Gosiny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MariaTeresa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 02:43

Re: Gosiny ogród

Post »

Wyprzedzenie wegetacji jest spore, a zdjęcia urokliwe ;:138
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu pięknie kolorowo u Ciebie u mnie jeszcze bez kwitnień,dobrze ,że chociaż zielono.Będą orliki w najbliższym czasie.A róże "ani widu ani słychu"
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Gosiu właśnie zakwitła jednym kwiatem Golden C. trudno mi o niej coś powiedzieć, ale kolor ładny może jak będzie miała więcej kwiatów będzie można o niej coś mówić
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, Mario T, Grażynko, dziękuję za odwiedziny :lol:

U nas w końcu popadało, zapowiadają przelotne deszcze przez cały tydzień. bardzo dobrze bo wszyscy tego potrzebowali.
W ogródku jest kwitnąco w warzywniaku tez.
Sezon czereśniowy się skończył, w week - end nadleciała czarna chmura ptaków i po czereśniach. :( Zamroziliśmy trochę , zobaczymy jakie będą w smaku po odmrożeniu.
Truskawki tez się kończą, czekam na maliny i porzeczki.

Michel S.
Obrazek

Obrazek

Ignoletta, trudno mi się do niej przekonać.

Obrazek

Obrazek

Niebieski Anioł, i chyba Warszawska Nike

Obrazek

Obrazek

Klematis lemon bells ladnie przekwita, a 2 to chyba Justa

Obrazek

Obrazek

Od kilku dni kurki nie znosiły jajek , dziwne wszystkie 3 naraz ?? No i po wielkich poszukiwaniach znaleźliśmy ich skrytkę !! Łobuzy ! Bylo tak ciasno ze dziecko ie mogło się przecisnąć ale M się uwziął i wygonił kury i i zdobył jajka ;:138
Kury zostały ukarane i przez pewien czas odgrodzone od tui.

Obrazek

Obrazek

Dzięki FO odkryłam czosnki, zadadzą jeszcze więcej bo mi się strasznie podobają.

Obrazek

Leo Ferre tuz tuz ;:65 , Hot cocoa tez. krzak w tym roku jest ładniejszy.

Obrazek

Obrazek

Zauważyłam ze w każdym ogrodzie jest Pierre de R. zawitał wiec także i u mnie :;230 . A druga to Pomponella

Obrazek

Obrazek

słyszałam dużo dobrego na FO o the Fairy , mam ja u siebie ma śliczne malutkie kwiatki. obok Hommage a Barbara zmieniłam miejsce jesienią , chyba jej się to spodobało gdyż ślicznie zakwitnęła.

Obrazek

Obrazek

Mamy blue
, ładny kolor zapach i lubię te spiczaste płatki, obok trochę się rozczarowałam Barbara Streisand. Ubiegłego roku miała piękne duże kwiaty a tego jakieś takie nie dorobione.

Obrazek

Obrazek

Black baccara, od samego początku mi chorowała praktycznie straciła wszystkie liście, kolor daleko ma do orginalu który widziałam ale i tak cud ze zakwitła. Lys ładny kolorek , szkoda ze jest za róża która ma praktycznie taki sam kolor ;:14

Obrazek

Obrazek
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Gosiu trochę mnie u Ciebie nie było a tu proszę czeresienki , maliny ,porzeczki ,mniam . Róże cudne, co jedna to ładniejsza .Zdjęcia ciemnej róży po deszczu świetne .Widzę że jednak zdecydowałaś się na clematisy, super ;:63 Kurki- łobuzice chciały schować przed wami swoje jajeczka albo zrobić niespodziankę w postaci dużej ilości od razu :roll: :D Zdjęcie jajek w towarzystwie bluszczu zatrzymaj będziesz miała fajną fotkę na święta wielkanocne :D Szkoda że tak blisko wybudował się taki no można powiedzieć wstrętny wizualnie dom .Bambusy i drzewa, choinki które rosną wysokie i zasłonią widok na niechciane sąsiedztwo to dobre wyjście z sytuacji
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Gosiu, może Twoje kury chcą mieć potomstwo??? I dlatego ukrywają jajka w zacisznych miejscach :)
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Gosiu, one chciały, żebyś w przyszłym roku miała jeszcze więcej jajek :;230
Może się umówiły, że będą wysiadywać na zmianę, żeby nie tracić cennego czasu.
Jak się czują zdemaskowane kwoczki?
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Katarzynko, mam bardzo slaby charakter ! ;:224 . Skusiłam się na klematisy mam nadzieje ze kiedyś będą ładnie kwitnąc, wypuszczają jeden czy dwa kwiatki tylko na jednej łodydze i tyle. Wszędzie piszą ze klematisy są łatwe w uprawie ja się z tym nie zgadzam :wink:

Beatko , Asiu kurki chcą do koguta ;:224 ;:224 , już kilka razy przefrunęły przez plot i chciały znosić jajka pod orzechem hihi. zawsze w porę je znaleźliśmy , tym razem się świetnie schowały. Nawet byśmy się nie zorientowali tyle ze było nam podejrzane ze wszystkie trzy nie znoszą .
Oczywiście są oburzone, pchają drzwiczki łapką, jedna gdacze i kręci się w kółko, wchodzą na kurnik i chcą przelecieć przez plot. Ale nic z tego :twisted: pomyśleliśmy i o tym, położyliśmy siatkę na płot by nie mogły przefrunąć :twisted:

Obrazek

Marans po dzisiejszym deszczu, wyżywająca się na ślimaku.

Asiu nie mogę się doczekać kiedy bambus urośnie, może podobno urosnąć do 6 m, przy takiej wysokości to nie tylko sąsiadów zasłoni ale i niebo :;230
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Gosiu wkleiłam u mnie dla Ciebie Golden C. Co do Ignoletta ja też nie jestem do niej przekonana bardzo mi choruje a tego roku znów przemarzła i nie ma na razie żadnego kwiatka.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
katik
1000p
1000p
Od: 2 sty 2011, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu kurki śliczne i różyczki śliczne a ciekawa jestem bambusów bo w tym roku też kupiłam sobie ale jakoś stoi w miejscu a miał rosnąć do 3 metrów
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu, straszne mam zaległości w wątkach :oops:
Bardzo Ci dziękuję za relację z warzywniaka, wszystko u Ciebie znacznie wcześniej, bób u mnie dopiero zaczął kwitnąć. Za to ziemniaki i u nas piękne, wyjątkowo zdrowo rosną, widać dobry rok dla nich w całej Europie :D Ja mam w tym roku mix warzyw, wszystkiego po trochu, ale w małych ilościach - najładniej rośnie mizuna, czyli japońska kapusta, ładne sałaty, nieźle zapowiadają się pomidory, ogórki i cukinie. Najgorzej wzeszły fasolki, chyba jakaś choroba mi je zdziesiątkowała :roll:
Kurki Wam chciały zrobić magazyn jajek, ale cwane z nich istotki :D Cudne masz róże i zachwyca mnie kolorystyka ogrodu, wspaniałe widoczki ;:196
Awatar użytkownika
markussch01
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lis 2007, o 22:40

Post »

Zebralas juz ladna kolekcje roz,ladnie kwitna
Clematisy to tez moj ulubiony dzial :) fajne

Pozdrawiam Markus
Awatar użytkownika
AniaDS