Mój ogród - lila31 cz.2. 2008r.
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Elu wiem, że to dopiero początek lutego, i jeszcze może być bardzo zimno.
Pocieszam się tym, że w nocy są ujemne temperatury, może wegetacja nie ruszy za szybko, że to co na zdjęciach, to są tylko przymiarki do wiosny.
Chociaż pamiętam, że jednego roku (nie pamiętam którego, skleroza) sadziłam czosnek w lutym. W tym roku, na razie, nie mogłabym tego robić, ziemia jest zamarznięta.
Chyba ta zima-nie zima nie jest tak całkiem nietypowa, były bardziej dziwaczne wybryki aury.
Gosiu, jak zakwitnie mahonia też będziesz cieszyć oczy ładnymi, żółtymi kwiatkami.
Pocieszam się tym, że w nocy są ujemne temperatury, może wegetacja nie ruszy za szybko, że to co na zdjęciach, to są tylko przymiarki do wiosny.
Chociaż pamiętam, że jednego roku (nie pamiętam którego, skleroza) sadziłam czosnek w lutym. W tym roku, na razie, nie mogłabym tego robić, ziemia jest zamarznięta.
Chyba ta zima-nie zima nie jest tak całkiem nietypowa, były bardziej dziwaczne wybryki aury.
Gosiu, jak zakwitnie mahonia też będziesz cieszyć oczy ładnymi, żółtymi kwiatkami.
Lilu, po prostu nie mogę uwierzyć w to co widzę u Ciebie na fotkach!!!
Moje cebulowe jeszcze cicho siedzą a to moje pierwsze więc czekam na nie baaaardzo niecierpliwie. Wczoraj dojrzałam 0,5 cm pęd krokusa, ale tylko jednego. Tulipanów tak jakby wcale nie było
Tylko narcyzy jak wykiełkowały na początku grudnia tak zadziwiają swoimi kilkunastocentymetrowymi pędami. Miałam obawy, że zmarzną albo śnieg je połamie, ale jakoś się trzymają. Mam nadzieję, że zakwitną ;-)
Twój oczar wprost przepiękny! No i pigwowiec!
Moje cebulowe jeszcze cicho siedzą a to moje pierwsze więc czekam na nie baaaardzo niecierpliwie. Wczoraj dojrzałam 0,5 cm pęd krokusa, ale tylko jednego. Tulipanów tak jakby wcale nie było
Tylko narcyzy jak wykiełkowały na początku grudnia tak zadziwiają swoimi kilkunastocentymetrowymi pędami. Miałam obawy, że zmarzną albo śnieg je połamie, ale jakoś się trzymają. Mam nadzieję, że zakwitną ;-)
Twój oczar wprost przepiękny! No i pigwowiec!
- lila31
Perlo oczar jest u mnie czwarty sezon. Też kupiłam go jako jako niewielki patyczek.
U mnie kwitnie już drugi raz, więc myślę, że na drugi rok powinien Ci pokazać pierwsze kwiatuszki.
Wiolu oczarowi zima nie straszna, oczywiście nie myślę o jakiś wielkich mrozach, kilka stopni na minusie nic mu nie robi.
A ciemiernika nie musisz zazdrościć.
Ja niczym dostałam swój pierwszy ciemiernik, to zdrowo się naszukałam. W szkółkach patrzyli na mnie jakbym sobie żartowała, pytam o kwiatek, który kwitnie pod śniegiem?
Teraz na Allegro i w szkółkach już wiedzą co to za roślina, i cenę ma normalną.
Ja za swój pierwszy ciemiernik dałam 40PLN, to było szaleństwo.
U mnie kwitnie już drugi raz, więc myślę, że na drugi rok powinien Ci pokazać pierwsze kwiatuszki.
Wiolu oczarowi zima nie straszna, oczywiście nie myślę o jakiś wielkich mrozach, kilka stopni na minusie nic mu nie robi.
A ciemiernika nie musisz zazdrościć.
Ja niczym dostałam swój pierwszy ciemiernik, to zdrowo się naszukałam. W szkółkach patrzyli na mnie jakbym sobie żartowała, pytam o kwiatek, który kwitnie pod śniegiem?
Teraz na Allegro i w szkółkach już wiedzą co to za roślina, i cenę ma normalną.
Ja za swój pierwszy ciemiernik dałam 40PLN, to było szaleństwo.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Liluś, ależ u Ciebie wiosennie! Oczar piękny, a wilczomlecz jeszcze piękniejszy! Jak zwykle najpiękniejsze zdjęcia
Ja tam nie jestem pewna, czy natura wie co robi, mnie się wydaje, ze ona troszkę ostatnio zgłupiała...Słyszałam w TV ze ma być kilka dni mrozów i śniezyc - oby się te prognozy nie sprawdziły
Ja tam nie jestem pewna, czy natura wie co robi, mnie się wydaje, ze ona troszkę ostatnio zgłupiała...Słyszałam w TV ze ma być kilka dni mrozów i śniezyc - oby się te prognozy nie sprawdziły
- lila31
Izuniu bądź tak miła i nie słuchaj takich pesymistycznych prognoz.
Szukaj programów gdzie nadają bardziej pozytywne prognozy.
Prognostycy swoje, a przyroda swoje, nie wiem czy aura słucha prognoz telewizyjnych, i czy wie, że ma się do nich dostosować.
Przyjęłam teraz bardziej stoicką filozofię, czas pokaże, a ewentualnie martwić się będę później.
Jolu wilczomlecze kupiłam na Allegro.
Za te parę złotych nie chce mi się bawić z rozsadami, szczególnie, że potrzebny mi był jeden, a nie kilkanaście.
Szukaj programów gdzie nadają bardziej pozytywne prognozy.
Prognostycy swoje, a przyroda swoje, nie wiem czy aura słucha prognoz telewizyjnych, i czy wie, że ma się do nich dostosować.
Przyjęłam teraz bardziej stoicką filozofię, czas pokaże, a ewentualnie martwić się będę później.
Jolu wilczomlecze kupiłam na Allegro.
Za te parę złotych nie chce mi się bawić z rozsadami, szczególnie, że potrzebny mi był jeden, a nie kilkanaście.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Lilko, ja nie wierzę ślepo żadnym prognozom ;) ale słucham, bo czasem się sprawdzają
Jak zapowiadają przymrozki, to na wszelki wypadek okrywam to co trzeba ;)
Mam nadzieję, ze prognoza, o której wspomniałam, jest błędna, ale też się nie martwię się na zapas
Twoje zdjęcia wszak napawają wielkim optymizmem
Jak zapowiadają przymrozki, to na wszelki wypadek okrywam to co trzeba ;)
Mam nadzieję, ze prognoza, o której wspomniałam, jest błędna, ale też się nie martwię się na zapas
Twoje zdjęcia wszak napawają wielkim optymizmem
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Liluś u Ciebie to już prawdziwa wiosna. Jak masz to daj widok całych krzewów oczaru. Wyobrażam sobie jakie są piękne. U Ciebie tyle już roślin pączkuje a u mnie dopiero śnieżyce i wawrzynki zaczęły rozkwitać.
Mam nadzieję że niedługo uraczysz nas pięknym widokiem kwiatów.
Mam nadzieję że niedługo uraczysz nas pięknym widokiem kwiatów.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- lila31
Grażynko ja prowadzę oczary na drzewka.
Gdzieś widziałam zdjęcie oczaru prowadzonego na takie niewysokie drzewko. Miał ładną rozłożystą koronę i dawał, rosnącym pod nim ciemiernikom, delikatny cień.
Nie wiem czy sam oczar ukształtuje taką koronę, jeżeli nie to mu pomogę sekatorem.
Mój oczar jest młodziutki. Mam go dopiero czwarty sezon.
Jak widać na zdjęciu jest niewysoki, pod nim kępa ciemiernika cuchnącego, więc masz porównanie.
Pierwszy krokus i pierwszy rannik.
Gdzieś widziałam zdjęcie oczaru prowadzonego na takie niewysokie drzewko. Miał ładną rozłożystą koronę i dawał, rosnącym pod nim ciemiernikom, delikatny cień.
Nie wiem czy sam oczar ukształtuje taką koronę, jeżeli nie to mu pomogę sekatorem.
Mój oczar jest młodziutki. Mam go dopiero czwarty sezon.
Jak widać na zdjęciu jest niewysoki, pod nim kępa ciemiernika cuchnącego, więc masz porównanie.
Pierwszy krokus i pierwszy rannik.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Fakt, że młodziutki, ale jak pięknie już kwitnie. A i krokusik z rannikiem pokazują łebki. Masz więc już czym się cieszyć.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki