Ogródek Doroty - dodad cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Doroty - dodad cz.3

Post »

Witam niedzielnie i poburzowo :)
Gosiu, Agnieszko, dziękuję, zapisałam. Piekny rzeczywiście. Jesienią poczynię zakupy czosnkowe chyba w sieci i pewnie jeszcez tulipany i narcyzy sie załapią :wink:

Basiu, z tą azalią nigdy nie miałam problemów z zawiazywniem pąków czego nie mozna powiedziec o innych. Taka niby niezawodna Gibraltar u mnie w tym roku zakwitnie tylko na polowie krzewu.

Moniko, Lubię azalie własnie dlatego, że jesienia też są piekne. Trawy przy azaliach to chyba dobry pomysł, warto spróbowac.. Bardzo przykro z powodu Krysi :cry:

Igo, przesadzę zaraz po przekwitnieciu, bo mnie te liscie denerwuja okrutnie. Czytałam o twoich azaliach. Chyba ten twój klimat jednak ostrzejszy niz u mnie. Moje w tym roku przezimowały nad wyraz dobrze.
Obrazek
;:65
Emka, hosty teraz najpiekniejsze, mają soczyste barwy, jeszcze nie sa zbyt uszkodzone przez ślimaki. Oczko tez juz zaczyna wyglądać, zarosło lekko i woda po zimie odzyskala przejrzystość. Kijanki zrobiły dobrą robotę :wink: Teraz tylko czekać na kwiaty lilii.

Iza, no do malych ona nie należy, moja ma ok 1,60 wysokości i ze 2 m szerokości. Przesadzanie azalii i rh to pestka, nawet w mojej glinie a co dopiero na piaseczkach :) Irene zakwitnie w przyszlym roku, bez obawy, to zelazna dama. Chanell nie mam... musze pooglądać. U mnie pachnąco w ogrodzie teraz oszałamiająco, aż się nie chce iśc do domu.

Małgosiu, dziękuję ;:196

Oglądałam wczoraj hortensje. Wygląda na to, że wszystkie zakwitna i to obficie. O ile w przypadku ogrodowych, zimowanych w szklarni to nie dziwi, to juz Blue Bird o którym toczyła sie jesienią dyskusja, zaskoczył ilościa pąków. Tak wyglądają wszystkie pędy :heja
Obrazek

Wczoraj nastepiła też mała rewolucja ogrodowa. Zniknął kawałek trawnika przy małym oczku. Znalazło sie miejsce na Lilak Meyera i Obielę. Zdjęcia wrzuce jak zczytam z karty. A to jeszcze przed
Obrazek Obrazek

Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Duuuża ta Irenka! Śliczny krzak i bardzo ładnie rozkrzewiony. Czy pod swoje azalie i Rh wymieniałaś całą ziemię?
Rosną niesamowicie i aż się zastanawiam co ja źle robię, że takie marne.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne zdjęcia pokazujesz i jak tu spać spokojnie jakby się chciało też tak mieć. Azalie i Rh przecudne a hostowisko ogromniaste. :shock:
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko - widok z oczkiem mnie zachwycił ale przy hostowisku - szczękę miałam na klawiaturze - pięknie :)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Rabata azaliowa w spaniele się prezentuje,bardzo dobry pomysł miałaś z przeniesieniem ich w jedną rabatę ,a o hostowej to nawet nie wspomnę... ;:138
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu, ziemi pod azalie nie wymieniam. Jedynie mieszam z torfem i korą sosnową. Narzekam na tą moja glinę, ale ona doskonale trzyma wilgoć i nie chcę jej za bardzo "rozluźniać". Nawożę trochę (jak nie zapomnę :oops: ), podsypuję korą i właściwie to tyle.
Może dlatego, że tak je ;:167 odwdzięczają się :)
Obrazek

Obrazek

Mario, a jak tam twoja rabata? Maje azalie juz mocno dorosłe, dlatego efekt spektakularny, ale i ty sie doczekasz takich widoków.
Obrazek

Bernadziu, dziękuję ;:196
Obrazek

Obrazek

Marylko, teściowa ustąpiła 2/3 grządek i trzeba było zagospodarować a biedne azalie przy tujach przy podjeździe juz sie dusiły. Teraz przynajmniej je widać. Wczoraj jakieś panie spacerowały przy moim domu i głośno chwaliły ogród. Och jak ni było miło :)

Wolny dzień to jedyny moment kiedy mogę cyknąć zdjęcia przed domem. Po południu tam zbyt duzo cienia.
Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Panie chwaliły - bo i jest co chwalić ;:108 i Twoja zasługa w tym przeogromna...
Hostowisko - rewelacyjne... a azalie... czekam cierpliwie, kiedy moje podrosną... niestety... i ja wtedy... podrosnę :roll: :;230
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06

Post »

Przepiękne te twoje azalie i jakie kolory bajeczne :shock:
Reszta też śliczności ;:138 ;:138
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Nie dziwie się że chwaliły i chwalić powinny jak najwięcej...a swoją drogą to takie podziękowanie za Twoją pracę... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosia, wiesz jakie to miłe ;:196
Azalie podrosną ani sie nie obejrzysz. My kochana juz nie rośniemy :;230
Ja upływ czasu widzę tylko po dzieciach a zwłaszcza po ich spodniach. Ostatnio kupuje starszemu średnio co dwa miesiące :roll:
Rozkwitł następny Rh. Temu w zeszłym roku przemarzły całkowicie pąki.
Obrazek

Ta biedaczka po zimie była do połowy sucha. A teraz pięknie się regeneruje, puszcza masę listeczków. To moja ulubiona japonska azalia, byłoby mi bardzo szkoda gdyby padła. Kwiaty są bardzo trwałe i jakby nawoskowane.
Obrazek

Obrazek

Marysiu, Marylko, dziękuję ;:196

A to zakątek z małym oczkiem po liftingu :wink:
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Bajecznie w azaliach :shock: I cudne hostki za kamieniami :-)
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Jak się napatrzę na te Twoje dorodne hosty..........na wypasione azalie i rh........... ;:223 .
Chyba przestanę zaglądać :evil: .
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Dorotko kącik hostowy cudowny....zrobiłaś z liściastych krzaczków prawdziwe widowisko na które można patrzeć bez końca ...mimo ,że kwiatów niet...,jestem zachwycona... :D
Nasadzenia z obwódką kamienną równie ciekawe... :uszy
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”