozasilałam moje roślinki. Z tych wiosennych to już chyba nic u mnie nie zostało. Zaczynają wkraczać w paradę kwiaty letnie. Dużo z nich u mnie pierwszy raz tym bardziej ekscytuje się ich kwitnięciem. A teraz może żeby nie zanudzać, trochę zdjęć z mojego zielonego zakątka
Na początek może moje maluszki czyli hosty
Unadulaty
Nn
'Frances Williams' i 'Blue mouse ears'
'Great Expectations' i 'White Feater' -jej piękno to po prostu powala..
I w następnym poście reszta
Stasiu mam poziomeczki malutki i mam kilka krzaczków przyniesionych z lasu. One już kończą kwitnienie więc niedługo owocki Rh szczerze mówiąc dziadka- ja miałam 2, po tym jak zdechły przyszły tylko azalię. Odpuściłam sobie na siłę uszczęśliwianie czegoś co nie chce u mnie rosnąc.
Wandziu szczerze mówiąc to mam stamtąd tylko dąbrówkę, barwinek, irysy jakieś drobne i orlika. A i kilka skalniaczkowych. Wbrew pozorom wcale nie tak wiele.
Moniś trzeba było powiedzieć że jak tak lubi to może przyjść pielić Dziękuje dziś zapowiada się praca w ogrodzie i pisanie pracy na łąkarstwo
Wczoraj jak robiłam obchód po ogródku namierzyłam pierwsze mszyce u siebie, które siedzą na melampodium. Dziś na wieczór dostaną oprysku. Na różach i zawilcach (gdzie były zawsze w ilościach hurtowych) -cisza. Jedna różyczka ma masę pąków. Posadzona jest koło przejścia zatem będzie cudnie Wczoraj troszkę pozasilałam moje roślinki. Z tych wiosennych to już chyba nic u mnie nie zostało. Zaczynają wkraczać w paradę kwiaty letnie. Dużo z nich u mnie pierwszy raz tym bardziej ekscytuje się ich kwitnięciem. A teraz może żeby nie zanudzać, trochę zdjęć z mojego zielonego zakątka
Na początek może moje maluszki czyli hosty
Unadulaty
Nn
'Frances Williams' i 'Blue mouse ears'
'Great Expectations' i 'White Feater' -jej piękno to po prostu powala..
I w następnym poście reszta
- Steasi
- kamykkamyk2
- 500p
- Od: 26 gru 2010, o 08:57
Czy wszyscy forumowicze rzucili się teraz na hosty Śliczne są, chyba sam posadzę kilka.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Śliczne i hosty i powojniki
A o białej hoście to własnie czytałam że bardzo łatwo sie przypala....
A o białej hoście to własnie czytałam że bardzo łatwo sie przypala....
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Śliczności teraz pokazałaś
ta 'myszkowa'hosta śliczna.....widziałam u ewystylowej jeszcze inne....cudeńka
ale jakie masz fajne powojniki mnie one wyraźnie nie lubią
a te złocienie to takie ? sliczne
ta 'myszkowa'hosta śliczna.....widziałam u ewystylowej jeszcze inne....cudeńka
ale jakie masz fajne powojniki mnie one wyraźnie nie lubią
a te złocienie to takie ? sliczne
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja teraz hostom bacznie się przyglądam, zwłaszcza cudzym, bo komponuję liste chciejstw Twoje są śliczne. Nawet te młodziutkie!
Powojników zazdraszczam, bo moje jeszcze żadne nie kwitną, choć jeden się już powoli bierze
Powojników zazdraszczam, bo moje jeszcze żadne nie kwitną, choć jeden się już powoli bierze
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- sparks25
- 500p
- Od: 14 lut 2010, o 22:15
A widzę Paulina że masz też clematisa Multi blue u mnie zakwitł ale miał tylko jednego kwiatka
No i kolekcja host Ci się powiększa
No i kolekcja host Ci się powiększa
- Sloneczko22
- 100p
- Od: 22 sie 2009, o 17:54
Nie mogę się napatrzyć na Twoją hostę "Great expectations", szybko rośnie:) I clematis już też kwitnie - u mnie nadal brak pąków Mam nadzieję ze zakwitnie wkońcu:)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Steasi
Kamyku bo hosty wszyscy kochają za to jak zdrowo rosną. W sumie bezproblemowe i wdzięczne.
Aga z tą białą to jest tak, że taki podobno jej urok że jest brzydka. Jak to napisała mi pewna osoba- odmiana stworzona żeby rosła i zdechła. Na razie się sprawdza.A u mnie rośnie w głębokim cieniu więc o przypaleniu nie ma mowy
Grażynko ja mam tylko jedną myszkę.Mnie clematisy też nie lubiły ale czas przeciąć złą passę Tak to te złocienie Jutro wyruszą
Miłko u mnie już jeden całkowicie okwitł, teraz Multi blue w natarciu i szykuje się Utopia. Na nią to czekam niesamowicie. Ostrożnie z tymi hostami bo niedługo Ci się cień skończy!
Rafał (dobrze pamiętam?) u mnie będzie 6 kwiatów w sumie. Na razie rokwit jako tako jeden. Reszta dopiero pokazała po jednym niebieskim płatku. Hostowa mania wciąga
Słeneczko na żywo jest jeszcze piękniejsza, ten kontrast. Ah! Zakwitnie na pewno tylko daj mu papu i pogadaj z nim trochę. Na moje to działa
Aga z tą białą to jest tak, że taki podobno jej urok że jest brzydka. Jak to napisała mi pewna osoba- odmiana stworzona żeby rosła i zdechła. Na razie się sprawdza.A u mnie rośnie w głębokim cieniu więc o przypaleniu nie ma mowy
Grażynko ja mam tylko jedną myszkę.Mnie clematisy też nie lubiły ale czas przeciąć złą passę Tak to te złocienie Jutro wyruszą
Miłko u mnie już jeden całkowicie okwitł, teraz Multi blue w natarciu i szykuje się Utopia. Na nią to czekam niesamowicie. Ostrożnie z tymi hostami bo niedługo Ci się cień skończy!
Rafał (dobrze pamiętam?) u mnie będzie 6 kwiatów w sumie. Na razie rokwit jako tako jeden. Reszta dopiero pokazała po jednym niebieskim płatku. Hostowa mania wciąga
Słeneczko na żywo jest jeszcze piękniejsza, ten kontrast. Ah! Zakwitnie na pewno tylko daj mu papu i pogadaj z nim trochę. Na moje to działa
- skorpion811-51
- Od: 21 lis 2009, o 17:58
Paulo ładne hosty masz ta nn to podobna do mojej tej największej a jeszcze wszystkie
nazywasz po imieniu ja tak nie mam
nazywasz po imieniu ja tak nie mam
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.