Wężowy ogród FRAGOLI

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wężowy ogród FRAGOLI

Post »

Oj widzę że ubywa trawnika a przybywa ...pracy ;) cudny Twój ogród tyle zieleni tyle kwiatów odpoczywa się wspaniale u Ciebie ;:196 zakochałam sięw tych floksach kanadyjskich ;:167
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

FRAGOLA pisze:Saruniu nie masz czego zazdrościć...w Młodzawach spotkanko planujemy...piszesz się ? .
Jasne że się piszę, już się cieszę ale nie za bardzo żeby nie zapeszyć :tan :tan
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

No pokaż się trochę.... ;:224
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14

Post »

Grażynko jak Ty ogrodowo szalejesz , troszkę mnie tu nie było a już jest tak pięknie :wit
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

WITAJCIE KOCHANI :wit i znów mnie tu chwilę nie było ale...tyle spraw i ten czas...ciągle go brak :roll:
A w ogródku tyle naraz kwitnie że nie sposób wszystko pokazac...wiele kwiatuchów już poprzekwitało i nie zdążyłam pokazac(będzie co w zimnie wstawiac :wink: )

Obrazek
Olku to coś niebieskiego z kołem od starej nachylarki do siana służyło mi w poprzednich latach jako kwietnik dla jednorocznych wiszących.Teraz posadziłam pod nim rdest Auberta i chcę żeby utworzył taki parasol(pomysł zmałpowałam od Ciebie :D )...trzeba będzie jeszcze ten stojak pomalowac póki jeszcze rdest nie zaczoł się piąc i rozrastac...
Obrazek
Wiolu przy tym słupie na dole rosną hiacynty posadzone w koło,iksje i krokosimie oraz rdest Auberta który ma się wsiąc po tym słupie a na kole utworzyc parasol.
A mnie też się podobają rabaty takie gęste i zwarte mimo że u mnie nadal za gęsto...chociaż już jesienią robiłam przerzedzenie(częśc roślin poszła do nowego węża)

tulipany już kończą kwitnienieObrazek

Agnes taaa trawnika coraz mniej,ale jeszcze sporo miejsca do obsadzenia w niezagospodarowanej części ogrodu.na razie jeszcze się nie nudzę...jeszcze mam gdzie sadzic i co planowac :D

orliki rozpoczeły...Obrazek

Aniu nowa rabata coraz bardziej się rozrasta i...masz rację zaczyna mi się podobac.A jeszcze jak urosną budleje będzie jeszcze fajniej...szczególnie gdy zakwitną.To sadzonki wyhodowane przeze mnie z nasionek(zeszłoroczny siew) nie wiem po ilu latach takie roślinki zakwitają...liczę na to że może już w tym roku... :wink:
Obrazek
Stasiu wszystko(oczywiście prócz rozrastania się roślinek) zmienia się w tempie żółwim jak do tej pory i to mnie złości :evil:

a iryski rozpoczynają...Obrazek...to tegoroczne nabytki...a ktoś młówił że w pierwszym roku nie zakwitną...

Justynko nieeee węże muszą zostac...nic nie może ich zjeśc.Ale jak do tej pory radzą sobie dobrze mimo że niewężowych rabatek jest więcej...
Obrazek
Martuś myślę że i u Ciebie nie mniej kolorowo...zaraz biegnę w odwiedzinki... :D
Obrazek
Celinko taki to już los trawników(czyt.u mnie łączka) w naszych ogrodach...najpierw siejemy a póżniej wycinamy by kolejną rabatkę utworzyc :roll:
Obrazek
Beatko myślę że spotkanko wypali...gdy będzie coś bliżej wiadomo powiadomię Cię :D

i jeszcze trochę orlikówObrazek

Obrazek
Grażka dawaj mi częściej kopa bo coś się zebrac nie mogę ;:224
Obrazek
Kasiu nie szaleję...ale chciała bym :wink:
Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

O matkooooooooooooo!!!Jakie cudne orliki ja mam kilka ,ale do takich kęp to mi daleko ;:108 Przesliczne są :uszy Irysy niebywałej urody ;:167 z racji nazwy mojego domku Irys kocham je wszystkie ;:224 A jak tam wąż wodny prace postępują :?: czy z czasem kiepsko ?
Pozdrawiam Dana
marzenia się spełniają! Dana
Stachu 1956

Post »

Fragola , ale masz wypielęgnowane kwitnące rabatki ,
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Piękne kwitnące rabatki i cud orliki
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Grażynko, orliki cudne. Niespotykane. Jak stałaś się ich właścicielką? Czy kupiłaś sadzonki, czy wysiałaś sama?
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj ,gdybyś miała na zbyciu jakieś kłącze iryska ,byle nie zółte i niebieskie bo mam .Nie wiem kiedy się je sadzi .Szukałem jakiegoś pnącza bo mój wiciokrzew japoński co roku marznie i znalazłem Rdest Aubera ,a teraz widzę ze tez go nabyłaś . :;230 .A co ja mógłbym dorzucić do przesyłki z rutewką .Jak nic nie wybierzesz to dołożę COŚ TAM , COŚ TAM . Czekam na adres .
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Patryku orliki mam z siewu a irysy z ogrodniczego w Mielcu...nabyłam wiosną... :D
Danuś kupiłam dwa lata temu nasionka pełnych orlików i oto one(patrz powyżej) :;230
Irysy też kocham wszystkie,choc na razie mam niewiele...chyba tylko 7 :?
A oczko...hmmm...oczko...jak by to powiedziec-stoi w miejscu bo...ech ;:14 (tego mi potrzeba i czasu)
Staszku wypielęgnowane...nieeeee...dopiero zamierzam z chwastami powalczyc ;:224
Andrzeju cieszę się że mój busz Ci się podoba a orliki mimo że nie takie jak miały byc też mi się podobają :D
Lucynko orliki wysiałam...miały byc pełne ale jak widac nie są...Wyszły też inne(też nie pełne) takie wysokie "falbaniaste"
też fajne ale tylko dwa kolory...(falbaniaste w tle)
Obrazek
Olku mam jeszcze inne irysy podzielę po kwitnieniu :D
A rdest kupiłam mimo ostrzeżeń że szalenie się rozrasta i trudny do wytępienia...jednak muszę się o tym przekonac sama...najwyżej będę miec pretensje do siebie że nie posłuchałam dobrych rad ;:224
A i to moje drugie podejście do tego pnącza bo pierwsze padło :roll:
Olku a Twój dławisz to on czy ona :?: ja kupiłam Herkulesa i nie będzie owocków bo nie mam do niego damy :?
Powiedz mi jak on się u Ciebie spisuje-nie przemarza :?:

Czy ktoś wie co to za krzew :?:
Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja nie wiem :D .Ale zaznaczam że byłam bo coś ostatnio czasu brakuje :oops: .
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Graziu u mnie rośnie Herkules i Diana .Pierwszy rok przyrosty małe .Następne lata do 8 m ,tnę je dwa trzy razy w ciągu roku ,.nigdy nie przemarzły .Dopiero w tym roku przymarzły im liście ,ale już ładnie odbijają . Herkules kilka razy wypościł coś tam z korzeni ,ale kasuje . Diana nic bo bym Ci wysłał .
Awatar użytkownika
trzysta
50p
50p
Od: 31 sie 2010, o 07:29

Post »

Oj jakie cudne irysy. Ostatnio na nie choruje, a u mnie w ogródku tylko jeden rodzaj.
Obrazek Obrazek
Będę częstszym gościem w twoim ogródku, przepiękne masz kwiatki. ;:180
Pozdrawiam, Agatka
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko fajnie wymyśliłaś te klocki z drzewa z roślinami ,a irysy ja mówiłam że nie zakwitną
w pierwszym roku bo moje co przesadzałam nie wszystkie zakwitły widać masz lepszą
rękę do roślinek albo lepszą ziemię ;:108
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”