Aksamitka - królowa jednorocznych cz.1
- myrtille1986
- 1000p
- Od: 23 mar 2010, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Aksamitka - królowa jednorocznych
Ja wczoraj wysadziłam kilka siewek do gruntu.To chyba będą te wysokie co maja koło 100cm.
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
-
- 50p
- Od: 26 mar 2011, o 18:31
Gratulacje Tunia!
Ja już nie mogę się doczekać moich aksamitek - powinny lada dzien zakwitnąć
Ja już nie mogę się doczekać moich aksamitek - powinny lada dzien zakwitnąć
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie się prezentują w takiej doniczce, tylko one są jeszcze malutkie, czy jak się rozrosną nie będą miały za ciasno, ja swoje też wysiewałam w marcu ale nie są takie dorodne, część już wysadziłam. Tunia-mar .
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Ja wysiewałam w lutym i każdy krzaczek ma już po 6-7 kwiatów Tylko na razie mają małą średnicę, liczę że będą większe..
Są piękne
- Tunia-mar
- 200p
- Od: 18 lut 2010, o 08:35
kffiatek, mmgg jakie te żółciutkie aksamitki urocze-oooo na drugi rok nie odpuszczę:)
U mnie pięknie kwitną, o dziwo obficiej te które są ciasno posadzone, krzaczą się też gęsto, a te co je posadziłam rzadziej w mniejszych skrzynkach też kwitną ale nie tak obficie za to większe krzaczki...no cos za coś:).
U mnie pięknie kwitną, o dziwo obficiej te które są ciasno posadzone, krzaczą się też gęsto, a te co je posadziłam rzadziej w mniejszych skrzynkach też kwitną ale nie tak obficie za to większe krzaczki...no cos za coś:).
- Justka
- 500p
- Od: 26 lip 2010, o 18:24
Piękne Wasze śmierdziuszki Moje z pierwszego siewu też mają juz pąki. Dziś rozsadzałam Orange Flame bo powschodziły zdecydowanie za gęsto. I widzę, że te które ucierpiały przez majową zimę odbijają się. Więc chyba będzie aksamitowy raj.
W przyszłym roku zdecydowanie posieję wcześniej więcej aksamitek, żeby juz w maju kwitły.
W przyszłym roku zdecydowanie posieję wcześniej więcej aksamitek, żeby juz w maju kwitły.
Każdy ma taki świat, jaki widzą jego oczy.
Jose Saramago
Jose Saramago
- paola1a
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
A ja w końcu przymierzam się, żeby jutro wysadzić moje do gruntu Mam nadzieję, że poradzą sobie ze ślimakami
Paulina
Bonia jjaki śliczny ten pierwszy, cud uroda
- Anna29
- 500p
- Od: 4 maja 2008, o 11:20
Ten pierwszy to chyba odmiana Klaun. Też go wysiewałam ale dopiero wchodzą w pierwszą parę liści, choć w porównaniu z innymi aksamitkami Klaun dał chyba 100% siewek i wystartował jako pierwszy.
Wasze "śmierdziuszki" to już pięknie kwitną .
A ja dopiero zasiałam do gruntu. Nigdy nie pikuję tylko sieję do gruntu od razu. W tym roku jednak nie powschodziły mi tak jak chciałam (te sadzone trzy tygodnie temu). Teraz tydzień temu zasiałam drugą turę.... Już zaczynają wschodzić. Ale nie ukrywam , że codziennie podlewam by przyspieszyć wzejście roślinek.
Może i będą później niż Wasze ale z pewnością też zakwitną i będą oko cieszyć
A ja dopiero zasiałam do gruntu. Nigdy nie pikuję tylko sieję do gruntu od razu. W tym roku jednak nie powschodziły mi tak jak chciałam (te sadzone trzy tygodnie temu). Teraz tydzień temu zasiałam drugą turę.... Już zaczynają wschodzić. Ale nie ukrywam , że codziennie podlewam by przyspieszyć wzejście roślinek.
Może i będą później niż Wasze ale z pewnością też zakwitną i będą oko cieszyć
-
- 200p
- Od: 24 maja 2009, o 23:57
Tunia, uroczem masz kwiatki. Nie wiedziałem że aż tyle odmian aksamitek jest w handlu. Ja się bawię jednym gatunkiem, i moje jeszcze nie kwitną.
Pamiętajcie o ogrodach...