Ogród Dorbie
Re: Ogród Dorbie
Dzięki Zgapiaj, skądś trzeba czerpać inspiracje
- Jule
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja to juz nawet nic nie mowie, bo jestem pelna podziwu dla ogromu pracy jaki wlozyliscie I jak tak sobie na to patrze, to jestem wdzieczna za moja "chustke od nosa"
Świetne są takie porównawcze fotki. Jak człowiek czasami traci nadzieję i siły do pracy w ogrodzie to wystarczy spojrzeć na coś takiego i entuzjazm wraca
A mógłbym mieć małą prośbę o zrobienie z bliska zdjęcia listkom tego buka? Mam problem z identyfikacją jednego swojego i ten kształt liści wydaje mi się jakiś taki podobny. Dziękuję
A mógłbym mieć małą prośbę o zrobienie z bliska zdjęcia listkom tego buka? Mam problem z identyfikacją jednego swojego i ten kształt liści wydaje mi się jakiś taki podobny. Dziękuję
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fajnie masz, że Twój m. chce się angażować w prace ogrodowe!...
Metamorfozę wrzosowiska już podziwiałam kiedyś, ale jak patrzę na swoje, to nie widzę żadnych postępów, wszystko stoi w miejscu i nie chce rosnąć!
Metamorfozę wrzosowiska już podziwiałam kiedyś, ale jak patrzę na swoje, to nie widzę żadnych postępów, wszystko stoi w miejscu i nie chce rosnąć!
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Agatko, w sumie to on mnie zaangażował w robienie ogrodu, przygotowując mi pierwsze rabaty jako niespodziankę
a teraz to samo miejsce
I wiesz, u mnie tez wrzosowisko jest w oplakanym stanie, pierisy i hebe pomarzły. Zobaczymy jak zakwitnie brukentalia, 2 szt wysuszyły się. Na razie coś mi Rh niedomagaja, zrobiłam co mogę wg różnych rad z forum, zobaczymy
Pawle
zrobiłam dla Ciebie fotki buka, zobacz na kształt drzewka, jest zupełnie płączące, kolor nie jest bordo tylko taki brązowo-czerwony
a teraz to samo miejsce
I wiesz, u mnie tez wrzosowisko jest w oplakanym stanie, pierisy i hebe pomarzły. Zobaczymy jak zakwitnie brukentalia, 2 szt wysuszyły się. Na razie coś mi Rh niedomagaja, zrobiłam co mogę wg różnych rad z forum, zobaczymy
Pawle
zrobiłam dla Ciebie fotki buka, zobacz na kształt drzewka, jest zupełnie płączące, kolor nie jest bordo tylko taki brązowo-czerwony
I jeszcze trochę zdjęc ogrodowych
Prym wiedzie azalia, ma juz 3 sezon, a posadzona w tym roku nie wkitnie, bo zmarzly jej pąki
i Rh kwitną mimo jakichś niedoborow - juz zaopatrzone, zobaczymy co dalej
piaskownica i widoczek ogólny
zagłębie funkiowe
i nie wiem co się dzieje z ta Coniką
i jeszcze rabatka świeżo obsypana korą, wyrzuciłam zeschnięty lilak Palibin i kupiłam nowy, miodzio jest
i jeszcze jedna świeżo wypielona
Prym wiedzie azalia, ma juz 3 sezon, a posadzona w tym roku nie wkitnie, bo zmarzly jej pąki
i Rh kwitną mimo jakichś niedoborow - juz zaopatrzone, zobaczymy co dalej
piaskownica i widoczek ogólny
zagłębie funkiowe
i nie wiem co się dzieje z ta Coniką
i jeszcze rabatka świeżo obsypana korą, wyrzuciłam zeschnięty lilak Palibin i kupiłam nowy, miodzio jest
i jeszcze jedna świeżo wypielona
A Conikę nie podjada przypadkiem przędziorek?
Bardzo serdecznie dziękuję za fotki Podejdę jutro z laptopem porównać bezpośrednio. Tak na oko to listki są takie same, ale wolę potwierdzić.
Co do azalii to w zeszłym roku po kwitnięciu posypałem jedną z nich azofoską. Wyrosła ze 20 cm (normalnie jakieś 5-10) i ma o wiele więcej kwiatów, niż wcześniej W tym roku powtórzę zabieg na wszystkich.
Co do azalii to w zeszłym roku po kwitnięciu posypałem jedną z nich azofoską. Wyrosła ze 20 cm (normalnie jakieś 5-10) i ma o wiele więcej kwiatów, niż wcześniej W tym roku powtórzę zabieg na wszystkich.
Wydaje mi sie ze na Conice są uszkodzenia mrozowe, ale w razie co opryskam na przedziorki. Pryskałam na wiosne Promanalem.
Pawle dzięki za radę, skorzystam. Ta azalia w tym roku naprawdę jest piękna, ale mam jeszcze jedna świeżo posadzoną i nie kwitła, chyba zmarzły jej kwiaty, bo byla posadzona tuz przed przymrozkami
Pawle dzięki za radę, skorzystam. Ta azalia w tym roku naprawdę jest piękna, ale mam jeszcze jedna świeżo posadzoną i nie kwitła, chyba zmarzły jej kwiaty, bo byla posadzona tuz przed przymrozkami
Zrobiliśmy kratkę na powojnika, mam nadzieje, ze wiatr jej nie porwie:-)
Słuchajcie! Moj syn juz nie chce chodzić na treningi rugby! Stwierdził że te treningi sa nudne, bo ON JEST NAJLEPSZY! Rewelacja, prawda? A dzisiaj ma trójbój
A tak ogrodniczo, to chciałam Wam przedstawić moją lawendę
Oto rabata, która częściowo mi wymarzła
stare i dosadzone nowe sadzonki
To jest lawenda z OBI. Jak dla mnie jest rewelacyjna - długie kwiaty. Teraz wygląda tak
W zeszłym roku tak:
To jest Hidcote Blue
Munstead Strain
Munstead
Jak zakwitnie, ta ostatnia ma juz pąki, to mam nadzieję ze będzie widoczna różnica
A tak ogrodniczo, to chciałam Wam przedstawić moją lawendę
Oto rabata, która częściowo mi wymarzła
stare i dosadzone nowe sadzonki
To jest lawenda z OBI. Jak dla mnie jest rewelacyjna - długie kwiaty. Teraz wygląda tak
W zeszłym roku tak:
To jest Hidcote Blue
Munstead Strain
Munstead
Jak zakwitnie, ta ostatnia ma juz pąki, to mam nadzieję ze będzie widoczna różnica
- Sure
- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ta kwitnąca azalia bez listków, to co za jedna? Pamiętasz nazwę?
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
Niestety, kupiłam ja u "Justyny" na Trakcie bez nazwy.