Jagoda kamczacka cz. 1
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 5 maja 2011, o 20:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Jagoda kamczacka
Stare Odrudy sprzedają wysyłkowo na Czechy tylko, o ile wiem (ja planuję pojechać ;) ), ale można zapytać - jak pojawią się klienci z Polski to może zaczną nam posyłać? (alem im zrobił reklamę... ) Na Słowacji ich towar sprzedaje towarzystwo Jabłonka (http://www.jablonka.org/ ), także wysyłkowo.
Cześć! Mam jagódki już dwa lata. Rosną jak zwariowane. Zaczynałam jak krzaczki miały 5cm. w tej chwili mają ok.50cm. i dużo jagódek. Może jest to sprawka ''mikoryzy do borówek'' którą zaaplikowałam w zeszłym roku, a może to, że na początku sezonu i na końcu po owocach podlewam je zakwaszaczem do gleby. Na zimę obsypuję korą. Krzaczków mam dużo bo ok.15. a sadziłam nawet po dwie odmiany razem. Może któreś z tych zabiegów pomogło?
Renus ja wsadziłem bez udziwnień i też ładnie rosną i owocują ,może to klimat??Na wiosnę dałem trochę nawozu i tyle.
Dobrze, że nie ma człowieka bez wad, bo taki człowiek nie miałby też przyjaciół.
Być może, że bez tych udziwnień też by wyrosły. Ale to cieszy oko jak się patrzy na nie.!!!
Jeszcze lepiej jak się konsumuje owoce patrząc jak dalej rośnie
Dobrze, że nie ma człowieka bez wad, bo taki człowiek nie miałby też przyjaciół.
- krzysztofkhn
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to wczoraj słoik litrowy zebrałem i jeszcze następne będą. Po zbiorze owoców dostaną trochę nawozu wieloskładnikowego.
Serdecznie Pozdrawiam.
Krzysztof Khn.
Krzysztof Khn.
Dzisiaj spróbowałem pierwszych dojrzałych owoców z moich jagód,są pyszne
Szkoda tylko że jest ich tak mało.Pozdrawiam.
Szkoda tylko że jest ich tak mało.Pozdrawiam.
Chudziak to łap te oblatujące żeby się nie zmarnowały
Mało że smacznie to na sportowo
Ty masz wielkie krzaczyska,moje mają ok.50cm. wysokości dopiero.
Mało że smacznie to na sportowo
Ty masz wielkie krzaczyska,moje mają ok.50cm. wysokości dopiero.
-
- Od: 26 lis 2009, o 18:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak moje zaczęły dojrzewać, wyścieliłam białą włókniną pod krzakiem i teraz, jak mi spadną podczas wstrząsów przy zrywaniu, podnoszę i jem - te, co same spadły podczas wstrząsów, sa najsmaczniejsze .chudziak pisze:Moje też dojrzewają i nawet ich trochę jest niestety oblatują
Podczas burzy bardzo wiele mi opadło i w ten sposób uratowałam zbiór .
Moje nowe imię Szansa
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
- asiaa
- 100p
- Od: 19 kwie 2010, o 17:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja zrobiłam zakupy i jak na razie jestem na etapie sadzenia jagód choć dwa krzaczki miały już po kilka jagódek wiec test smaku mogłam już zrobić.
Asia
Witam! ja tez moge poprobowac swoich jagodek tylko ze niestety sa kwasne, a moze takie wlasnie musza byc? Rosna w pelnym sloncu ,sa juz dojrzale bo opadaja a mimo to nie ma nie chetnych.
-
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jagoda kamczacka w odróżnieniu od borówki amerykańskiej jest kwaskowa a moje ( piszę ,że moje bo niektórzy twierdzą ,że ich jagody kamczackie nie są cierpkawe ) mają dodatkowo nutkę cierpkości . Ja robię z tych jagód drzem, można dodać do niego trochę truskawek.Teresa41 pisze: tylko ze niestety sa kwasne, a moze takie wlasnie musza być? Rosna w pelnym sloncu ,sa już dojrzale bo opadaja a mimo to nie ma nie chetnych.