Działka na Kaszubach 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka na Kaszubach 2011

Post »

Grażynko - dzięki! Nie wiesz czy padało w Chrztowie??
Awatar użytkownika
joannakr0508
500p
500p
Od: 8 kwie 2011, o 10:23

Post »

Witaj
Cieszę się że wycieczka była udana ,ale ja nie cierpię Kołobrzegu jak i mój M a to dlatego że budują tam hotel i każdy kto tam jeździ ma już dość tych wyjazdów.Byłam jednego razu z nim i powiem szczerze, że myślałam że jest ładniejszy .Plaża taka sobie ,przyjemniej jest nad morzem w Pogorzelicy ,piaseczek delikatny, zero kamieni mała mieścinka to i ludzi nie za dużo. Kwiaty bardzo ładne i takie nie spotykane jak dla mnie :wink: .Pozdrawiam :wit
Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy. :)
Joanna http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53393" onclick="window.open(this.href);return false;
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Marysiu :wit bardzo się cieszę, że wypad udany. Szkoda że aparat odmówił posłuszeństwa, ale następnym razem będzie dobrze :D
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Nie ma zdjęć, szkoda. Z Twoimi zdjęciami łatwiej byłoby mi namówić męża na wycieczkę do Dobrzycy. Wczoraj na Kociewiu popadało, mam taka informację od "forumki" z Kociewia. Może i u Was w Chrztowie również. Bo to od nas niedaleko.
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ambo-złośliwość aparatu!Nie miał kiedy strajkować?Ale planujesz jeszcze raz się wybrać.Dobrze,że pogoda dopisała.A prognozę mieliście nie najciekawszą.Może w Chrztowie były te zapowiadane obfite opady?
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Wczoraj przeleciał deszcz przez 3 minuty,a dzisiaj jeszcze nie wiem,czekam na telefon z działki.Już wiem,padalo cały dzień od 8 do 16 a potem pokropiło jeszcze.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ale mam nadzieję, że nadal będziemy koleżankami, które łączy wspólna pasja
Myślałam że to jest oczywiste :wink: ;:196
Ale żeś nawiozła tych nowości.Makro oczywiście pierwsza klasa. No a maki.. uf cudeńka :tan
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Kochani tutaj wkleiłam kilka zdjęć z Kołobrzegu http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4#p2306134

Jak już pisałam wcześniej miałam problem z aparatem i nie mam zdjęć z Ogrodów Hortulusa w Dobrzycy.
Trudno. Powiedziałam sobie, że złośliwość przedmiotów martwych nie popsuje mi przyjemności oglądania ogrodów i już!

Moje wrażenia - oczywiście mieszane.
Przede wszystkim wielki podziw i szacunek - dla twórców tego miejsca. Sam pomysł stworzenia ogrodów tematycznych - wyśmienity. Miejsce - wymarzone! W tej strefie klimatycznej można sadzić rośliny egzotyczne, które np. na Kaszubach nie mają szans przetrwania.
Glebę mają gliniastą - to informacja dla forumków którzy borykają się z tym problemem. W Dobrzycy też mają przechlapane :;230 To duży problem np w ogrodzie skalnym (700 m2 - prawie tyle co cała moja działka :shock: ) nie wszystkie rośliny skalne im rosną...
Co mi się podobało najbardziej - ciekawe aranżacje ogrodowe. Świetny Ogród Czerwony. Mnóstwo cegły i ozdób z terakoty. Czerwone kwiaty... Klimaty śródziemnomorskie....
Dalej - Platforma widokowa z której można podziwiać Ogród Francuski. ( Strzyżone bukszpany, symetria, śnieżnobiałe posągi - a kilkadziesiąt metrów za granicą tego ogrodu - stara stodoła z drewna srebrnego ze starości :lol: taki sobie mały dysonans )
No i drzewa i krzewy. Bardzo ciekawe gatunki. Dużo egzotyków. Wszystko bardzo pięknie zaplanowane i utrzymywane w ryzach poprzez cięcie i strzyżenie.
Co mnie rozczarowało - spodziewałam się większej ilości ciekawych bylin w ogrodach. No i moment na zwiedzanie dosyć niekorzystny. Wiosenne rośliny już przekwitły bądź konczą kwitnienie. Letnie dopiero zaczynają. W rosaruim dopiero pierwsze nieśmiałe kwiaty i miliony pąków... ogromny niedosyt, że nie zobaczyłam kwiatów....
Jaki z tego wniosek - trzeba pojechać jeszcze raz :;230
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Oczywiście, że trzeba i to już za jakieś dwa, trzy tygodnie 8-)
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Marysiu ;:167 dziękuję ślicznie ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ambo-cieszę się,że masz ładne wschody pełnych kosmosów.Zważywszy,że nasion w torebce było niewiele.U mnie nie jestem pewna czy są,czy wraz z siewkami motylka i wdówki pożarte przez gołębie.Czekają na Ciebie nasiona pełnych białych i mieszanki kolorów ważne jeszcze dwa lata,leżą obok kolby do wodnej hodowli hiacyntów.W muzeum mają mieć nasiona czarnej malwy z kolekcji mehofferowskiej,krótka seria,edycja specjalna na noc Muzeów (ale wtedy nie dostałam)więc też dla Ciebie zarezerwowałam.
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09

Post »

amba19 pisze: A największą radość sprawił mi ty razem mak orientalny. Gdy przyjechałam w sobotę późnym popołudniem - były trzy kwiaty. O poranku ujrzałam - siedem :shock: Poczekał - abym mogła się napatrzeć do woli :tan

Obrazek
Marysiu, Twój mak przyprawił mnie o ślinotok: ależ Ci go zazdroszczę :(
Dzięki za relację, pewnie, że nie zastąpi naocznych doznań, ale Twoje uwagi uświadomiły mi, że wyjazd do takiego ogrodu powinien odbywać się od kwietnia co miesiąc :roll: Niby powinno być zrozumiałe, ale nie dla każdego :?
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Marysiu :wit

Obrazek
Ożanka.