HOSTA foto 2011-2012
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Hosty Urszuli ulakonie
Witaj Urszulko widzę że hosty uwielbiasz , ja mam też troszkę , ale na razie maleńkie kupowane w zeszłym roku , tylko kilka dało się podzielić miałam je wcześniej lub dostałam większa kępkę , nawet dziś zrobiłam zdjęcie rabaty , choć u mnie rosną jeszcze w innych miejscach ,
Ile już host nazbierałaś ?
Ile już host nazbierałaś ?
- robaczek
- 200p
- Od: 19 kwie 2008, o 17:12
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: HOSTA foto 2011
No to kilka potworów, największy to HIS HONOR- po prostu w życiu nie widziałem tak wielkiej hosty! Szkoda,ze nie było ludzia przy roślinie, bo byłby lepszy wgląd na faktyczna wielkość, niestety na zdjęciu się tego nie czuje.No i chyba padł rekord, bo jeden z liści ma 45 cm. Nie wiem, czy to największy, bo nie miałem czasu długo tam przebywać i mierzyłem jeden z większych metodą na oko.
Gdybam, że kępa może mieć z 50kg.

COLOSSAL trzy lata miałem wątpliwości, w tym roku wylazł po prostu nie do poznania:

MESA FRINGE

Gdybam, że kępa może mieć z 50kg.

COLOSSAL trzy lata miałem wątpliwości, w tym roku wylazł po prostu nie do poznania:

MESA FRINGE

Elu, wierzyć się nie chce...Regal Splendor masz taki malutki i młody ? 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak, jest młody - drugi sezon u mnie. Wcześniej mi się nie podobał...

Romku, prawdziwie szaleństwo spotka Cię w następnym roku- widzę po wielkości host...
Jestem na etapie, że łażę po ogrodzie i nadziwić się nie mogę ( a jednocześnie mnie to zaczyna przerażać), że nawet te, które uznaje się za średnie lub małe są po prostu wielkie!
Pidżamo, zważywszy na różne okoliczności przyrody to pod Elatiorem możesz śmiało chronić się przed deszczem
Mój młody i dzielony, ale w tym roku zaczyna mnie....przerażać! Gdzie ja się z nimi podzieję w tej ciasnocie? Nawet Ann Kulpa urosła jak stodoła! Czy chociażby ALEX SUMMERS:

Jestem na etapie, że łażę po ogrodzie i nadziwić się nie mogę ( a jednocześnie mnie to zaczyna przerażać), że nawet te, które uznaje się za średnie lub małe są po prostu wielkie!
Pidżamo, zważywszy na różne okoliczności przyrody to pod Elatiorem możesz śmiało chronić się przed deszczem

Mój młody i dzielony, ale w tym roku zaczyna mnie....przerażać! Gdzie ja się z nimi podzieję w tej ciasnocie? Nawet Ann Kulpa urosła jak stodoła! Czy chociażby ALEX SUMMERS:

Widać różnicę w rozwoju, moje nie są jeszcze tak wyrośnięte,,,,jakieś dwa tygodnie do tyłu.
Beato zebrać dużo host w ogrodzie to w dzisiejszych czasach nie sztuka.Ale Twoje kompozycje rabatowe z ich udziałem już ze sztuką graniczą
A poza tym te hosty masz wyjątkowo wypasione...albo Twój aparat przekłamuje?
Pozdrawiam-Tomek

A poza tym te hosty masz wyjątkowo wypasione...albo Twój aparat przekłamuje?
Pozdrawiam-Tomek
ciąg dalszy nie nastąpi................happy end-u brakTombeat pisze:Tak patrze na Wasze tegoroczne wzrosty i żal ściska. Po mrozowym kataklizmie powoli, bardzo powoli te które ucierpiały najbardziej odżywają.
To historia pewnego zakątka:
Sierpień 2010
![]()
![]()
04 Maj 2011 -atak mrozu (sąsiad przy gruncie zmierzył -11 !!! )
Stan z wczoraj. Szału nie ma, ale żyją !!!
![]()
Dzisiaj nad Puszczą Bydgoska przeszła nawałnica z gradobiciem. Lód wielkości orzechów włoskich dopełnił działa zniszczenia. Czego nie zrobił mróz dzisiaj dokończył grad. Jestem w szoku , zwłaszcza ,że mnie tam nie ma teraz. Z przekazu rodziny (stonowanego) wynika ,że jest dramat. Nikt tam nie pamięta takiego ataku.
Cóż......