Ogród z Krzywą Jabłonią 2011
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród z Krzywą Jabłonią 2011
Witajcie wieczorową porą
Dziś był szczęśliwy dzień - spotkały mnie 2 wyróżnienia - Forumowe i wyróżniająca ocena pracy
Jestem taka szczęśliwa ! Dziękuję
Ewuniu Ave - dziękuję za miłe słowa
W takim razie nie mam żadnej brunnery .. ale to coś kwitnie mi nadal - i rośnie coraz większe .. a jaka duża jest ułudka ?
Wątek o gnojówce zaraz zostanie przeczytany a Tobie dziękuję za fotograficzny skrót
Jak długo robi się taką gnojówkę ? Ja jutro chciałabym zrobić swoją ...
Grażynko - tak naprawdę to cieszę się, że wszystko się udało .. dawniej nie przeszkadzało mi siedzenie i praca w nocy .. a teraz już coraz bardziej ( szczególnie oczy ) .. ale i zmęczona bardziej jestem
W tym tygodniu mam więcej luzu - ale jeszcze muszę dokończyć różne rzeczy ...
Mam jednak piątek wolny ... i już się cieszę
Nie wiem , czy zrobimy szkółking - objazd szkółek ogrodniczych .. czy tez prace w ogrodzie .. Razem z Mężem mamy wolne
Kozino Witaj - Kicie zostaną jutro wymiziane
Klonik zmienił już trochę kolorek - ale i tak jest ładny.
Ewuniu _ krakowska - Dzięki że zauważyłaś i mi powiedziałaś o ..
Nie byliśmy w ogrodzie chociaż chciałam - ale przegłosowali mnie ....
Byliśmy w Muzeum Żydowskim , w synagodze, muzeum Inżynierii , Lotnictwa i narodowym ... W Muzeum Mehoffera byliśmy ostatnio Sprawdzę jak mąż pracuje 3. VI - może nam się uda .. bardzo chciałabym
Ja chciałabym spotkać się z Tobą i zrobić objazd po krakowskich sklepach ogrodniczych czy szkółkach ... bo ich wcale nie znam . zwłaszcza ta na Myślenickiej mnie intryguje. Ale w ogóle - pogadać - to najbardziej
Mario - witaj - oczekiwany gościu - dziękuję za miłe słowa
roza 333 - w takim razie zapraszam częściej Ja też lubię Twój ogród !
Dziś był szczęśliwy dzień - spotkały mnie 2 wyróżnienia - Forumowe i wyróżniająca ocena pracy
Jestem taka szczęśliwa ! Dziękuję
Ewuniu Ave - dziękuję za miłe słowa
W takim razie nie mam żadnej brunnery .. ale to coś kwitnie mi nadal - i rośnie coraz większe .. a jaka duża jest ułudka ?
Wątek o gnojówce zaraz zostanie przeczytany a Tobie dziękuję za fotograficzny skrót
Jak długo robi się taką gnojówkę ? Ja jutro chciałabym zrobić swoją ...
Grażynko - tak naprawdę to cieszę się, że wszystko się udało .. dawniej nie przeszkadzało mi siedzenie i praca w nocy .. a teraz już coraz bardziej ( szczególnie oczy ) .. ale i zmęczona bardziej jestem
W tym tygodniu mam więcej luzu - ale jeszcze muszę dokończyć różne rzeczy ...
Mam jednak piątek wolny ... i już się cieszę
Nie wiem , czy zrobimy szkółking - objazd szkółek ogrodniczych .. czy tez prace w ogrodzie .. Razem z Mężem mamy wolne
Kozino Witaj - Kicie zostaną jutro wymiziane
Klonik zmienił już trochę kolorek - ale i tak jest ładny.
Ewuniu _ krakowska - Dzięki że zauważyłaś i mi powiedziałaś o ..
Nie byliśmy w ogrodzie chociaż chciałam - ale przegłosowali mnie ....
Byliśmy w Muzeum Żydowskim , w synagodze, muzeum Inżynierii , Lotnictwa i narodowym ... W Muzeum Mehoffera byliśmy ostatnio Sprawdzę jak mąż pracuje 3. VI - może nam się uda .. bardzo chciałabym
Ja chciałabym spotkać się z Tobą i zrobić objazd po krakowskich sklepach ogrodniczych czy szkółkach ... bo ich wcale nie znam . zwłaszcza ta na Myślenickiej mnie intryguje. Ale w ogóle - pogadać - to najbardziej
Mario - witaj - oczekiwany gościu - dziękuję za miłe słowa
roza 333 - w takim razie zapraszam częściej Ja też lubię Twój ogród !
- Miiriam
Troszkę moich krzewów
Pieris - kwitł bardzo słabo - już wiem , że muszę zmienić mu miejsce pobytu ..
Pigwowiec - w tym roku przybyły mu 2 towarzysze - Biały i czerwony - ale jeszcze nie kwitły
Tawuła NN - bardzo wczesna
Berberys przygotowuje się do kwitnienia
Kwiaty bzu koralowego
I cały krzaczek
Pieris - kwitł bardzo słabo - już wiem , że muszę zmienić mu miejsce pobytu ..
Pigwowiec - w tym roku przybyły mu 2 towarzysze - Biały i czerwony - ale jeszcze nie kwitły
Tawuła NN - bardzo wczesna
Berberys przygotowuje się do kwitnienia
Kwiaty bzu koralowego
I cały krzaczek
- Miiriam
I jeszcze troszkę zaległych kwitnących krzewów ..
Świdośliwa
Wiśnia ozdobna ???
Forsycja
bez koralowy jeszcze raz
W sadzie
ale kwitnienie Krzywej jabłoni przegapiłam
Świdośliwa
Wiśnia ozdobna ???
Forsycja
bez koralowy jeszcze raz
W sadzie
ale kwitnienie Krzywej jabłoni przegapiłam
Miriiam pięknie kwitnący ogród pokazałaś
Zdjęcie bzu cudowne i takie ujmujące...
U mnie też Pierisy słabo kwitły,a część w ogóle bo mój pies obszedł się z nimi barrrdzo brutalnie
Pozdrawiam
Zdjęcie bzu cudowne i takie ujmujące...
U mnie też Pierisy słabo kwitły,a część w ogóle bo mój pies obszedł się z nimi barrrdzo brutalnie
Pozdrawiam
Magdalena pozdrawia
Zapraszam do ogrodu
Zapraszam do ogrodu
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To jest tawuła szara - mnie urzekła w ogrodzie Mag i wydębiłam kawałek odrostu.
Już mi nawet zakwitła :P
Już mi nawet zakwitła :P
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gratulacje , z okazji , które bije dla nas wszystkich , z forum , ze zdwojoną siłą .
Piękne masz drzewa i krzewy w rozkwicie . Ja , niestety , mam w przewadze byliny . Podobają mi sie kaliny , pigwowce , świdośliwy , ozdobne jabłonie . Mam , ale młodziutką jeszcze , wiśnię japońską ' Kiku Shidare Zakura ' i jabłoń purpurową , też maleńką .
Piękne masz drzewa i krzewy w rozkwicie . Ja , niestety , mam w przewadze byliny . Podobają mi sie kaliny , pigwowce , świdośliwy , ozdobne jabłonie . Mam , ale młodziutką jeszcze , wiśnię japońską ' Kiku Shidare Zakura ' i jabłoń purpurową , też maleńką .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Jesteś tytanem pracy ! Tyle bierzesz sobie na barki i jakoś wszystkiemu potrafisz sprostać! Gratuluję wyróżnień zawodowych i forumowych , z pewnością na nie w pełni zasługujesz . Ja tylko cały czas zachodzę w głowę , kiedy Ty śpisz ? Łączysz tyle obowiązków zawodowych , domowych, rodzinnych i jeszcze masz czas szaleć w ogrodzie ... Ja też ostatnio " gonię czas" i ubolewam ,że doba jest taka krótka , ale mam nadzieję , że od czerwca będzie już lepiej , nareszcie nacieszę się ogrodem...
Bernadko , przepięknie prezentuje się ta długa rabata z ZAWILCAMI GAJOWYMI. W ogóle Twój ogród zmienia się coraz bardziej , pięknieje. Na zdjęciach pięknie kwitnących krzewów widać ,że zadbałaś , by ciągle coś się w nim działo. Lubię czytać , jak opowiadasz o tym swoim zielonym raju - z taką miłością do roślin to robisz !
Niestety , nie znalazłam zdjęcia nowej PERGOLI, a chciałabym zobaczyć , co przy niej posadziłaś .
Kociaki proszę wytarmosić za uszka - są słodkie !(kociaki , nie uszka )
Bernadko , przepięknie prezentuje się ta długa rabata z ZAWILCAMI GAJOWYMI. W ogóle Twój ogród zmienia się coraz bardziej , pięknieje. Na zdjęciach pięknie kwitnących krzewów widać ,że zadbałaś , by ciągle coś się w nim działo. Lubię czytać , jak opowiadasz o tym swoim zielonym raju - z taką miłością do roślin to robisz !
Niestety , nie znalazłam zdjęcia nowej PERGOLI, a chciałabym zobaczyć , co przy niej posadziłaś .
Kociaki proszę wytarmosić za uszka - są słodkie !(kociaki , nie uszka )
- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Miiriam-fakt musimy się umówić jakoś najlepiej telefonicznie,Muzeum Mehoffera mam o rzut beretem,jeśli nie uda Ci się 3 czerwca to latem,wtedy w ogrodzie muzealnym są koncerty kameralne i nie tak całkiem późnym wieczorem.
Z wątku Przyjaciele Forum po prostu przyszło zawiadomienie,ucieszyłam się widząc znajome nicki.A potem nie mogłam się zalogować i posty z mojego wątku czytano mi przez telefon a to znad ukraińskiej granicy,a to znad morza...
Gratuluję sukcesów zawodowych!
Jeszcze Ci kwitnie forsycja?Moja malutka przywieziona z Myślenic już dawno przekwitła,ale może tak jest w pierwszym roku?Piękny bez koralowy!
Z wątku Przyjaciele Forum po prostu przyszło zawiadomienie,ucieszyłam się widząc znajome nicki.A potem nie mogłam się zalogować i posty z mojego wątku czytano mi przez telefon a to znad ukraińskiej granicy,a to znad morza...
Gratuluję sukcesów zawodowych!
Jeszcze Ci kwitnie forsycja?Moja malutka przywieziona z Myślenic już dawno przekwitła,ale może tak jest w pierwszym roku?Piękny bez koralowy!
Oj, jest coś w kwitnących drzewach...Tylko czemu kwitną tak krótko...
Bernadko, gratulacje !
I jeszcze powiedz, co jest na ósmym zdjęciu na poprzedniej stronie w tej sesji zdjęciowej rozpoczynającej się bergenią? Takie małe delikatne kwiatuszki?
Bernadko, gratulacje !
I jeszcze powiedz, co jest na ósmym zdjęciu na poprzedniej stronie w tej sesji zdjęciowej rozpoczynającej się bergenią? Takie małe delikatne kwiatuszki?
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Wpadłam z gratulacjami i podziękować!
Dobrze pisze Ewelina - jesteś niesamowita. Podziwiam Cię szczerze!
Wszystko pięknie Ci kwitnie, nawet pieris. Mój tylko raz zakwitł. Od dwóch lat balansuje na granicy życia i śmierci
Biały i czerwony pigwowiec mam na liście chciejstw - nie od dziś.
Dobrze pisze Ewelina - jesteś niesamowita. Podziwiam Cię szczerze!
Wszystko pięknie Ci kwitnie, nawet pieris. Mój tylko raz zakwitł. Od dwóch lat balansuje na granicy życia i śmierci
Biały i czerwony pigwowiec mam na liście chciejstw - nie od dziś.
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Gratuluję serdecznie serduszka
Widzę że jesteś fanką krzewów Przepięknie kwitną, trzeba się naprzyglądać ile wlezie, bo to krótki spektakl.
Widzę że jesteś fanką krzewów Przepięknie kwitną, trzeba się naprzyglądać ile wlezie, bo to krótki spektakl.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Ło matko - jak pięknieMiiriam pisze:
Pod Tujami
Wyczytałam, że wstałaś 0 3.30 - prawdziwy skowronek z Ciebie!!
- To ja przy Tobie jestem strasznym śpiochem. W poniedziałek na działce wstałam o 4.30 ale ponieważ w nocy była burza i w ogrodzie było bardzo mokro - to sobie zaległam we wyrku z kawką i literaturą piękną jeszcze na godzinkę i dopiero o 5.30 wyszłam na dwór bo już słoneczko wyszło zza chmur
No i prawie bym zapomniała pogratulować Ci Bardzo się cieszę - należało się Tobie jak mało komu
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Bernadetko gratulacje
Rabatka pod tujami powaliła mnie na kolana. Jest taka - angielska, jestem bardzo ciekawa, jak będzie się zmieniać wraz z porami roku.
W sobotę jadę na uroczystość rodzinną do brata. Mam ochotę zahaczyć o szkółkę w Krzywaczce. Nie wiesz przypadkiem od której jest otwarta?
Pozdrawiam Dorota
Rabatka pod tujami powaliła mnie na kolana. Jest taka - angielska, jestem bardzo ciekawa, jak będzie się zmieniać wraz z porami roku.
W sobotę jadę na uroczystość rodzinną do brata. Mam ochotę zahaczyć o szkółkę w Krzywaczce. Nie wiesz przypadkiem od której jest otwarta?
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2