Gosiny ogród
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Re: Gosiny ogród
Wyprzedzenie wegetacji jest spore, a zdjęcia urokliwe
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu pięknie kolorowo u Ciebie u mnie jeszcze bez kwitnień,dobrze ,że chociaż zielono.Będą orliki w najbliższym czasie.A róże "ani widu ani słychu"
Gosiu właśnie zakwitła jednym kwiatem Golden C. trudno mi o niej coś powiedzieć, ale kolor ładny może jak będzie miała więcej kwiatów będzie można o niej coś mówić
- gosia22
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aga, Mario T, Grażynko, dziękuję za odwiedziny
U nas w końcu popadało, zapowiadają przelotne deszcze przez cały tydzień. bardzo dobrze bo wszyscy tego potrzebowali.
W ogródku jest kwitnąco w warzywniaku tez.
Sezon czereśniowy się skończył, w week - end nadleciała czarna chmura ptaków i po czereśniach. Zamroziliśmy trochę , zobaczymy jakie będą w smaku po odmrożeniu.
Truskawki tez się kończą, czekam na maliny i porzeczki.
Michel S.
Ignoletta, trudno mi się do niej przekonać.
Niebieski Anioł, i chyba Warszawska Nike
Klematis lemon bells ladnie przekwita, a 2 to chyba Justa
Od kilku dni kurki nie znosiły jajek , dziwne wszystkie 3 naraz ?? No i po wielkich poszukiwaniach znaleźliśmy ich skrytkę !! Łobuzy ! Bylo tak ciasno ze dziecko ie mogło się przecisnąć ale M się uwziął i wygonił kury i i zdobył jajka
Kury zostały ukarane i przez pewien czas odgrodzone od tui.
Dzięki FO odkryłam czosnki, zadadzą jeszcze więcej bo mi się strasznie podobają.
Leo Ferre tuz tuz , Hot cocoa tez. krzak w tym roku jest ładniejszy.
Zauważyłam ze w każdym ogrodzie jest Pierre de R. zawitał wiec także i u mnie . A druga to Pomponella
słyszałam dużo dobrego na FO o the Fairy , mam ja u siebie ma śliczne malutkie kwiatki. obok Hommage a Barbara zmieniłam miejsce jesienią , chyba jej się to spodobało gdyż ślicznie zakwitnęła.
Mamy blue, ładny kolor zapach i lubię te spiczaste płatki, obok trochę się rozczarowałam Barbara Streisand. Ubiegłego roku miała piękne duże kwiaty a tego jakieś takie nie dorobione.
Black baccara, od samego początku mi chorowała praktycznie straciła wszystkie liście, kolor daleko ma do orginalu który widziałam ale i tak cud ze zakwitła. Lys ładny kolorek , szkoda ze jest za róża która ma praktycznie taki sam kolor
U nas w końcu popadało, zapowiadają przelotne deszcze przez cały tydzień. bardzo dobrze bo wszyscy tego potrzebowali.
W ogródku jest kwitnąco w warzywniaku tez.
Sezon czereśniowy się skończył, w week - end nadleciała czarna chmura ptaków i po czereśniach. Zamroziliśmy trochę , zobaczymy jakie będą w smaku po odmrożeniu.
Truskawki tez się kończą, czekam na maliny i porzeczki.
Michel S.
Ignoletta, trudno mi się do niej przekonać.
Niebieski Anioł, i chyba Warszawska Nike
Klematis lemon bells ladnie przekwita, a 2 to chyba Justa
Od kilku dni kurki nie znosiły jajek , dziwne wszystkie 3 naraz ?? No i po wielkich poszukiwaniach znaleźliśmy ich skrytkę !! Łobuzy ! Bylo tak ciasno ze dziecko ie mogło się przecisnąć ale M się uwziął i wygonił kury i i zdobył jajka
Kury zostały ukarane i przez pewien czas odgrodzone od tui.
Dzięki FO odkryłam czosnki, zadadzą jeszcze więcej bo mi się strasznie podobają.
Leo Ferre tuz tuz , Hot cocoa tez. krzak w tym roku jest ładniejszy.
Zauważyłam ze w każdym ogrodzie jest Pierre de R. zawitał wiec także i u mnie . A druga to Pomponella
słyszałam dużo dobrego na FO o the Fairy , mam ja u siebie ma śliczne malutkie kwiatki. obok Hommage a Barbara zmieniłam miejsce jesienią , chyba jej się to spodobało gdyż ślicznie zakwitnęła.
Mamy blue, ładny kolor zapach i lubię te spiczaste płatki, obok trochę się rozczarowałam Barbara Streisand. Ubiegłego roku miała piękne duże kwiaty a tego jakieś takie nie dorobione.
Black baccara, od samego początku mi chorowała praktycznie straciła wszystkie liście, kolor daleko ma do orginalu który widziałam ale i tak cud ze zakwitła. Lys ładny kolorek , szkoda ze jest za róża która ma praktycznie taki sam kolor
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Gosiu trochę mnie u Ciebie nie było a tu proszę czeresienki , maliny ,porzeczki ,mniam . Róże cudne, co jedna to ładniejsza .Zdjęcia ciemnej róży po deszczu świetne .Widzę że jednak zdecydowałaś się na clematisy, super Kurki- łobuzice chciały schować przed wami swoje jajeczka albo zrobić niespodziankę w postaci dużej ilości od razu Zdjęcie jajek w towarzystwie bluszczu zatrzymaj będziesz miała fajną fotkę na święta wielkanocne Szkoda że tak blisko wybudował się taki no można powiedzieć wstrętny wizualnie dom .Bambusy i drzewa, choinki które rosną wysokie i zasłonią widok na niechciane sąsiedztwo to dobre wyjście z sytuacji
- Beatrice
- Od: 24 maja 2009, o 21:34
Gosiu, może Twoje kury chcą mieć potomstwo??? I dlatego ukrywają jajka w zacisznych miejscach
- asia0809
- 1000p
- Od: 27 lut 2007, o 00:34
Gosiu, one chciały, żebyś w przyszłym roku miała jeszcze więcej jajek
Może się umówiły, że będą wysiadywać na zmianę, żeby nie tracić cennego czasu.
Jak się czują zdemaskowane kwoczki?
Może się umówiły, że będą wysiadywać na zmianę, żeby nie tracić cennego czasu.
Jak się czują zdemaskowane kwoczki?
- gosia22
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
Katarzynko, mam bardzo slaby charakter ! . Skusiłam się na klematisy mam nadzieje ze kiedyś będą ładnie kwitnąc, wypuszczają jeden czy dwa kwiatki tylko na jednej łodydze i tyle. Wszędzie piszą ze klematisy są łatwe w uprawie ja się z tym nie zgadzam
Beatko , Asiu kurki chcą do koguta , już kilka razy przefrunęły przez plot i chciały znosić jajka pod orzechem hihi. zawsze w porę je znaleźliśmy , tym razem się świetnie schowały. Nawet byśmy się nie zorientowali tyle ze było nam podejrzane ze wszystkie trzy nie znoszą .
Oczywiście są oburzone, pchają drzwiczki łapką, jedna gdacze i kręci się w kółko, wchodzą na kurnik i chcą przelecieć przez plot. Ale nic z tego pomyśleliśmy i o tym, położyliśmy siatkę na płot by nie mogły przefrunąć
Marans po dzisiejszym deszczu, wyżywająca się na ślimaku.
Asiu nie mogę się doczekać kiedy bambus urośnie, może podobno urosnąć do 6 m, przy takiej wysokości to nie tylko sąsiadów zasłoni ale i niebo
Beatko , Asiu kurki chcą do koguta , już kilka razy przefrunęły przez plot i chciały znosić jajka pod orzechem hihi. zawsze w porę je znaleźliśmy , tym razem się świetnie schowały. Nawet byśmy się nie zorientowali tyle ze było nam podejrzane ze wszystkie trzy nie znoszą .
Oczywiście są oburzone, pchają drzwiczki łapką, jedna gdacze i kręci się w kółko, wchodzą na kurnik i chcą przelecieć przez plot. Ale nic z tego pomyśleliśmy i o tym, położyliśmy siatkę na płot by nie mogły przefrunąć
Marans po dzisiejszym deszczu, wyżywająca się na ślimaku.
Asiu nie mogę się doczekać kiedy bambus urośnie, może podobno urosnąć do 6 m, przy takiej wysokości to nie tylko sąsiadów zasłoni ale i niebo
Gosiu wkleiłam u mnie dla Ciebie Golden C. Co do Ignoletta ja też nie jestem do niej przekonana bardzo mi choruje a tego roku znów przemarzła i nie ma na razie żadnego kwiatka.
- katik
- 1000p
- Od: 2 sty 2011, o 16:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu kurki śliczne i różyczki śliczne a ciekawa jestem bambusów bo w tym roku też kupiłam sobie ale jakoś stoi w miejscu a miał rosnąć do 3 metrów
- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu, straszne mam zaległości w wątkach
Bardzo Ci dziękuję za relację z warzywniaka, wszystko u Ciebie znacznie wcześniej, bób u mnie dopiero zaczął kwitnąć. Za to ziemniaki i u nas piękne, wyjątkowo zdrowo rosną, widać dobry rok dla nich w całej Europie Ja mam w tym roku mix warzyw, wszystkiego po trochu, ale w małych ilościach - najładniej rośnie mizuna, czyli japońska kapusta, ładne sałaty, nieźle zapowiadają się pomidory, ogórki i cukinie. Najgorzej wzeszły fasolki, chyba jakaś choroba mi je zdziesiątkowała
Kurki Wam chciały zrobić magazyn jajek, ale cwane z nich istotki Cudne masz róże i zachwyca mnie kolorystyka ogrodu, wspaniałe widoczki
Bardzo Ci dziękuję za relację z warzywniaka, wszystko u Ciebie znacznie wcześniej, bób u mnie dopiero zaczął kwitnąć. Za to ziemniaki i u nas piękne, wyjątkowo zdrowo rosną, widać dobry rok dla nich w całej Europie Ja mam w tym roku mix warzyw, wszystkiego po trochu, ale w małych ilościach - najładniej rośnie mizuna, czyli japońska kapusta, ładne sałaty, nieźle zapowiadają się pomidory, ogórki i cukinie. Najgorzej wzeszły fasolki, chyba jakaś choroba mi je zdziesiątkowała
Kurki Wam chciały zrobić magazyn jajek, ale cwane z nich istotki Cudne masz róże i zachwyca mnie kolorystyka ogrodu, wspaniałe widoczki
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Zebralas juz ladna kolekcje roz,ladnie kwitna
Clematisy to tez moj ulubiony dzial fajne
Pozdrawiam Markus
Clematisy to tez moj ulubiony dzial fajne
Pozdrawiam Markus
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Gosia, ale masz przygody z tymi kurami , spryciary