Paula Ela poniżej odpowiedziała szczegółowo

Nigdy nie przechowywalam koleusów, po co jeśli można wysiać
Jednak takie selekty chyba zdarzają się wyjątkowo. Nasiona jakie kupujemy zwykle są bardzo podobne. W tym roku będzie przechowywani, rownież chudziaków
Miłość podzielam, ale ... kwestia czasu i kolejne miłości.
Gosiu krzątam się, porządkuję, nawożę, podlewam, najczęściej jednak pochylam się z zachwytem, czasem z troską

Chyba one lubią to najbardziej.
Podobnie, jak moje psy
Marzanko ta różyczka zachwycilam się u Marty

Faktycznie zdrowa i plenna długokwitnaca odmiana. Co do chwastów zaraz ukradkiem, wszak niedziela

, na skarpę, bo wieczorkiem chciałabym kilka hostek pokazać
Aniu wierzyć się nie chce. Ta różyczka u mnie jest juz drugi sezon i zawsze ładnie kwitnie. Czemu u Ciebie nie ma pąków

Z pewnościa masz juz pomysł na odpowiedź.
Elu dziękuje za szczegółową odpowiedź

Tak mam zamiar zrobić, a mszycy przy domowym przechowywaniu nie da się uniknać. Ja mam jeszcze datury, teraz chyba ze 12 donic
Agatko ostatnio nabyłam nowe linie i one chyba jeszcze lepsze od ubieglorocznych. Zdecydowaną zaletą jest to, że 15 metrowe, dwu i trzzyłowe zależnie od szerokości podlewanej rabaty. Wczoraj się sprawdziły doskonale. Niestety u nas tez piekielny upal, więc musiałabym pół wieczoru spędzić z węzem, a tak tylko przełączam.
Co do osutki jest teoria, że igły sosen, które powinny spedzic na drzewie jeszcze 2-3 lata spadają przedwcześnie. Jednak wiosenna wegetacja uzupełnia ubytki. Opadłe igły należy zgrabić i spalić. Oczywiście można opryskać.
Znalazlam taka informację "Pierwsze dwa zabiegi zaleca się wykonać fungicydami o działaniu kontaktowym, a następne środkami o działaniu układowym."
Gosiu kiedyś najbardziej podobaly mi sie różyczki herbaciane, teraz mam równiez inne. Jesienią dokupię jeszcze ze trzy krzaki, ale jakie ... sie okaże.
Mój Pat Austin wczoraj smutno spuścił główki, czy to może byc wina upału, czy ta róza tak ma?
Pastellę polecam jest niedroga, zdrowa i bardzo długo kwitnie, a kwiaty są trwałe.
Reniu u Mnie Star Profusion zaczyna urastać w krzaczek. Akurat wstawiony zostal parter

Poźniej cykne fotkę całego krzaczka
Dla Agatki
wieczorem fotki zroszeniowe.
Tak sobie radzi paulownia
a tak mlodziutki tulipanowiec
pierwsza trytomka
a w tle canny