Pomidorki koktajlowe - 1cz.
- elik_49
- 1000p
- Od: 15 mar 2009, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorki koktajlowe ! - 1cz.(06.07- ....
Asia a ile gron już ma, jak 2-3 to go ogłów już, masz więcej jego sadzonek czy tylko ten jeden?
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
a z dostawa do domu to ja chc papryczke hehe moja ma pelno kwiatkow ale no i musi byc to cholerne ale tam gdzie opadly juz kwiatki i zaczela sie wizac papryczka zzolknelo mi i odpadlo na razie dwa tylko wiec licze,ze reszta sie uchowa
p.s przepraszm Was,ze pisze tak bez polskich znakow ale mam nie pl laptopa i nie mam pl znakow
p.s przepraszm Was,ze pisze tak bez polskich znakow ale mam nie pl laptopa i nie mam pl znakow
- Rusalka
- 1000p
- Od: 10 sty 2011, o 14:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
fajny Piotrze...
szkoda że tak szybko nikną a tak długo każą czekać
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 8 cze 2011, o 01:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
no chce jeszcze w tym miesiacu ruszyc wiec moze bedzie z dostawa do domuanulka85 pisze:a z dostawa do domu to ja chc papryczke hehe moja ma pelno kwiatkow ale no i musi być to cholerne ale tam gdzie opadly już kwiatki i zaczela sie wizac papryczka zzolknelo mi i odpadlo na razie dwa tylko wiec licze,ze reszta sie uchowa
No ale jak znajdziesz 100 chetnych na taki zakup to dostaniesz taka gratissssss
ale mi dajesz wyzwanie 100 chetnych to ponad norme do wyrobienia:P ale uprawka udana ladniusie
-
- 0p - Nowonarodzony
no wlasnie nie wiem ile trzeba czekac bo nie jestem za bardzo obeznany w tym temacie ...Rusalka pisze:fajny Piotrze...
ale widze ze co dzienie mam ze dwa czerwone pomidorki i jest jeszcze duzo zielonych
-
- 0p - Nowonarodzony
Anulka ja tego tak naprawde nie uprawialem takie juz sa w sprzedazy no i jeszcze kilka innych rodzajow...anulka85 pisze:ale mi dajesz wyzwanie 100 chetnych to ponad norme do wyrobienia:P ale uprawka udana ladniusie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Powiem tak..wyglada praktycznie tak ,jak go wsadziłam do gruntu. W zasadzie nie rosnie. W ogole nie zawiazuje gron.(chodzi o kwiatki?)Ma liście takie niebiesko-zielone. A na czubku przebarwione na żółto ,a gdzie nie gdzie zółte przeczodzie w kolor brązowy.elik_49 pisze:Asia a ile gron już ma, jak 2-3 to go ogłów już, masz więcej jego sadzonek czy tylko ten jeden?
Dziesiaj zrobie zdjęcia ..Zobaczycie same. Mam tylko jedną sadzonkę,z braku miejsca
Asia
Sadze pomidorki koktajlowe można dać palik albo nie . Ja obecnie bez tego między warzywami sadzę podlewam deszczówką i obfite plony do jesieni .
- Feel
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 29 maja 2011, o 09:05
Odnośnie moich Gartenperle, to coś się same nie chcą kończyć. Fakt są małe dość, ale niektóre idą od 10 do 15 pędów
Gąszcz się zrobił ogromny, w części poobrywałem pędy reszta rośnie sobie dziko. Zobaczymy co to będzie.
Gąszcz się zrobił ogromny, w części poobrywałem pędy reszta rośnie sobie dziko. Zobaczymy co to będzie.
- MENA515
- 500p
- Od: 9 mar 2010, o 09:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja mam "Maskotkę" i ma multum owoców, rośnie niesamowicie bujna. Nie palikowałam tego pomidorka, bo ma 3 odnogi. Tylko podwiązałam mu je sznurkiem, by nie leżał na ziemi. Cięgle kwitnie i przyrastają mu nowe grona i normalnie dżungla się niedługo zrobi.Zatem, chyba go przytnę , tylko mam kłopot z wybraniem pędów do usunięcia... . Szkoda mi każdego
Witam, namiętnie uprawiam pomidorki koktajlowe. Mam ich ponad 100 w tunelu foliowym i szklarni.
Szukam podpowiedzi, jak najlepiej podwiązywać pomidory, jeśli mają po 4 i więcej pędów . Czy lepiej palować ( co robię ), czy może lepiej na sznurkach ? Czy są szanse, że te pomidorki, których jest na 1 krzaczku setki, urosną i dojrzeją ?
W zeszłych roku mi nie wyszły, ale miałam je na zewnątrz w doniczkach.
pozdrawiam
Jagoda
Szukam podpowiedzi, jak najlepiej podwiązywać pomidory, jeśli mają po 4 i więcej pędów . Czy lepiej palować ( co robię ), czy może lepiej na sznurkach ? Czy są szanse, że te pomidorki, których jest na 1 krzaczku setki, urosną i dojrzeją ?
W zeszłych roku mi nie wyszły, ale miałam je na zewnątrz w doniczkach.
pozdrawiam
Jagoda