Ogródek ? najpierw balkonowy, potem pełnowartościowy.
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Balkon Lokiego
Pięknie kwitnie wszystko u Ciebie .Ja zawsze podziwiam zdjęcia powojników ,jakby miały żaróweczki wkręcone w środek
Jak tam temp. u Ciebie ?

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Urzekł mnie ten ostatni pyszczek - cudny kolor tego kroplika.
Mam nadzieję, że już po burzach i roślinki nie ucierpiały.
Mam nadzieję, że już po burzach i roślinki nie ucierpiały.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Witaj......przepiękne masz kwiaty na balkonie i niesamowita ich różnorodność 

- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ Katarzynka ? jesteś pewna, że masz na myśli powojniki (które przekwitły mi już z miesiąc temu ? wprawdzie teraz puszczają następne pąki, ale nie wklejałem żadnych ich nowych zdjęć od ponad miesiąca), a nie wilce (które wklejałem tu ostatnio)? Bo o ile wilce rzeczywiście wyglądają, jakby im kto żaróweczkę w środek kwiatu wkręcił, o tyle powojniki ? choć cudowne ? takiego efektu nie stwarzają. Przynajmniej w moim odczuciu.
@ Kogra ? Ano już po burzach i rzeczywiście na szczęście roślinki nie ucierpiały. Trochę je potarmosiło, ale nie stwierdziłem, żeby cokolwiek zostało połamane.
@ Haszka ? Dzięki!
Pozdrawiam!
LOKI
@ Kogra ? Ano już po burzach i rzeczywiście na szczęście roślinki nie ucierpiały. Trochę je potarmosiło, ale nie stwierdziłem, żeby cokolwiek zostało połamane.
@ Haszka ? Dzięki!
Pozdrawiam!
LOKI
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Loki, moje kropliki trochę teraz przystopowały. Chyba deszczowa pogoda mniej im odpowiada ?
Deszcz dopiero od dwóch dni a już by się chciało słoneczka
Serdeczności
Deszcz dopiero od dwóch dni a już by się chciało słoneczka

Serdeczności

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Wielkie brawa dla lewkonii

- Locutus
- Kontakt:
@ Abeille ? A moje to wręcz przeciwnie. Mimo deszczu wczoraj rozkwitły na maksa. Co zresztą poniżej udokumentuję fotkami.
@ Welkam ? Cudnie pachnie.
No ? a teraz czas na dokumentację fotograficzną ostatniego dnia. Zakwitł mi nowy, różowo-czerwony zawilec. Zakwitł mi także łubin o trochę innej kolorystyce niż pozostałe. Pojawiła się także niezwykle ciekawie ubarwiona nasturcja (aczkolwiek sam mogę ją podziwiać jedynie na fotkach wykonanych ręką przewieszoną przez barierkę ? bo wypięła się na mnie i zakwitła na zewnątrz balkonu). Cały czas kwitnie fasola z białym środkiem kwiatu. No i oczywiście masowo zakwitły wspomniane już powyżej kropliki.
Pewnym minusem jest fakt, że w doniczce, gdzie miałem irysy, które już przekwitły i których część nadziemna zamarła, nie znalazłem żadnych cebulek potomnych. Nic. Zdechły i tyle je widzieli.

Serdecznie pozdrawiam wszystkich miłych gości.
LOKI
@ Welkam ? Cudnie pachnie.

No ? a teraz czas na dokumentację fotograficzną ostatniego dnia. Zakwitł mi nowy, różowo-czerwony zawilec. Zakwitł mi także łubin o trochę innej kolorystyce niż pozostałe. Pojawiła się także niezwykle ciekawie ubarwiona nasturcja (aczkolwiek sam mogę ją podziwiać jedynie na fotkach wykonanych ręką przewieszoną przez barierkę ? bo wypięła się na mnie i zakwitła na zewnątrz balkonu). Cały czas kwitnie fasola z białym środkiem kwiatu. No i oczywiście masowo zakwitły wspomniane już powyżej kropliki.
Pewnym minusem jest fakt, że w doniczce, gdzie miałem irysy, które już przekwitły i których część nadziemna zamarła, nie znalazłem żadnych cebulek potomnych. Nic. Zdechły i tyle je widzieli.

Serdecznie pozdrawiam wszystkich miłych gości.
LOKI
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Loki, kropliki urocze ale ten rózowy zawilec też pieknością im dorównuje. Nasturcje nie przyciągają Ci szczypawek?
Pozdrowionka
Pozdrowionka

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Pięknie i barwnie na Twoim balkonie
Jestem naprawdę pełna podziwu, że na tak małej przestrzeni udaje się Tobie wyhodować tyle świetnych roślin
Zawilec w świetnym kolorze
i kropliki są słodkie 

- Locutus
- Kontakt:
@ Abeille ? Dzięki. Jeśli chodzi o szczypawki ? nie stwierdziłem ich w tym roku na balkonie. W latach ubiegłych bywały, owszem, nie wykluczam także że jeszcze i w tym się pojawią, ale na razie ich nie ma (a w każdym razie ich nie wypatrzyłem).
@ AgaNet ? Dzięki.
Będę się musiał dzisiaj z aparatem ruszyć na balkon, bo kolejne piękności zaczynają kwitnąć... I tylko czasu mi brak.
Pozdrawiam!
LOKI
@ AgaNet ? Dzięki.
Będę się musiał dzisiaj z aparatem ruszyć na balkon, bo kolejne piękności zaczynają kwitnąć... I tylko czasu mi brak.
Pozdrawiam!
LOKI
- Locutus
- Kontakt:
No to kolejna porcja fotek ? jeszcze dwie fotki mojego różowego zawilca, bladoróżowa lewkonia (pachnie tak, że czuć ją od samego wyjścia na balkon, chociaż jest po jego przeciwległej stronie), łubin (wraz z gościem w postaci trzmiela kamiennika ? pełno ich się uwija u mnie po balkonie, głównie łączka chabrowa je przyciąga, ale jak widać, innymi kwiatami także nie gardzą) oraz kroplik (co kwiat to inny ? chyba dwóch takich samych nie ma).

Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę, że nawet trzmiele upodobały sobie twój balkon.
To na pewno te pracusie pozwolą twoim roślinom zawiązać nasiona na przyszły rok.
Wszystkie rośliny masz w moich ulubionych kolorach.
To na pewno te pracusie pozwolą twoim roślinom zawiązać nasiona na przyszły rok.
Wszystkie rośliny masz w moich ulubionych kolorach.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Locutus
- Kontakt:
Ano od trzmieli to się u mnie aż roi. Strasznie sympatyczne zwierzaki. Czasem coś dłubię przy roślinach, a te mi przysiadają na kwiatku tak ze dwa centymetry od mojego nosa czy ucha. :-P I tylko martwię się o nie jak muszę rośliny zapryskać... No ale jak nie zapryskam od czasu do czasu, to mi mszyce i inne przędziorki wszystko zeżrą.
Co do kolorków ? biorąc pod uwagę, że moje roślinki są we wszystkich możliwych kolorkach i że piszesz, iż są to Twoje ulubione kolorki, zaczynam się zastanawiać, czy masz jakieś kolory, które NIE są Twoimi ulubionymi.
Pozdrawiam!
LOKI
Co do kolorków ? biorąc pod uwagę, że moje roślinki są we wszystkich możliwych kolorkach i że piszesz, iż są to Twoje ulubione kolorki, zaczynam się zastanawiać, czy masz jakieś kolory, które NIE są Twoimi ulubionymi.

Pozdrawiam!
LOKI
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Loki czemu łapiesz mnie za słówka
oczywiście że chodziło mi o wilce .
Wilec- powojnik ,clematis-powojnik ,czyli chyba wszystko co się wspina -pnie można podciągnąć do powojników albo jakoś tak . Pięknie u Ciebie i bzykato
z tego co piszesz .U mnie więcej pająków niż zapylających

Wilec- powojnik ,clematis-powojnik ,czyli chyba wszystko co się wspina -pnie można podciągnąć do powojników albo jakoś tak . Pięknie u Ciebie i bzykato

-
- 200p
- Od: 16 mar 2010, o 09:23
- Kontakt:
Bardzo lobię trzmiele. U mnie też zaczynają przylatywać:) Dziś widziałem ich kilka, rok temu natomiast do gazanii ich bardzo dużo przylatywało, są miłe sympatyczne, i bardzo łagodne, nawet myślałem może jakąś budkę dla nich założyć. Bardzo ładne kropliczki:)