Ranczo Nokły cz. 4.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ranczo Nokły cz. 4.

Post »

Witaj :wit
Podglądam Twoj ogród już od dawna i jestem pełna podziwu ;:180 oprócz tylu roslin ozdobnych,jescze masa warzyw,dobrze,że nie widzisz mojego warzywnika :wink: w moi samo zielsko u ciebie ani śladu.A różaneczniki...w tym roku każdy narzeka,a u ciebie przepiękne.Żałuję,że mieszkam tak daleko,bo miałabym wielką ochotę pospacerować po Twoim ranczu ;:65
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Altika
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tadziu rododendrony masz cuuudo! Ile one mają lat?
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

GENIU- dziękuję za odwiedziny, miałem nadzieję że pierwszą rocznicę naszego spotkania spędzimy wspólnie w Nokłach, no cóż , poczekamy do drugiej rocznicy, może Ci się uda trafić ponownie na Lubelszczyznę.

EWO- dziękuję za wirtualne odwiedziny i zapowiedź realnej wizyty w naszym ogrodzie . I nasze różaneczniki od razu nie chciały tak ładnie kwitnąć, trzeba je było delikatnie namawiać do kwitnienia, ale w ubiegłym roku i w tym , to kwitną wyjątkowo obficie.

U nas, często pada i wilgoci jest dość, ale przy takich upałach, to by nie zaszkodziło jeszcze więcej wilgoci.

MARYLO-dziękuję za wirtualne odwiedziny, szkoda tylko że nie zawitasz do naszego ogrodu w realnym świecie, miałem nadzieję że w naszym ogrodzie spotkają się Forumowicze nie tylko z Lubelszczyzny, ale i też z innych niezbyt odległych rejonów, dobrze, że chociaż GRAŻYNKA zapowiedziała swój przyjazd na spotkanie.

JANUSZU- dziękuję za spacer po naszym ogrodzie, nie wyobrażam sobie by na naszym spotkaniu zabrakło Ciebie z Małżonką- jeszcze raz zapraszamy do naszego ogrodu..

Rzeczywiście miejsce na ogród jest wyśmienite, żyzna ziemia naniesiona przez setki lat przez rzekę z Wschodniego Roztocza, niewielkie obniżenie terenu, duża wilgotność spowodowana obecnością rzeki i stawu. W takim miejscu trawnik ma prawie idealne warunki do wzrostu, tak samo posadzone w ogrodzie rośliny.

Brak wilgoci przy upałach zaczynam odczuwać dopiero po około tygodniu, ale w ziemi ilasto-gliniastej jest jej wystarczająco by rośliny przetrwały nawet dłużej bez deszczu.

ANIU- dziękuję za odwiedziny, mam nadzieję że mimo że nie będziesz miała swojego kierowcy i samochodu ktoś zechce Cie przygarnąć i przywieść. Mam nadzieję że uda Ci się dotrzeć z innymi z Twojego rejonu, mam nadzieję że w Nokły dotrze Hutków- EDWARD, oraz, Emienta-EWA, czy nawet z DROZD-JANUSZEM. Ja zapraszam wszystkich, kto dotrze zobaczymy.

TADEUSZU- dziękuję za odwiedziny, rzeczywiście, krótko z małżonką byliście w naszym ogrodzie, mam nadzieję że 12 czerwca dłużej u nas pozostaniecie, Twoja małżonka zapowiedziała że się pojawi w naszym ogrodzie, nic Tobie nie zostało, tylko towarzyszyć małżonce ,

IZO- dziękuję za odwiedziny, szkoda że tak daleko mieszkasz od NOKŁÓW, może, kiedyś, w przyszłości, nadarzy Ci się okazja zawitać w pobliże, by przy okazji zajrzeć do naszego "RAJU".

Z rododendronami to jest tak że mało komu uda się od pierwszego posadzenia cieszyć się ich widokiem kwitnienia, to kapryśne rośliny, trzeba im dogadzać, zwłaszcza z miejscem , ale jak się już zadomowią, to rosną i rosną, prawie bezproblemowo.

ELŻBIETO- dziękuję za realny i wirtualny pobyt w naszym ogrodzie, widzisz, wystarczy dać aparat foto w inne ręce i wychodzą zdjęcia jak z innego ogrodu. To wykonane nad lustrem wody w stawie jest przepiękne, a do tego kładki nad wodą wytrzymały nasz ciężar ;:224 :;230 .

JOLU- dziękuję za spacer po naszym ogrodzie i zapowiedz realnej wizyty w Nokłach, cieszy nas że będziesz miała komplet pasażerów, a jakby ich było więcej, to wiesz co robić,ławki na "pace", ważne ,by się jechało.

TAJKO- dziękuję za spacer po ogrodzie i zapowiedź uczestnictwa w spotkaniu Forumowiczów w naszym ogrodzie. Rododendrony, pewnie już nie doczekają z kwiatem do wizyty gości, chociaż jeszcze jeden nie zakwitł, jest to późna odmiana, o kwiatach zółtych, ma pąki, więc należy oczekiwać kwitnienia.

Nasz trawnik jest idealnym miejscem do masażu stóp, mało kto spaceruje po naszym trawniku w obuwiu.

KASIU-KASIK- dziękuję za spacer po naszym ogrodzie, nasz ogród jest w starorzeczu, ziemia tu jest urodzajna i szkoda by było nie wykorzystać choć części ogrodu na warzywnik, nie wspominając o pomidorach, które u nas zawsze pięknie rosną.

Różaneczniki rosną w pobliżu lasu w cieniu wysokich drzew od strony południowo-zachodniej, mają wymienioną ziemię na kwaśną i jak widać przepięknie kwitną.

KASIU-ALTIKA- dziękuję za wirtualny spacer po naszym ogrodzie, mamy nadzieję że tym razem i Ty dotrzesz do naszego ogrodu na spotkanie Forumowicz?w 12 czerwca. Spotkanie u Janusza było w świetnej atmosferze, jak byśmy się wszyscy znali od lat ( co ma miejsce ale w wirtualnej rzeczywistości). Serdecznie zapraszamy do NOKŁÓW na spotkanie.

Rododendrony , pierwsze były sadzone dziesięć lat temu, te największe, sadziliśmy je o jednym, dwu w roku nabywając doświadczenia, nie wszystkie przeżywały, ale w sprawie rododendronów byliśmy uparci i powoli, powoli przynosiło efekty, co widać w tym roku. Ostatni był sadzony trzy lata temu.

Dzisiaj stan przygotowania NOKŁÓW do spotkania Forumowiczów lustrowałem z lotu "ptaka";

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

ojej ale pięknie może uda się zobaczyć w realu...
dziękuję za zaproszenie ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
merle
200p
200p
Od: 29 lis 2010, o 10:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

witaj Tadeuszu,

tak patrzę na te zdjęcia rancza z dalekiej perspektywy i z podziwu wyjść nie mogę, nie po raz pierwszy. Ileż to wymagało pracy, żeby ujarzmić taki teren i stworzyć tyle zakątków o różnym przeznaczeniu.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Tadeuszu bajeczne widoki Twojej działki. To naprawdę wspaniałe miejsce, pełne przepięknych dorodnych roślin....żałuję, że nie mam możliwości zobaczyć jej w realu, ale będę z Wami w myślach i będę czekała z wielką niecierpliwością na relacje ze spotkania :D
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Witajcie Zosiu, Tadeuszu pięknie u was !!!! Aż mi serce mocniej zabiło jak przeczytam , że ogród wasz jest niedaleko Frampola cała rodzina moich teściów mieszka w Kaproniach i Andrzejówce a więc niedaleko. W zeszłym roku odwiedziliśmy wasze strony i myśle, że może w tym roku również zawitamy.
pozdrawiam :tan
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Tadeuszu , tym razem przesadziłeś ;:224 ;:224 Miałeś już tak wysoko nie wspinać się do robienia fotek ;:108 ;:108 To była najwyższa sosna w lesie. :;230 :;230 Kwitnące te Twoje iglaki. ;:138 ;:138 Będziemy na pewno . Dzięki za zaproszenie raz jeszcze. ;:180
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Areał taki, że zmieściłoby się tu całe Forum :;230
A jak pięknie... ;:138
A jaka szklarnia :shock: :shock: :shock:
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Tadku!!! Te rododendrony to wyczarowałeś z jakiejś bajki!!!!!!!!
Ogromne krzewy... widać, że Cię lubią ;:138

A Twoje szklarnie to już jak u potentata pomidorowego :tan
Awatar użytkownika
dez_old1
1000p
1000p
Od: 10 maja 2009, o 08:19

Post »

Tadziu -ogród aż prosi się by go odwiedzić ;:180
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

A ja to bym chciała zobaczyc jak Tadeusz robi te 'wysokościowe' zdjęcia :shock: :;230
a uprawnienia na wysokie masz :?: ;:224
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »