Czosnek zimowy cz.1

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
PUMA72
200p
200p
Od: 2 maja 2011, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Czosnek zimowy

Post »

Rafi, ładny czosnek :shock: Naprawdę ładny czosnek to miałam 5 lat temu.
Rafi93r
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 23 sie 2010, o 23:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

PUMA72 ładny czosnek a zdjęcie kiedy było robione :?: Jak możesz zrób zdjęcie jutro to sobie porównam czy mój czosnek rośnie jak należy.Ja też jutro postaram się koło 16:00 wstawić zdjęcie mojego czosnku
Pozdrawiam Rafał
Aalice
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 23 maja 2011, o 22:21

Post »

Witam serdecznie,
w tym roku pierwszy raz zasadziłam czosnek i chciałabym się doradzić odnośnie wiązania liści, jak a przede wszystkim do kiedy trzeba go związać?
Będę wdzięczna za radę i pomoc:)
Rafi93r
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 23 sie 2010, o 23:19

Post »

Aalice Witam serdecznie ja liści czosnku nie wiązałem, jak robiły się kwiaty po prostu je obrywałem zdjęcia czosnku z zeszłego roku możesz zobaczyć na poprzedniej stronie
Pozdrawiam Rafał
KiniaSG
100p
100p
Od: 5 lut 2011, o 21:15

Post »

Ja również mam w tym roku pierwszy w życiu czosnek.
Zobaczymy co z tego wyrośnie.
Na razie muszę się naumieć jak z nim postępować.

Obrazek
Pozdrawiam.
Kinia.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=43949" onclick="window.open(this.href);return false;
Zenon
200p
200p
Od: 24 maja 2009, o 23:57

Post »

Ja podobnie jak niektórzy, jeżeli pojawią się na szczypiorze kwiatostany to je usuwam i następnie zawiązuje w supeł. No i przede wszystkim obwicie podlewam. Obecnie jeszcze będę zasilać rozcięczonym obornikiem.
Pamiętajcie o ogrodach...
KiniaSG
100p
100p

Post »

Rozumiem, że zaczynamy usuwać kwiatostan zaraz jak się pojawi i zawiązujemy szczypior?
Oznacza to, ze zaczyna wykształcać się główka i należy obficie podlewać?

Przepraszam za to podsumowanie, tym bardziej że wszystko to zostało już powiedziane.
Ale muszę mieć pewność. Jak w szkole. Dopóki sobie nie napisałam ściągawki to się nie nauczyłam :D
Pozdrawiam.
Kinia.

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=43949" onclick="window.open(this.href);return false;
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Wiązanie szczypioru nie jest wcale konieczne, ja nigdy nie związuję nie wiem czemu się to tak przyjęło, wystarczy usunąć kwiatostan jak tylko się ukaże

Obrazek
Awatar użytkownika
Marek-BB
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 12:58
Kontakt:

Post »

Heh, bajera! Mogłeś położyc na jednej z główek pudełko zapełek, żeby było widac jakie duże, bo niektóre faktycznie się wydają niezłe :D Gratuluje. ;:63
No wiązanie szczypioru ponoc też wymusza w jakimś stopniu wzrost rośliny tej dolnej części a nie w kwiaty. A tniesz sam kwiat, tę kulkę czy u samego dołu?
KiniaSG
100p
100p

Post »

Adrian89 gratulacje.
Z zimowego czosnku udało Ci się upleśc warkocze.
Bo to zimowy prawda?
Pozdrawiam.
Kinia.

X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Hehe dzięki tak to zimowy :) Marek ucinam tyle ile mi się nawinie pod nóż :;230 przeważnie sama kulka z odrobiną łodygi, wtedy pozostała część sama się zwija :) Pamiętajcie żeby nawożenie azotem zakończyć nie później niż na początku czerwca, zanim zaczną tworzyć się cebule w przeciwnym wypadku opóźnia się dojrzewanie, nadmiar azotu powoduje też gorsze przechowywanie.
Awatar użytkownika
Marek-BB
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 12:58
Kontakt:

Post »

Uff... czyli można nawozić jeszcze :D Ostatnie dni zostały powiadasz, no kulek jeszcze nie ma, ale z tego co wiem to taki suszony kurzy nawóz muszę wpierw zalać wodą i poczekać parę dni żeby się gnojówka zrobiła tak? Czy można obsypać "na suchara" i podlać parę razy?
Awatar użytkownika
leniawka
500p
500p
Od: 27 sie 2010, o 11:52

Post »

Adrian89, Ty taki "zaprawiony"w czosnku jesteś, napisz proszę, jak to jest z tym azotem, czytałam, że cebulowe w tym czosnek to gnojówką z pokrzyw traktować nie należy, teraz czytam, że tak ok, już sama nie wiem, a na brak gnojówki nie narzekam, więc chętnie bym go teraz jeszcze podlała.
pozdrawiam
Iwona
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”