W ogrodzie cz.2 - Beata T
W ogrodzie cz.2 - Beata T
Witam w nowej odsłonie mojego ogrodu
wiele się zmieniło począwszy od kształtu działki , po rabatki i nasadzenia (królują drzewka i krzaczki ozdobne)....sporo jeszcze mam do dopracowania i przemyślenia by było tak jak ja lubię....
tutaj jest mój poprzedni wątek gdzie, można zobaczyć jak było Odrobine w ogrodzie - Beata T
Zapraszam na mały spacerek :
- przy wjeździe rabatka z rozchodnikami , kolejna z bergonią i hostami a na wprost iglaki (2 zmarzły częściowo ale na razie nie wiem co z nimi zrobić )
- z przodu domu tak zagospodarowany placyk
- centrum czyli rondko widok jeszcze nie specjalny róże dopiero się budzą a aksamitki z nasion więc też ich nie widać - w tle szpaler tuj szmaragd i taka rabatka kamienna (obudowana piwnica a obecnie jest tam szambo) a na niej kwiatki , płożące i żurawki (to tam mi niestety wymarzły )
- pod domem rabatki czyli : hosty i żurawki i parę innych dosadzonych roślinek
- i kawałek płotu zostawiłam nie wiem czy dobrze czy źle ale tam powstały rabatki jedna już znana róże - powojniki , dosadziłam irysy, a z drugiej strony na razie bez pomysłu ....posadzone nowe tuje i wsiane nasionka jednorocznych ....
na kolejną część ogrodu zapraszam wkrótce ....
wiele się zmieniło począwszy od kształtu działki , po rabatki i nasadzenia (królują drzewka i krzaczki ozdobne)....sporo jeszcze mam do dopracowania i przemyślenia by było tak jak ja lubię....
tutaj jest mój poprzedni wątek gdzie, można zobaczyć jak było Odrobine w ogrodzie - Beata T
Zapraszam na mały spacerek :
- przy wjeździe rabatka z rozchodnikami , kolejna z bergonią i hostami a na wprost iglaki (2 zmarzły częściowo ale na razie nie wiem co z nimi zrobić )
- z przodu domu tak zagospodarowany placyk
- centrum czyli rondko widok jeszcze nie specjalny róże dopiero się budzą a aksamitki z nasion więc też ich nie widać - w tle szpaler tuj szmaragd i taka rabatka kamienna (obudowana piwnica a obecnie jest tam szambo) a na niej kwiatki , płożące i żurawki (to tam mi niestety wymarzły )
- pod domem rabatki czyli : hosty i żurawki i parę innych dosadzonych roślinek
- i kawałek płotu zostawiłam nie wiem czy dobrze czy źle ale tam powstały rabatki jedna już znana róże - powojniki , dosadziłam irysy, a z drugiej strony na razie bez pomysłu ....posadzone nowe tuje i wsiane nasionka jednorocznych ....
na kolejną część ogrodu zapraszam wkrótce ....
- JolantaG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W ogrodzie cz.2 - Beata T
Zmian sporo .
Podoba mi się kamienne rondo ,bo ja uwielbiam kamień w ogrodzie . :P
Może by tak troszkę pofalować brzegi ,rabatki wzdłuż płotu .Będzie ciekawiej i więcej roślinek się zmieści .
Podoba mi się kamienne rondo ,bo ja uwielbiam kamień w ogrodzie . :P
Może by tak troszkę pofalować brzegi ,rabatki wzdłuż płotu .Będzie ciekawiej i więcej roślinek się zmieści .
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko! To masz pracowity rok! I rewolucja w domu i ogrodzie!
Fajnie, że pokazałaś swój ogród "w pigułce" - faktycznie duży Ci się zrobił.
Posłusznie melduję, że dąbrówki znalazły się na rabacie i pięknie się rozrastają.
Mnie też dwa małe iglaczki podmarzły i na razie je zostawiłam - albo się pozbierają,
albo niestety trzeba będzie je eksmitować.
Tulipany wielokwiatowe urzekające!
A na rondku chyba nie było w zeszłym roku różyczek?
(kurcze, jak Ty to Beatko robisz, że nie masz chwastów? )
Fajnie, że pokazałaś swój ogród "w pigułce" - faktycznie duży Ci się zrobił.
Posłusznie melduję, że dąbrówki znalazły się na rabacie i pięknie się rozrastają.
Mnie też dwa małe iglaczki podmarzły i na razie je zostawiłam - albo się pozbierają,
albo niestety trzeba będzie je eksmitować.
Tulipany wielokwiatowe urzekające!
A na rondku chyba nie było w zeszłym roku różyczek?
(kurcze, jak Ty to Beatko robisz, że nie masz chwastów? )
Pozdrawiam serdecznie
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Beatko .
Ja jak zwykle będę częstym gościem w twoim ogrodzie .
Żurawki widzę ładnie się rozrosły i cieszą oko .
Ja jak zwykle będę częstym gościem w twoim ogrodzie .
Żurawki widzę ładnie się rozrosły i cieszą oko .
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko, ja też już tutaj jestem. Wczoraj coś było nie w porządku z twoją stopką, ale dzisiaj weszłąm bez problemu. Bardzo ładnie u ciebie i porządek wzorowy. Oryginalne są te stojaki na skrzynki z kwaitami, Wiele masz ciekawych aranżacji ogrowych. No i moje ulubione rosliny: hosty i żurawki. Wszystko widać przejrzyście, nie to co w moim gąszczu, gdzie nie ma nawet gdzie szpilki wsadzić. Pięknie Beatko, naprawdę
Witam wszystkich serdecznie dziś dopieszczałam rabatkę na tym moim kamiennym prostokącie - bo na zdjęciu nie za ładnie się zaprezentowała na efekt trzeba troszeczkę poczekać ...
JolantaGraj Kamyczków u mnie sporo i ja je tak roznoszę po wszystkich rabatkach by było tak wszędzie ich chociaż po parę
Jolu rabatka powstała prosta by zachować w tym miejscu jednolity kształt pasujący do tej na podniesieniu prostokątnej i tak na prawdę jest bo jest ale jeszcze nie wiem co z tego będzie czy w przyszłym roku nie będę miała jakiejś innej wizji
Wisienka hihi ale ja się dopiero rozkręcam no nie dam rady całości od razu wstawić muszę podzielić na etapy, bo pracy co nie miara i nie wiadomo gdzie ręce wsadzić ....w domu szaleją fachowcy jak wszystko zrobią to się będę przeprowadzać z powrotem
Jadziu na rondku od zawszę są różyczki a oprócz nich były i będą jakieś kwiatki . W tym roku już były narcyzy i ten tulipan który tak szybko coś się uwinął z kwitnieniem :P
ja nie mam chwastów ja zdjęcia z daleka robię albo je wypraszam z kadru ....
agnieszka72 Żurawki co przetrwały to faktycznie po gnojaku oj ładnie zaczęły rosnąć ....no ale na kamiennej rabatce to jeszcze zionie pustką (tam mi niestety zmarzły i jeszcze nic nie wsadziłam )
wanda7 Stopkę dzisiaj dopiero poprawiłam Wandziu stojaki to samoróbka czyli kawałki z byłej bramy i pręciki przyspawane hmmm ale już jakoś mi się nie komponują bo nie wiem czy nie lepiej skrzyneczki na parapetach poustawiać :P
Ty Wandziu piszesz że masz gąszcz a ja puste rabatki jestem skazana pokazywać ....
Zatem zapraszam na kolejny kawałeczek rabatki od altanki:
- na wprost altanki rabatka z krzaczkami
- za lub zboku altanki kolejne krzaczki
-i z boku rabatka która ciągnie się wzdłuż ogrodzenia kawałeczek już był trochę pozmieniałam i dalej to istne szaleństwo tegoroczne czyli mój prezencik od M a co tam 20 lat w tym roku minie ....a tutaj powinna być jakaś anegdotka hihi
- i żeby nie było monotonnie to są i tutaj kwitnący
cdn...
JolantaGraj Kamyczków u mnie sporo i ja je tak roznoszę po wszystkich rabatkach by było tak wszędzie ich chociaż po parę
Jolu rabatka powstała prosta by zachować w tym miejscu jednolity kształt pasujący do tej na podniesieniu prostokątnej i tak na prawdę jest bo jest ale jeszcze nie wiem co z tego będzie czy w przyszłym roku nie będę miała jakiejś innej wizji
Wisienka hihi ale ja się dopiero rozkręcam no nie dam rady całości od razu wstawić muszę podzielić na etapy, bo pracy co nie miara i nie wiadomo gdzie ręce wsadzić ....w domu szaleją fachowcy jak wszystko zrobią to się będę przeprowadzać z powrotem
Jadziu na rondku od zawszę są różyczki a oprócz nich były i będą jakieś kwiatki . W tym roku już były narcyzy i ten tulipan który tak szybko coś się uwinął z kwitnieniem :P
ja nie mam chwastów ja zdjęcia z daleka robię albo je wypraszam z kadru ....
agnieszka72 Żurawki co przetrwały to faktycznie po gnojaku oj ładnie zaczęły rosnąć ....no ale na kamiennej rabatce to jeszcze zionie pustką (tam mi niestety zmarzły i jeszcze nic nie wsadziłam )
wanda7 Stopkę dzisiaj dopiero poprawiłam Wandziu stojaki to samoróbka czyli kawałki z byłej bramy i pręciki przyspawane hmmm ale już jakoś mi się nie komponują bo nie wiem czy nie lepiej skrzyneczki na parapetach poustawiać :P
Ty Wandziu piszesz że masz gąszcz a ja puste rabatki jestem skazana pokazywać ....
Zatem zapraszam na kolejny kawałeczek rabatki od altanki:
- na wprost altanki rabatka z krzaczkami
- za lub zboku altanki kolejne krzaczki
-i z boku rabatka która ciągnie się wzdłuż ogrodzenia kawałeczek już był trochę pozmieniałam i dalej to istne szaleństwo tegoroczne czyli mój prezencik od M a co tam 20 lat w tym roku minie ....a tutaj powinna być jakaś anegdotka hihi
- i żeby nie było monotonnie to są i tutaj kwitnący
cdn...
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Beatko, melduję się bys mi nie umknęła.
Pięknie zagospodarowałaś rabatki, tylko dlaczego tak długo je ukrywałaś
Pięknie zagospodarowałaś rabatki, tylko dlaczego tak długo je ukrywałaś
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
empuza Agnieszko pierwszy post to to co już było w drugim co obecnie zmieniałam no i dziś pokażę co stworzyłam dalej
Zapraszam ale uprzedzam będą drzewka i krzaczki czyli widok ogólny nowej rabatki
Kwitnących jest tu niewiele niestety ale coś na pewno jak nie w tym to w przyszłym roku rozmnoże a może ktoś się ze mną czymś podzieli
Zapraszam ale uprzedzam będą drzewka i krzaczki czyli widok ogólny nowej rabatki
Kwitnących jest tu niewiele niestety ale coś na pewno jak nie w tym to w przyszłym roku rozmnoże a może ktoś się ze mną czymś podzieli
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Beatko jak dobrze, że trafiłam na Twój nowy wątek, bo mi sie zgubiłaś
Widoki z ogrodu cudne, tak elegancko wszystko porobione, pięknie powykańczane krawężniczkami....ład i porządek
Widoki z ogrodu cudne, tak elegancko wszystko porobione, pięknie powykańczane krawężniczkami....ład i porządek
- koveras
- 10p - Początkujący
- Od: 6 cze 2011, o 13:43
- Kontakt:
Elegancko i czysto, piękne rabatki. Nie pozostaje powiedzieć nic innego jak - dobra robota
Czy nie starczy że ogród jest piękny? Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki?
? Richard Dawkins Bóg Urojony
http://mojaflora.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
? Richard Dawkins Bóg Urojony
http://mojaflora.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- dorka2501
- 100p
- Od: 22 lip 2010, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Beatko
jestem pełna podziwu jak masz fajniutko w ogrodzie takie poukładane rabatki, chodniczki ,alejki...brawo ...brawo ...strasznie mi sie podoba
jestem pełna podziwu jak masz fajniutko w ogrodzie takie poukładane rabatki, chodniczki ,alejki...brawo ...brawo ...strasznie mi sie podoba
Zapraszam
Moje Małe Co Nieco...
Moje Małe Co Nieco...
AGNESS sama komplemenciki jak by było fajnie mieć tak wszystko na tip top , no ale ja jeszcze mam co robić
koveras Dziękuję , no tak już naokoło rabatki potworzone i pierwsze nasadzenia są teraz tylko czekać trzeba by troszeczkę podrosło by był widoczny efekt pracy
dorka2501 Witaj Miło mi że podoba Ci się w moim ogrodzie
Zapraszam ponownie....
W moim ogrodzie jest jeszcze skalniaczek
koveras Dziękuję , no tak już naokoło rabatki potworzone i pierwsze nasadzenia są teraz tylko czekać trzeba by troszeczkę podrosło by był widoczny efekt pracy
dorka2501 Witaj Miło mi że podoba Ci się w moim ogrodzie
Zapraszam ponownie....
W moim ogrodzie jest jeszcze skalniaczek
Beatko co to Ci kwitnie na fioletowo na kamyczkach? Jakis rozchodnik czy co?
sliczne to...
Podziwiem za porządek.. wszedzie krawężniczki, chwastów brak..
podziwiam ... szczerze
sliczne to...
Podziwiem za porządek.. wszedzie krawężniczki, chwastów brak..
podziwiam ... szczerze
z uśmiechami Iza
u liski
u liski