Mój taras - ogródek cz.2
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój taras - ogródek
Ale ładne trąbki Moje dobrze zimują w ciemnej piwnicy. Teraz jednak widzę, że chyba zbyt rzadko je karmię
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- ewamaj66
Ten czerwony szczawik sieje się u mnie jak szalony Skalniak mam nim zarośnięty. Na jednej z datur też mam pąki, ale ogólnie marniejsze niż rok temu
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja w tym roku nie będę miała żadnych szczawików Wszystkie cebulki i szyszki wyschły mi w piwnicy.
Piwonia pięknie się prezentuje! Czy mi się zdaje czy to dość wczesna pora jak na daturowe pąki?
Piwonia pięknie się prezentuje! Czy mi się zdaje czy to dość wczesna pora jak na daturowe pąki?
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iza,czy szczawiki trzymałaś luzem,czy z doniczką,w której rosły?
Ja miałam w donicy i też myślałam,że już po szczawikach,kiedy nie dawały oznak życia.
Wyniosłam donicę na taras i zaczęłam podlewać,wczoraj zauważyłam pierwsze listki.
Ja miałam w donicy i też myślałam,że już po szczawikach,kiedy nie dawały oznak życia.
Wyniosłam donicę na taras i zaczęłam podlewać,wczoraj zauważyłam pierwsze listki.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewa,czy to naprawdę ten sam szczawik sieje ci się na skalniaku?ewamaj66 pisze:Ten czerwony szczawik sieje się u mnie jak szalony Skalniak mam nim zarośnięty. Na jednej z datur też mam pąki, ale ogólnie marniejsze niż rok temu
Ja też miałam bordowe szczawiki na rabatach,ale one były dużo mniejsze niż ten u Eli.
Były bardzo trudne do usunięcia.
Może zrobię jutro zdjęcie mojego bordowego szczawika w donicy,to sobie porównasz.
Ela zdjęcie siostry twojej białej piwonii w moim wątku.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- ElzbietaaG
Iza właśnie te szczawikowe szyszki zaskoczyły mnie w tym roku
Myślałam, że szczawiki zielone i bordowe miały jesienią cebulki, przechowywałam je razem
z ziemią w doniczkach. Kiedy na wiosnę zobaczyłam wyrosłe z ziemi szyszki, nie miałam
pojęcia co to za roślina.
Ewo moje datury mają specyficzny mikroklimat na tarasie, rosną w zacisznym zakątku,
do godz. 15 -tej mają słoneczko a później cień. Trzy sadzonki datur oddałam po sąsiedzku
dla wspólnoty mieszkaniowej, rosną na trawniku w wietrznym miejscu. Wyglądają o wiele
gorzej, takie jakieś marne.
Aniu już byłam u ciebie z wizytą i widziałam białą piwonię. Za rok pewnie dogoni moją
Myślałam, że szczawiki zielone i bordowe miały jesienią cebulki, przechowywałam je razem
z ziemią w doniczkach. Kiedy na wiosnę zobaczyłam wyrosłe z ziemi szyszki, nie miałam
pojęcia co to za roślina.
Ewo moje datury mają specyficzny mikroklimat na tarasie, rosną w zacisznym zakątku,
do godz. 15 -tej mają słoneczko a później cień. Trzy sadzonki datur oddałam po sąsiedzku
dla wspólnoty mieszkaniowej, rosną na trawniku w wietrznym miejscu. Wyglądają o wiele
gorzej, takie jakieś marne.
Aniu już byłam u ciebie z wizytą i widziałam białą piwonię. Za rok pewnie dogoni moją
- ewamaj66
Mój wredny szczawik nie ma bulwek, które mogłabym przechować. Wiem, bo go zawzięcie pielę-ma korzonki, a właściwie korzenie. Być może zmylił mnie kolor, bo oko mam wyczulone i w wielu miejscach po prostu wyrywam czerwoną roślinę Moja datura też ma wyjątkowo duże pąki (tylko jedna, a mam cztery), ale tłumaczylam to sobie tym, że wyniosłam donice z piwnicy już pod koniec lutego.
- ElzbietaaG
Straszliwa susza, prawie Sahara z pustynnym wiatrem...piachem po oczach sypie...
Czosnek olbrzymi nie jest wysoki ale kwiat ma wielki
Czosnek Ostrowskiego przeniosłam na skalniak, właśnie podsycha...
Liliowce świetnie sobie radzą bez podlewania.
Juka szykuje się do kwitnienia, ma już 2 pąki
Bielunie fioletowe rozsiały się po całym ogrodzie.
Czosnek olbrzymi nie jest wysoki ale kwiat ma wielki
Czosnek Ostrowskiego przeniosłam na skalniak, właśnie podsycha...
Liliowce świetnie sobie radzą bez podlewania.
Juka szykuje się do kwitnienia, ma już 2 pąki
Bielunie fioletowe rozsiały się po całym ogrodzie.
- ElzbietaaG
- ewamaj66
Skąd się bierze takie fajne podpory pod czosnek olbrzymi? Dr Ruppel chce zakwitnąć i u mnie, ale jednym kwiatem
- reniazt
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Piękne kwiaty - ale ta biała piwonia jest przeurocza.
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Wygląda na to, że też mam czosnek olbrzymi. Kupiłam jesienią cebule i nie wiedziałam co to za jeden. Nie jest wysoki, ale kwiatostan ma ogromny.
Aniu - szczawiki przechowywałam w donicy. Gdy przy wymianie ziemi zobaczyłam te suche wióry - wywaliłam je. No cóż...chyba się pośpieszyłam
Aniu - szczawiki przechowywałam w donicy. Gdy przy wymianie ziemi zobaczyłam te suche wióry - wywaliłam je. No cóż...chyba się pośpieszyłam