Dobrze.Mogę Ci go dać. Zapisałam w kajeciku.Dogadamy na PW.nusia pisze:witam!
Ciotka ja chciałabym tego na 1 fotce-malinowego jeśli można.
Może być wymiana lub przybyszowa .
Póżniej na pw podeśle Ci swoją propozycję wymiany.
Hippeastrum(zwartnica) cz.1
Teraz pokażę jeszcze cztery - w kolejności Red Lion, Clown, Aphrodite, Vera. Szczególnie polecam Verę. Jeśli ktoś ma możliwość kupić to będzie się cieszył zachwycającą jej urodą. Zdjęcie tego nie oddaje. Moja miała ponad metr wysokości , średnica kwiatu 25 cm i wydała ogromne nasiona. Kolor określiłabym jako cynobrowy z nieco innym odcieniem na brzegach płatków.
Ostatnio zakupiłam gotowego hipka tzn. miał już dwie łodyżki kwiatowe, ale zauważyłam, że jedna z nich zaczęła się dziwnie przechylać. Mam wobec tego pytanie. Je ciągnie do światła, czy raczej uciekają w drugą stronę? Mam nadzieję, że nie powielam pytania, ale nie uśmiecha mi się mieć takiego koślawca
Pozdrawiam,
Iza
Iza
Witam krajankę. . Ja swoje hipki obracałam wtedy gdy odchylały się od pionu. One zawsze ciągną do słońca i dlatego trzeba je obracać. Teraz pokażę co zrobił hipek, o którym zapomniałam i ciągnął do słońca międz innymi wyższymi. Łodyga tuż nad ziemią poszła poziomo i wyszedł taki krzywulec jak widzisz, ale uważm że też jest piękny.kaczucha pisze:Ostatnio zakupiłam gotowego hipka tzn. miał już dwie łodyżki kwiatowe, ale zauważyłam, że jedna z nich zaczęła się dziwnie przechylać. Mam wobec tego pytanie. Je ciągnie do światła, czy raczej uciekają w drugą stronę? Mam nadzieję, że nie powielam pytania, ale nie uśmiecha mi się mieć takiego koślawca