Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2009, o 15:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Post »

W artykule nie ma mowy o tym, że ktoś tył zamiast chudnąć.
Zarzucono Dukanowi, że po jego diecie 80 % osób w ciągu 4 lat od zakończenia odchudzania powraca do swojej dawnej wagi. Dukan odpowiedział, że 40 %.
Poziomki uzyskujemy przez przewracanie pionków.
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sie 2009, o 10:43

Post »

I jak zwykle chodzi o kasę.
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

dupex pisze:kurka,ale mi sie literki placza na klawiaturze.przeczytalam w sieci,ze 40% osob stosujacych diete Dukana tyje zamiast chudnac,a oto artykul (krociutenki)
http://www.[nazwa zakazana ]/kobieta/artykuly/kobie ta_styl_zycia/dieta-dukana-niebezpieczna-fantazja-jest-proce s ,77593,1
A, w której diecie jak sie nie pilnujesz nie tyjesz ??? :roll:
Oczywista, oczywistość, że chodzi o kase, bo zamiast płacić 100-150 zików za wizytę u dietetyka ludziska sami sobie układaja dietę...
"dupex" wpadłeś znikad narobiłes zamieszania i .... cisza... daruj sobie... wszyscy raczej odchudzamy się z głową
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
dupex
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 cze 2011, o 09:23

Post »

w takim razie koniecznie przeczytajcie sobie ten artykul:
http://NAZWA-przez-oprogramowanie-wykluczona/1,76842,9474473,Wita ... ukana.html
tu jest napisane o efektach ubocznych tej diety.po prostu Szok!!Gdybym to przeczytala wczesniej to bym nigdy nie przeszla na ta diete.

pare lat temu bylam na diecie MZ-mniej zrec i WR-wiecej ruchu. Byla to dieta bardzo bardzo zdrowa. Biegalam codziennie i cwiczylam.nie jadlam slodyczy, fast foodow, makaronu, pieczywa,ziemniakow ani ryzu. Ostatni posilek jadlam przed 6 wieczorem. W ciagu 4 mscy schudlam 6 kg. Waga mi sie utrzymywala dobre pare lat i nie mialam efektu jojo, az do czasu kiedy wyszlam za maz i zaczelam z mezem jadac pyszne tlusiutkie obiadki dwudaniowe, slodycze i przestalam uprawiac sport a jedna z najwiekszych moich zyciowych atrakcjii jest objadanie sie
no,ale teraz znow chce byc szczupla bo juz sie do zadnych ubran nie mieszcze.
Tak wiec polecam najbradziej naturalna i zdrowa diete pod sloncem MZ i WR oraz naturalne posilki,duzo warzyw ryb,nie smazyc i nie jesc wieczorami.Dziala genialnie!!
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

naturalne posilki,duzo warzyw ryb,nie smazyc i nie jesc wieczorami
Normalnie jak na Dukanie :;230
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Empuza, akurat nie to miałam na myśli :wink:
Najlepsze jednak jest podsumowanie artykułu:"Psycholog Tomasz Grzyb nie jest zdziwiony, że odchudzający się Polacy nie biorą pod uwagę skutków ubocznych. - Znam wielu takich i kiedy z nimi o diecie Dukana rozmawiam, to mam wrażenie, że stoją przede mną nie użytkownicy produktu, ale jego bezkrytyczni wyznawcy. Chcą odnieść sukces, więc nie liczą się z konsekwencjami. Na jednej z ostatnich olimpiad tuż przed startem zapytano sportowców, czy przyjęliby środek gwarantujący im w 90 proc. miejsce na podium i śmierć pięć lat później. Nikt nie odmówił - opowiada psycholog".
dupex
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

Jadlam wszystko tylko zamienilam pieczywo, ziemniaki, makarany, ryz na kasze warzywa, owoce, platki sniadaniowe z mlekiem itp..
hmmm.. nie wiem skad masz informacje na temat diety Dukana, ale moja ta dieta nie jest do niej podobna :;230
dupex
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony

Post »

meluzyna pisze:Empuza, akurat nie to miałam na myśli :wink:
Najlepsze jednak jest podsumowanie artykułu:"Psycholog Tomasz Grzyb nie jest zdziwiony, że odchudzający się Polacy nie biorą pod uwagę skutków ubocznych. - Znam wielu takich i kiedy z nimi o diecie Dukana rozmawiam, to mam wrażenie, że stoją przede mną nie użytkownicy produktu, ale jego bezkrytyczni wyznawcy. Chcą odnieść sukces, więc nie liczą się z konsekwencjami. Na jednej z ostatnich olimpiad tuż przed startem zapytano sportowców, czy przyjęliby środek gwarantujący im w 90 proc. miejsce na podium i śmierć pięć lat później. Nikt nie odmówił - opowiada psycholog".
Nic dodac nic ujac!!
Awatar użytkownika
trzysta
50p
50p
Od: 31 sie 2010, o 07:29

Post »

meluzyna pisze:Dla mnie najlepszą dietą jest i pozostanie do końca MŻ + dużo ruchu. Nie ma lepszego i zdrowszego sposobu żywienia.
Trzysta, nie wierz w bajki, że piękna Zośka zawdzięcza swoją figurę spaghetti. To brzmi jak niezły żart.
Z najlepszą dietą się zgadzam ;:108 A w tym z Zośką mogłoby być trochę prawdy, byłabym szczęśliwa :wink:
Pozdrawiam, Agatka
Awatar użytkownika
martaw
200p
200p
Od: 20 wrz 2007, o 10:41
Kontakt:

Post »

Dodam coś od siebie na ten temat. Schudłam na diecie Dukana zaplanowane 10 kg. Zanim na dobre zaczęłam, przeczytałam książkę "Nie potrafię schudnąć" i uważam, że nikt nie powinien zaczynać diety ani wygłaszać opinii na jej temat bez tej OBOWIĄZKOWEJ lektury. Z przerażeniem odkrywam różnorodne opisy tej diety oraz przykładowe jadłospisy na stronach internetowych oraz w gazetach, które wręcz kłócą się z jej podstawowymi zasadami! Nie dziwię się tylu krytycznym głosom, czytając jak wiele osób modyfikuje dietę, przeciąga ją na wiele miesięcy przerywając i zaczynając od nowa, lub regularnie "grzesząc" batonikami, po to by się później "karać" dodatkowymi dniami proteinowymi :roll: Wystarczy poczytać "proteinowe", ciągnące się latami blogi. Takie działanie rzeczywiście może organizmowi zaszkodzić. Jeśli jednak rozumiem (po przeczytaniu książki) na czym dieta polega i dlaczego niezbędne są te nieszczęsne otręby albo duże ilości wody, to jeśli jestem zdrowa, przejdę dietę bez szwanku. Jeżeli natomiast nigdy nie jadłam ryb lub mięsa a otręby "rosną mi w ustach" to dieta nie dla mnie! Nieprawdą jest również, że dieta całkowicie eliminuje cukry i tłuszcze, ponieważ są one w niewielkich ilościach wielu zalecanych produktach: np. serach, jogurtach (jadłam dozwolone jogurty owocowe, używałam odrobiny tłuszczu do smażenia).
Również uważam, że najlepszą dietą jest dieta niskokaloryczna, "rozsądna", ale na efekty takich diet czeka się długo. Wybrałam Dukana i jestem zadowolona. Nie mam zaparć (otręby :D ), problemów ze skórą i czuję się świetnie.
Pozdrawiam, Marta
Awatar użytkownika
meluzyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A tu cisza. Sukcesy czy porażki?
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lis 2009, o 18:14

Post »

Może warto wrócić do tej strony?
Pozdrawiam :wit
Moje nowe imię Szansa :)
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Pewnie, że warto! ;:108 ;:108

Podpinam przepis na gołąbki z brokułem(II faza)

2 piersi z kurczaka, 1 średni brokuł, kapusta włoska, sól, pieprz i rosół z piersi kurczaka lub z kostki (winiary-mniejsza zawartość tłuszczu i soli)
Piersi z kurczaka podzielić na filety, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Liście kapusty umyć, brokuła umyć i podzielić na różyczki. Na każdym filecie ułożyć 2-3 różyczki brokuła. Zwinąć ciasno w roladkę i owinąć liściem kapusty, krótko obsmażyć na patelni. W garnku zagotować rosół, lub rozpuścić we wrzątku kostkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Włożyć roladki i gotować około 20-30 min na małym ogniu. Mozna je podać z sosem pomidorowym lub pieczarkowym (ja jadam bez)
Smacznego!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
ostatnia szansa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lis 2009, o 18:14

Post »

Ja "dukanuję" od 3 styczna 2011r. Kto jeszcze? :tan
Moje nowe imię Szansa :)
"Są ludzie, którzy tak boją się śmierci, że rezygnują z życia."
Awatar użytkownika
Tula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja czekam, aż mężowi zaczną się wyjazdy służbowe, to od razu zadukam. Bo przy nim to mordęga i codzienna wojna.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”